להיכנס למעגל: סקירה של המנוע הכלכלי החדש במערב סין

באוקטובר האחרון, הועדה המרכזית של המפלגה הקומוניסטית בסין השיקה את תכנית האב לבניית המעגל הכלכלי של צ’נגדו-צ’ונגצ’ינג (Chengdu-Chongqing).

התכנית של המעגל הכלכלי של צ’נגדו-צ’ונגצ’ינג היא אסטרטגיית פיתוח אזורי חשובה והראשונה במערב המדינה, מה שמקנה לאזור חשיבות אסטרטגית כלכלית אדירה לעתיד בשוק הסיני והבין-לאומי. מדובר באבן דרך משמעותית במהלך השאפתני של הממשל הסיני לפיתוח דרום-מערב סין בשנים הבאות, המהווה הזדמנות מצוינת להיחשף וללמוד על אחד המחוזות המעניינים והפוריים ביותר מבחינה כלכלית בסין.  המטרה של סקירה זו היא לבדוק כיצד עתידה להשפיע השקת התכנית למעגל הכלכלי החדש על כלכלת סין וההזדמנויות החדשות שעומדות בפני חברות זרות, ובפרט ישראליות, בסין.

אזור צ’נגדו-צ’ונגצ’ינג משתרע על פני כ-185,000 קמ”ר, תופס 1.9% משטחה הכולל של המדינה, בעל אוכלוסייה של כ-96 מיליון איש, ותמ”ג של 6.3 טריליון יואן ב-2020 (כ-984.7 מיליארד דולר). יעד תכנית זאת הוא להפוך את האזור למרכז החדשנות הלאומי של סין ואת צ’נגדו וצ’ונגצ’ינג לערים מודרניות ברמה עולמית, עם תשתית תחבורתית מפותחת ותעשייה מודרנית ומתקדמת שעתידה להניע את הפיתוח של האזור המערבי העצום של סין בשוק הסיני והבין לאומי.

עד 2035 המעגל הכלכלי עתיד להפוך למסדרון סחר ימי-יבשתי חדש שירחיב את שער הסחר ולוגיסטיקה ליותר מ-300 נמלים ברחבי העולם ויסייע למסחר של סין עם אירופה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה, כאשר צ’ונגצ’ינג וצ’נגדו הן מרכזי התפעול המרכזיים בו. כתוצאה מכך, מלבד שדות התעופה הבינלאומיים הקיימים, בצ’ונגצ’ינג מתוכננת הקמת שדה תעופה חדש, ובמקביל נבנית מערכת ענפה של מסילות רכבת, כבישים מהירים ונתיבי מים כדי להדק את הקשר בתוך האזור ועם חלקים אחרים של סין.

התוכנית הושקה אך לפני כחודשיים ובמסגרתה יבוצעו השקעות עתק שישדרגו מבחינה טכנולוגית את אזור מערב סין, ויהפכו אותה למרכז חדשנות ברמה עולמית. התוכנית שואפת לפתח תעשיות מודרניות שונות כגון חקלאות, רכב, תעופה וחלל, ביו רפואה, בינה מלאכותית, אלקטרוניקה ועוד. המעגל הכלכלי עתיד לקדם פרוייקטים שונים של שיתופי פעולה כלכליים, אירוח כנסים ואירועים בינלאומיים, ירידי השקעות ומסחר בינלאומיים, תערוכות מדע וטכנולוגיה ושיתופי פעולה עם אוניברסיטאות מובילות בחו”ל.

היעדים השאפתניים עבור המעגל הכלכלי החדש יהפכו את האזור הזה למנוע הצמיחה החדש של סין ויביאו למיצוב שונה של איזור צ’נגדו וצ’ונגצ’ינג שיהפוך למרכז כלכלי בעל השפעה, מרכז לחדשנות מדעית וטכנולוגית ורמת חיים גבוה. תכנית זו מהווה הזדמנות נהדרת לחברות הישראליות הפועלות בתחומים אלה ואחרים המעוניינות להיכנס לשוק הסיני.

לבחינת פרויקטים, אירועים עסקיים ושת”פים אפשריים חברות ישראליות מוזמנות לפנות אלינו לייעוץ, כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

 

נכתב על ידי יהונתן פלוטקין, מתמחה במחלקת סין

צור קשר עם:

אב ירמישין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל