המונח Super App מתייחס לאפליקציה לטלפון שכוללת בתוכה אפשרות לעוד מיני אפליקציות כל שנוצר אקוסיסטם שלם דרך אפליקציה אחת. ניתן לדמות את זה למעין מערכת הפעלה קטנה.
בסין יש 2 אפליקציות כאלה עם מעל למיליארד משתמשים פעילים כל אחת, שצמחו מכיוונים שונים: Alipay מ- Alibaba Group שהתחילה מאתר של מסחר מקוון וכיום היא אימפריית תשלומים ו- WeChat של חברת Tencent שהתחילה כאפליקציה למסרים וכיום היא אפליקציית העל הגדולה בעולם.
מה זה אומר בפועל?
נתחיל בגדולה מבין השתיים Wechat – כמעט לכל החנויות, העסקים, אתרי התיירות וכדומה יש Mini app ב-Wechat לעסקים הגדולים זה בנוסף לאפליקציה ייעודית. דרך ה- Mini app אפשר לרכוש מוצרים ושירותים, לדבר עם נציג שירות, לקבל מידע ועוד. כמובן שאם רוכשים משהו התשלום נעשה דרךWeChat Pay שכן זה כבר בתוך האפליקציה. בנוסף Wechat היא רשת חברתית בה ניתן לעלות תמונות ופוסטים, שילוב של פייסבוק וטוויטר. יש גם מנויים לערוצים שונים כדי לקבל כתבות ולהתעדכן על דברים שקוראים – חדשות, בלוגים, עסקים מקומיים ועוד. כאשר מתיישבים בבית קפה, יש QR על השולחן דרכו ניתן להזמין והקפה יגיע ישר לשולחן. זה פשוט בכל מקום וכל הזמן.
מספר דוגמאות מחיי היומיום שלי לשימוש ב- wechat – רשת חברתית, קוד ירוק בכניסה למקומות, הזמנת תור לרופא, הזמנת מים, הזמנה בבתי קפה, קבלת מידע על אתרי תיירות בסוף שבוע, תשלום על חניה ועוד.
גם ב- Alipay יש Mini Apps אבל היא פחות פופולארית בדברים הללו מאשר Wechat. אולם, מכיוון שזה חלק מקבוצת עליבאבא ניתן להשתמש באפליקציה כדי להשתמש בשירותים של עליבאבא וכן בשירותים נוספים. דוגמאות מחיי היומיום: גם פה יש כמובן את הקוד הירוק, תשלום לתחבורה ציבורית, שכירת אופניים, הזמנת אוכל, כרטיס מועדון ב- Sturbucks ועוד.
למה ה– Super Apps נוצרו דווקא בסין?
למיטב ידיעתי אין מקבילה לאפליקציות הללו במקומות אחרים על אף שיש ניסיונות, ואז נשאלת השאלה למה דווקא בסין? ההסברים מגוונים – החל מהעובדה שכל התשלומים נעשים דרך האפליקציות הללו דבר שמקנה להם כוח מול הצרכנים ומול העסקים, שכן הלקוח ממילא באפליקציה, דרך תפיסה של החברות הללו שרוצות לבנות אקו סיסטם שלם ועד סברות הנוגעות לחוקים שונים של הגנה על פרטיות. בפועל זה לא משנה שכן זו כבר עובדה מוגמרת ואנו רואים כיצד חברות נוספות בסין מחפשות דרך ליצור אפליקציות דומות כמו Meituan ו- Baidu
למה זה חשוב?
קודם כל להכיר את השוק. מניח שרבים שמעו על Alipay ו- wechat ולא בדיוק מבינים מה הכוח שלהן בשוק ביומיום. דבר שני, חברה ישראלית שרוצה לבנות מותג בסין, צריכה להבין שהיא חייבת לעבור דרך אפליקציות אלו. זה חלק מערוצי השיווק בסין וחשוב להכיר אותן ואת היכולות שלהן.
מעוניינים לשמוע עוד הזדמנויות בסין במגוון תחומים – מזומנים לפנות אלינו כאן.
אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה- Linkedin שלנו לעדכונים שוטפים.