סקטור המים וטיהור שפכים – סקירה ותכנית העבודה של הנספחויות הכלכליות בסין

שוק טכנולוגיות המים וטיהור השפכים בסין צפוי לצמוח בחמש השנים הקרובות בקצב צמיחה שנתי של למעלה מ-9%. המניעים המרכזיים לכך הם הרגולציה המתהדקת כמו גם הצורך של הסקטור התעשייתי בסין בטכנולוגיות מסוג זה. ההשקעה הצפויה בסקטור זה בסין בשנים הקרובות תהווה הזדמנות מצוינת עבור חברות ישראליות המייצרות טכנולוגיות מתקדמות לחסכון במים ולטיפול ומחזור מי שפכים.

תכנית החומש ה-14 (2021-2025) של סין הציבה יעדים שאפתניים להתמודדות מול האיום על בטחון המים. כך למשל, עד שנת 2025, הממשלה שמה ליעד להעלות את שיעור ניצול מים הממוחזרים באזורים עם מקורות מים מועטים ליותר מ-25%, ובאזור בייג’ינג-טיאנג’ין-חביי (Beijing-Tianjin-Hebei) ליותר מ-35%.

במהלך חמש השנים האחרונות, ההתפתחות המהירה בענף המים הונעה כתוצאה מתמיכה ממשלתית ענפה וקידומם של פרויקטים רבים בערים, בכפרים ובאזורים התעשייתיים בסין. רק בשנת 2020, היקף ההשקעה בפרויקטי מים הוערך ב-943 מיליארד יואן (למעלה מ-150 מיליארד דולר), עלייה של 38.7% בהשוואה לשנת 2019.

כיום, יותר מ-70% מהערים ו-80% מהכפרים בסין טרם עברו לטיהור שפכים מקומיים, כאשר קצב הגידול ביכולת הטיפול בשפכים עומד על כ-8% מידי שנה. תכנית החומש ה-14 כוללת השקעות ותכניות ממשלתיות בתחום טיהור השפכים שיגדילו את היכולת של הרשויות המקומיות לקדם פרויקטים לטיפול במי שפכים ויעמידו הזדמנויות עסקיות למכביר.

טרנדים:

שוק הכימיקלים הנחוצים לטיהור שפכים בסין צפוי לצמוח בקצב צמיחה שנתי של מעל 7% במהלך החמש שנים הבאות, כאשר אחד מגורמי הצמיחה המרכזיים בו הוא תעשיית האנרגיה. יחד עם זאת, תקנים שהולכים ומחמירים לטיפול בשפכים של הממשלה מרסנים את הביקוש לכימיקלים לטיהור המים. גורמים נוספים שמביאים לצמיחה של השוק הם חדירת מים מלוחים למקורות מים מתוקים והאתגרים השונים הקשורים לשינויי האקלים. זהו שוק צומח ויש חשיבות רבה לשוק הכימיקלים אשר נחוצים לשם טיפול, טיהור, מחזור והתפלה של המים. כמו כן, הגידול הצפוי בביקוש לטיפול בשפכים שנוצרים כתוצאה ממקורות של אנרגיה מתחדשת עשוי להציע אפשרויות צמיחה משמעותיות בשנים הקרובות.

תעשיית האנרגיה נחשבת לאחת מצרכניות המים הגדולות ביותר בסין. תעשיית ייצור החשמל היא אחת מהספקיות הגדולות של השפכים התעשייתיים בסין, המכילים כמויות משמעותיות של זיהומי מתכת רעילים ועלולים לגרום לנזק משמעותי לסביבה אם לא מטופלים כראוי. לכן, תעשיית ייצור החשמל משתמשת רבות בכימיקלים לטיפול במים. לפי מועצת החשמל של סין (CEC), מספר תחנות כוח מבוססות-פחם יגדל בטווח של 300-500 עד 2030, דבר שצפוי להגביר את צריכת כימיקלים לטיפול במים באופן משמעותי.

השחקנים המובילים בשוק:

הזדמנויות עבור החברות הישראליות:

  • בזכות הצלחתן של חברות כמו IDE, לישראל יש מוניטין גבוה בתחום המים בסין אשר מעניק לה מקום של כבוד ומאפשר לחברות ישראליות חדשות הזדמנויות רבות לחדירה לשוק הסיני.
  • עם ההשקעות הרבות בענף זה, לחברות ישראליות הרבה הזדמנויות במציאת שותף מקומי חזק אשר יסייע להן בהפצת מוצריהן בסין.
  • חברות סיניות בתחום טיהור המים להוטות לחפש שותפים בינלאומיים עם מוצרים וטכנולוגיות חזקות כדי להתחרות בשוק המקומי.
  • בנוסף, מסמך רשמי של הממשל המרכזי שפורסם לאחרונה במסגרת תכנית החומש ה-14 מדגיש בבירור שסין תקדם שיתופי פעולה בינלאומיים בתחום זה כדי לשדרג את הטיפול בפסולת של התעשיות הסיניות ולהשיג את יעדי הפיתוח הסביביתיים שהציבה.

ב-2022, הנספחויות הכלכליות יקיימו מספר אירועים עסקיים לטובת קידום טכנולוגיות ישראליות בסקטור המים וטיהור השפכים בסין כפי שניתן לראות בתכנית העבודה המצורפת מטה.

אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר כאן על מנת להצטרף לאירועים אלו ולשמוע על הזדמנויות עסקיות נוספות שקיימות בשוק הסיני בתחום זה.

אתם גם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה- Linkedin שלנו לעדכונים שוטפים.

 

תורגם על ידי יהונתן פלוטקין, מתמחה במחלקת סין

צור קשר עם:

אב ירמישין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל