מוצרי צריכה בסין – סקירה ותכנית העבודה של הנספחויות הכלכליות בסין

בסין חיים כמיליארד ו-400 מיליון בני אדם. הרבה אנשים מכירים את המספר הזה, אבל לפעמים חשוב לעצור ולחשוב לרגע על המספר העצום הזה. בנוסף חלק לא מבוטל מהאוכלוסייה הזאת מוגדר כמעמד ביניים, כ-300 מיליון בני אדם. מעמד ביניים זה אומר אנשים שיש להם כסף פנוי לבלות, לקנות ולטוס לחו”ל (בעידן בלי קורונה). שכבה נוספת שצריך להוסיף הוא השוק המשוכלל של המסחר המקוון בסין. המרחב הווירטואלי הסיני כולל היום פלטפורמות מסחר מקוון רבות ומגוונות המשרתות למעלה מ-700 מיליון משתמשים פעילים (נכון ל-2020) ומדווחות על היקף מכירות שנתי של כ-2 טריליון דולר (2020). זאת ועוד לרוב המשתמשים יש חשבון ביותר מפלטפורמה אחת, מה שמביא את מספר המנויים לאתרי המסחר המקוון למיליארדים של חשבונות.

חיבור של כל הדברים לעיל מראה את הפוטנציאל העצום הטמון בתחום מוצרי הצריכה בסין. סקירה זו כוללת תיאור קצר של שוק מוצרי הצריכה בסין, מגמות והזדמנויות לחברות ישראליות וכן תכנית העבודה של הנספחויות הכלכליות בסין בשנת 2022.

מדוע שוק המסחר המקוון בסין כל כך גדול:

מדובר בשילוב של מספר גורמים: ראשית, טכנולוגיה מתקדמת – החל מאפשרות תשלום מהירה ונוחה באמצעות הטלפון (Alipay, WechatPay) דרך פלטפורמות מתקדמות ועד לפרופיליזציה של המשתמש והתאמת מוצרים המתאימים לו. שנית, ממילא רוב הייצור של מוצרי הצריכה נעשה בסין כך שאין עלויות שינוע גבוהות. שלישית – כוח העבודה בסין הוא זול כך שלשלוח לצרכן מוצרים, למדוד ולהחליף בחנות זו פעולה פשוטה וזולה. לכך אפשר להוסיף את הקורונה והתמורות שהיא עשתה בשוק מוצרי הצריכה בסין וכך התקבל לו השוק הגדול בעולם.

השוק הקמעונאי המקוון בסין נשלט על ידי מכירות באמצעות פלטפורמות הסחר ולא דרך אתרים עצמאיים. שלושת הפלטפורמות המובילות, Alibaba, JD.com, ו-Pinduoduo מחזיקות בכ-80% מנתח השוק.

כמחצית מהמכירות המקוונות מבוצעות על ידי לקוחות באזורים המפותחים יותר, כגון מחוזות Guangdong, Zhejiang, Beijing ו-Shanghai. יחד עם זאת הביקוש בפרובינציות הפנימיות גדל בצורה משמעותית בשנים האחרונים בייחוד באזורים בהם לא קיימות רשתות קמעונאיות של המותגים הגדולים, או שנוכחותם דלה.

באשר לצרכנים- נכון ל-2020, 780 מיליון המשתמשים המבצעים רכישות מקוונות בסין עושים זאת תוך שימוש הן במחשבים (13.7%) והן במכשירי הטלפון הנייד (86.3%). מבחינת הגילאים, מדובר בקבוצת צרכנים צעירה ברובה, עם כ-40% מהמשתתפים מתחת לגיל 30. מבחינת סקטורים התחומים הבולטים הם אופנה, צעצועים ותחביבים, אלקטרוניקה וכמובן אוכל וטיפוח

מגמות בולטות והזדמנויות לחברות ישראליות:

  1. מוצרי יוקרה – המבחר באתרי המסחר המקוון בסין הוא עצום. העובדה כי לא ניתן לטוס מסין לאור מגבלות הקורונה, גורמת למעמד הביניים לרכוש יותר מוצרים אונליין בעיקר מוצרי יוקרה שבעבר היו נרכשים באירופה או ארה”ב. המוצרים הישראלים במגוון תחומים כגון: קוסמטיקה, יין, אוכל גורמה ועוד, נחשבים מוצרי יוקרה ומכאן ההזדמנות לחברות ישראליות.
  2. שיווק ב- Live Streaming כאמור השוק רווי במוצרים ומתחרים, אחת הדרכים לבלוט ולקדם את המוצר הוא באמצעות משפיענים סיניים שעושים אירוע לייב בו הם מנסים את המוצר, מדברים עליו ולרוב תוך כדי יש מבצעים על המוצר באתרים השונים. מדובר באנשים עם עשרות מיליוני עוקבים והמכירות בעקבות אירוע כזה עולות בצורה משמעותית.
  3. Cross Border – חברות זרות המעוניינות למכור בסין יכולות לעשות זאת באמצעות פלטפורמות המאפשרות cross border. הכוונה היא לקנות מוצר מחוץ לסין לשימוש אישי. בעקבות הקורונה יותר ויותר פלטפורמות מאפשרות מסחר ב- Cross border. לחברות ישראליות זו הדרך הכי טובה להתחיל לעבוד בשוק, אולם עדיין נדרש שותף מקומי שיטפל במאמצים השיווקיים, בלוגיסטיקה ועוד.

 בשנת 2022 הנספחויות הכלכליות בסין יקיימו מספר אירועים בתחום מוצרי הצריכה, כפי שניתן לראות בתכנית העבודה שלהלן, במטרה לחבר חברות ישראליות עם מפיצים וסוכנים מקומיים. מוזמנים להיות עמנו בקשר כאן על מנת להשתתף באירועים ולשמוע פרטים נוספים. אתם גם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה- Linkedin שלנו לעדכונים שוטפים.

 

צור קשר עם:

ניב חנן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל