תחום האוטומוטיב בסין – סקירה ותכנית העבודה של הנספחויות הכלכליות בסין

רבות נכתב על תחום האוטומוטיב בסין, ובצדק – מדובר בשוק הרכב הגדול ביותר בעולם עם 25 מיליון רכבים המיוצרים בסין בכל שנה. לכך ניתן להוסיף שסין היא גם הצרכנית מספר אחת של רכבים והיצואנית המובילה בעולם בתחום. גם בתחום הרכבים החשמליים סין היא מספר אחת בעולם בייצור וייצוא.

סקירה זו כוללת תיאור קצר של שוק הרכב בסין, מגמות והזדמנויות לחברות ישראליות וכן תכנית העבודה של הנספחויות הכלכליות בסין בשנת 2022.

 

המותגים הסיניים המובילים כבר מוכרים בישראל וחלקם כבר מייצאים לישראל. הרכבים הסינים אמינים, מודרניים, בטיחותיים וזולים יותר משמעותית מהמקבילים שלהם ברכבי העולם. כאשר מדברים על תחום הרכבים החשמליים יש מנעד רחב יותר במוצרים: החל מרכבים משפחתיים של חברות כמו Saic ו- Geely ועד לרכבי יוקרה, כאשר המובילה בסין בתחום זה היא Nio.

החברות הגדולות ביותר בתחום הרכב בסין הינן היצרניות המסורתיות. להלן דירוג החברות המובילות לפי מכירות בשנת 2020

מגמות בולטות:

  1. חברות הרכב החדשות (סטראטפים)– כפי שיש חברות סטרטאפ שמפתחות תוכנה או מכשור רפואי מסוים, בסין יש חברות סטרטאפ המפתחות רכב חשמלי. טסלה הייתה הראשונה בעולם שעשתה זו אבל בסין יש הרבה חברות כאלה שנהנות מהשקעות רחבות מהממשל. כך למשל ניתן ציין את Nio, Aiways, Human Horizon, Weltmiester, Byton ועוד. חברות אלה חדשניות, דינמיות ויודעות לעבוד מהר ומחפשות חדשנות כדי ליצור יתרון בשוק.
  2. יצרניות ותיקות מחפשות יתרונות וחדשנות – חברות הרכב הוותיקות, אשר רובן בבעלות ממשלתית הן תאגידים גדולים ומסואבים שלרוב עובדים בקצב איטי יותר מאשר חברות הסטרטאפ. התחרות הגדולה שמגיעה מצד החברות הקטנות מעודדת את ה- OEMs הוותיקות להתייעל, לאמץ חדשנות ולעבוד מהר.
  3. כניסה של ענקיות הטכנולוגיה לתחום הרכב – כידוע לייצר רכב פיזית זה רק חלק קטן משוק הרכב היום. הטכנולוגיה, החומרה והתוכנה ברכב זה החלק המתקדם. בשנה האחרונה אנו עדים למגמה של שיתופי פעולה בין ענקיות הטכנולוגיה של סין לחברות הרכב המסורתיות וכן פיתוחים של רכבים ישירות של חברות הטכנולוגיה. כך למשל Alibaba מפתחת רכב חדשני עם חברת הרכב Saic. Huawei שאחראית על תשתית ה- 5G בסין מפתחת רכב עם מספר חברות ועובדת על פרויקטים משל עצמה וכן גם Baidu ו- Tencent.

הזדמנויות לחברות ישראליות:

להייטק הישראלי בכלל, ולחברות האוטומוטיב הישראליות בפרט, יש מוניטין טוב בסין. יש כ-10 חברות רכב ישראליות שכבר עובדות בסין במגוון תחומים. כל המגמות שצוינו לעיל מספקות הזדמנות לחברות ישראליות שכן התחרות בסין עזה וכל חברה, גדולה כקטנה, מחפשות יתרון תחרותי.

התחום ה”חם” ביותר הוא תחום האנרגיה – סוללות, טעינה חכמה ומהירה, אגירת אנרגיה ועוד. טסלה ו- Nio מובילות את המגמה העולמית וכולם מחפשים דרכים חדשניות לשפר את התחום הזה. מעבר לכך ניתן לציין את תחומי הבטיחות, ADAS, Lidars, חיבוריות בין רכבים, חוויית משתמש ו- Big Data .

בשנת 2022 הנספחויות הכלכליות בסין יקיימו מספר אירועים בתחום הרכב כפי שניתן לראות בתכנית העבודה שלהלן. מוזמנים להיות עמנו בקשר כאן על מנת להשתתף באירועים ולשמוע פרטים נוספים. אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה- Linkedin שלנו לעדכונים שוטפים.

צור קשר עם:

ניב חנן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל