עם אוכלוסייה של 1.4 מיליארד אנשים וקרוב למיליארד משתמשי אינטרנט במדינה, המרחב המקוון תופס יותר נפח בחיי הסיני הממוצע. מרבית האזרחים בסין מתקשרים ביניהם דרך המדיות החברתיות המקובלות, מבצעים רכישות דרך אתרי הסחר המקוון, ומעבירים חלק ניכר משעות הפנאי שלהם בגלישה וצריכה של תכנים אינטרנטיים.
כתוצאה מכך, שוק המדיה הסיני הוא אחד מהשווקים הכי רווחיים ביותר בעולם, כאשר כל אחד מתתי-התחומים הקיימים בתחום זה מהווים פוטנציאל כלכלי משמעותי עבור חברות ניו-מדיה המציעות פתרונות וטכנולוגיות חדשניות שנועדו לשפר ולקדם את הפלטפורמות הקיימות כיום.
בייג’ינג מחוברת לענן. מקור: Shutterstock
גיימינג: גיימינג היה ללא ספק אחד התחומים שהרוויחו הכי הרבה מתקופת הקורונה והפך לאחד מהתעשיות הגדולות בעולם. סין הינה שחקן מרכזי בתחום זה כאשר היא מהווה כ-25% מתעשיית הגיימינג העולמית עם כ-665 מיליון משתמשים. בעוד שמרבית השחקנים הסינים משתמשים במכשיר הטלפון לטובת פעילות חווייתית זו, תחום ה-e-sports הפך לתעשייה מובילה ונחשב כיום לאחד מענפי הספורט הפופולאריים במדינה, עם ערך שוק שמוערך ב-385 מיליון דולר (2020). ההנחיות האחרונות של הממשל הסיני שנועדו להגביל את שעות המשחק של הצעירים בסין, עלולות לצמצם את העניין בטכנולוגיות זרות בטווח הקצר, אולם בטווח הארוך ועקב תהליכי גיימיפיקציה של מוצרים אחרים, צפוי להמשיך העניין מצד תעשיית הגיימינג הסינית בטכנולוגיות המשפרות את חווית השחקן, כגון: טכנולוגיות AR/VR, 3D, בלוקצ’יין, טכנולוגיות ענן, וכו’.
טכנוולגיות ספורט: גודל שוק הספורט בסין הגיע ב-2019 לכ-500 מיליארד דולר, המייצגים כמעט 3% מסך התמ”ג הלאומי. עד 2025, תעשייה זו צפויה לגדול ל-780 מיליארד דולר. העלייה המתמדת בנפח השוק ובעניין הגובר של האזרח הסיני בסוגי הספורט השונים קשורים לא מעט למדיניות של הממשל הסיני שנועדה לעודד אורח חיים בריא. מועדוני הספורט ושדרניות הספורט בסין פועלות רבות לטובת שיפור הביצועים של הספורטאים לצד שיפור חוויית הצפייה בספורט הסיני, כאשר יש עניין רב בטכנולוגיות רלוונטיות היכולות לסייע בהשגת מטרות אלה.
ריטייל: אתרי סחר מקוון הפכו מזמן לדרך המרכזית בה מעמד הביניים הסיני מבצע את רכישותיו. המרחב הסיני כולל היום פלטפורמות סחר מקוון רבות ומגוונות המשרתות למעלה מ-700 מיליון משתמשים פעילים (2020) ומדווחות על היקף מכירות שנתי של כ-1.5 טריליון דולר (2019). הנתונים הללו, הן מבחינת מספר משתמשים והן מבחינת היקף המכירות, הופכים את סין לשוק המקוון הגדול והאטרקטיבי בעולם. שחקניות האיקומרס הענקיות של סין כגון Pinduoduo, JD.com, Alibaba ועוד, כל הזמן ממשיכות לחפש דרכים חדשניות לזכות בליבו של הצרכן הסיני. הרלוונטיות שבהן הן טכנולוגיות פרסום, חווית לקוח ייחודית, שיפור שרשרת הלוגיסטיקה וחנויות חכמות – תחומים בהם לחברות הישראליות יש הרבה מה להציע.
אנו בנספחויות הכלכליות בסין מזהים עניין בתחומים הנוגעים למדיה דיגיטלית שבהם יש לישראל יתרון וקיים עניין מצד הסינים. ראשית, מספר לא מבוטל של חברות ישראליות שמציעות פתרונות ל-China out כבר פעילות בסין, בעיקר בעולמות הפרסום המקוון והאי-קומרס. בנוסף לתחומים אלה, אנו מתכננים לפעול ב-2022 כדי לקדם חברות ישראליות בתחומי הספורט-טק, השידור, הגיימינג, המציאות המדומה, הריטייל-טק והטראוול-טק.
להלן תכנית העבודה של נספחויות סין ל-2022 בסקטורי המובייל והניו-מדיה:
הפוסט נכתב על ידי נסטיה ליטביננקו, צוערת במחלקת סין במינהל סחר חוץ