מאחורי הקלעים של חג הקניות הסיני 11.11 – הזדמנות לחברות מוצרי צריכה ישראליות

מרבית הקוראים שמעו על חג הקניות הסיני שהתקיים ב-11.11, הלא הוא ‘יום הרווקים הסיני’, אבל כמה יודעים ומבינים את הלוגיסטיקה וכל מה שקורה מאחורי הקלעים. בפוסט הקרוב אנסה לחשוף מעט מן הדברים שמתרחשים מתחת לפני השטח (או הפלטפורמה).

הכל מתחיל כבר בסביבות ספטמבר. לאחר הקניות של תחילת שנת הלימודים, יש ירידה בקניות בספטמבר, שכן כבר אז מתחילה הציפיה ל-11.11. כל אחד שצריך לקנות מוצרים, גדולים או קטנים מתחיל “לשמור” את הקניות למספר שבועות לאחר מכן. כלומר הגידול המשמעותי ביום הזה הוא גם תוצאה של ביקושים כבושים בשבועות שלפני כן.

במהלך אוקטובר מתחילים “להתחמם”. כל אתרי המסחר המקוון: Taobao, JD, PDD ועוד משנים את הלוגו של האפליקציה עם המספר 11.11, פרסומים בכל מקום ומאמץ שיווקי ניכר של כל הרשתות, הפלטפורמות והמוכרים אל מול קהל הצרכנים.

בשבועות אלה חלק גדול מהמוכרים בחנויות האונליין בפלטפורמות השונות, מספקים ללקוחות מידע לגבי המבצע הצפוי ב-11.11 ונותנים אפשרות לשריין את המוצר, לפני כן בתמורה לסכום מעט יותר גבוה ממה שיהיה מחירו ביום עצמו, אך כמובן שעדיין בהנחה משמעותית. כלומר נניח והמוצר עולה ביום רגיל, 100 יואן וב-11.11 הוא יעלה 50 יואן, המוכר מספק ללקוח הזדמנות לרכוש אותו ב-60 יואן ולהבטיח שהוא יקבל את המוצר. משהו כללי שצריך להבין הוא שכל המבצעים הללו הם עם מלאי מוגבל. חגיגת הקניות מתחילה בחצות ויש מוצרים שנגמרים תוך דקות. הקניות מרוכזות לשעות הקטנות של הלילה. האפשרות לרכוש מראש ולהבטיח את המוצר היא סוג של “ביטוח” לצרכן.

Chengdu, Sichuan / China – January 06 2019: China Post has automated a big part of its delivery services in a warehouse in Chengdu, China.

בתחילת נובמבר המוכרים כבר מתחילים עם המבצעים עצמם. הרעיון מבחינתם הוא לפרוס את הקניות על כמה שיותר זמן על מנת לעמוד בדרישות השונות של זמן אספקה, שירות לקוחות ועוד. יש לציין שמעבר להנחות של המוכרים עצמם, הפלטפורמות עצמן נותנות הנחות משלהן על שלל הקניות שהצרכן עשה, גם אם זה ממוכרים שונים. בתוך כל זה יש גם קופונים שונים, השוואה בין הפלטפורמות השונות, מבצעי אופליין, משפיענים שעושים לייב סטרימינג ועוד ועוד. יש מגוון רחב של זוויות ועניינים לחג הקניות.

ואז מגיע היום עצמו. המוצרים מוכנים בסל, וכולם מחכים שהשעון יראה חצות לתחילת חגיגת הקניות. אחרי סיום הקניות הולכים לישון ועוקבים למחרת אם יש איזה מוצר או מבצע שהתפספס. בימים הבאים החבילות מתחילות להיערם במוקדי החלוקה השונים עד החלוקה לצרכנים כפי שניתן לראות בתמונות.

 

שוק המסחר המקוון בסין כולל מוערך בכ-2 טריליון דולר עם קרוב למיליארד משתמשים פעילים. המשתמשים הללו פעילים במספר פלטפורמות כך שמדובר על מיליארדים של חשבונות.

רוצים להצטרף להצלחה?

לחברות ישראליות בתחום מוצרי הצריכה יש אפשרות למכור בשיטת Cross Border (ישירות לצרכן) במגוון הפלטפורמות שהוזכרו. הדבר דורש שותף מקומי שיטפל במאמצים השיווקיים, בלוגיסטיקה ועוד. כמובן שגם נדרשת השקעה פיננסית במאמצי השיווק.

חברות ישראליות המעוניינות לשמוע עוד פרטים, ומעוניינות בחיבורים למפיצים ושותפים מקומיים, מזומנות לפנות אלינו כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה- Linkedin שלנו לעדכונים שוטפים.

צור קשר עם:

ניב חנן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל