שוק הרכב החשמלי בסין מעלה הילוך

נכתב ע”י אופק ונציאנר.

סין מהווה כיום את השוק הגדול בעולם לכלי רכב חשמליים (EV), את הבכורה היא לקחה כבר בשנת 2015. שווי השוק בשנת 2021 היה 124.2 מיליארד דולר, עם מכירות של למעלה מ3.2 מיליון כלי רכב חשמליים, והצפי הוא צמיחה של השוק עד לשווי של 799 מיליארד דולר בשנת 2027.

ארבעה מתוך חמשת השחקנים הגדולים בשוק כלי הרכב החשמליים הסיני, הם יצרנים מקומיים ביניהם ניתן למנות את BYD, SGMW, Chery ו-GAC (אשר נצפים כבר גם בכבישי מדינת ישראל) ואליהם מצטרפת טסלה.

סין היא שחקן משמעותי גם בייצוא לשוק הרכב החשמלי העולמי וסיפקה כ60% מהייצוא העולמי של כלי רכב חשמליים ב-2021, כ500,000 כלי רכב חשמליים – יותר מכל מדינה אחרת בעולם.

כפי שניתן לראות המגמה נמשכת גם בשנת 2022. נכון למאי 2022, יצרניות הרכב בסין ייצאו כלי רכב חשמליים שונים בשווי 1.2 מיליארד דולר, עלייה של 122% לעומת התקופה המקבילה שנה קודם לכן, שיא נוסף בתחום שנרשם לזכותה של סין בחודש יוני, הוא היקף המכירות של BYD הסינית שעברה את טסלה בכמות מכירת כלי הרכב החשמליים בעולם.

שוק הרכב הסיני גדל לא רק בשל העלייה בביקוש בסין ובעולם, אלא גם בזכות תמריצים ממשלתיים שניתנו עד כה בכדי לפתח את הסקטור. בחודש שעבר, הבטיחה ממשלת סין כי תנקוט צעדים נוספים במטרה להגביר את הביקוש לרכבים חשמליים- בין היתר, מתן הטבות מס לרכישת מכוניות חשמליות, בנייה של תחנות טעינה חדשות, הפחתת עלויות טעינה ועוד.

צמיחתן של חברות רכב סיניות וביסוסן כשחקניות משמעותיות בעולם, היא מטרה אסטרטגית חשובה המשרתת את מרבית מטרות העל האסטרטגיות של סין: התקדמות במעלה שרשרת הערך של הכלכלה העולמית, הובלה גלובלית בתחומי מפתח טכנולוגיים, הגדלת היכולת להתבסס על הכלכלה המקומית ומתן תמיכה בתכנית האסטרטגית לצמצום הזיהום ומעבר הדרגתי למקורות אנרגיה חלופיים.

עבור סין, תעשיית הרכב החשמלי היא אחת המבשרות לשינוי המגמה ומעבר של חברות סיניות לקדמת הבמה ולפסגת החדשנות.

תפיסה זו והמדיניות הממשלתית הסינית המוחלת בעקבותיה, היא בשורה של ממש לחברות ישראליות. הפוטנציאל בהטמעת פתרונות טכנולוגיים ברכבי החברות הסיניות הוא עצום עקב הגדילה המהירה של השוק והשאיפה לפתח אותו במהרה. פתרונות חדשניים לקיצור זמני טעינה, אגירת אנרגיה, ונסיעה אוטונומית הן טכנולוגיות הכרחיות לתעשיית הEV, וחלק מהמרוץ להטמעת חדשנות במסגרת התחרות הרבה בענף.

בכך, נוצרת הזדמנות ייחודית ומשמעותית לטכנולוגיות שצמחו בשוק הישראלי להשתלב ולהציע את החידושים שלהן לחברות הסיניות הגדולות, הממשיכות לצמוח ושואפות לכבוש עוד יעדי מכירות משמעותיים.

אנו בנספחות הכלכלית נשמח לסייע ביצירת חיבורים עבור חברות ישראליות הפעולות בתחום, לשאלות נוספות או בקשות אנא כתבו לנו במייל Guangzhou@israeltrade.gov.il ונשמח לסייע.

 

צור קשר עם:

בן חיימי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל