המדריך להנגשת שירותי ענן בסין נכתב עבור חברות ישראליות המעוניינות להציע שירותי תוכנה מבוססי ענן בסין. ניתן להוריד אותו כאן.
כבר שנים רבות ש”חומת האש הגדולה של סין” מגבילה שימוש באתרים ואפליצקיות מוכרים כגון: גוגל, פייסבוק, ווצאפ וטוויטר. בתוך זאת, חברות סיניות יצרו גרסאות מקומיות שממלאות את הפונקציות הללו, כמו: וויצ’ט, וויבו, וביליבילי, כאשר חברות טכנולוגיות מידע זרות שכן מתאפשר להן לפעול בסין נדרשות לפתח לצורך כך סביבת עבודה נפרדת ומקומית. מבין אלה ניתן לציין למשל את יישומי הרשת של מיקרוסופט, לינקדאין וזום. חוקי הסייבר והגנת הפרטיות שפורסמו לאחרונה בסין, כמו גם מגבלות חדשות שהוטלו על סקטורים מסוימים בתחום התוכנה, עלולים להקשות עוד יותר על חברות תוכנה זרות מלפעול במדינה.

חברות תוכנה ישראליות שמעוניינות לפעול בסין, מוכרחות לקחת בחשבון גם הן את המגבלות על שימוש בתוכנות “מבחוץ”, כולל שירותי ענן חיצוניים. ישנן שתי דרכים מרכזיות בכל זאת להצליח לחדור השוק הסיני בצורה בטוחה (וחוקית). האחת הינה איתור שותף מתחום התוכנה, אליו ניתן לעשות אינטגרציה של הפתרון הישראלי, או למכור לו את פתרון התוכנה לשימוש בסין. אנו בחמש הנספחויות המסחריות בסין היבשתית נשמח לנסות ולסייע באיתור שותפים רלוונטיים.
הדרך השנייה היא להקים אופרציה עצמאית בסין, או להמשיך לנהל את את הפעילות במסגרת שותפות עסקית, ולהעביר את פתרון הענן החיצוני לשירותי ענן המותרים לשימוש בסין. לצורך כך, ניסחנו את המדריך להנגשת שירותי ענן בסין לחברות ישראליות. המדריך מסביר את הרגולציות המרכזיות בסין שנוגעות לשירותי ענן, מציג את ספקי תשתיות הענן המובילים בסין, ומרחיב אודות שניים מהם: Alibaba Cloud – ספק תשתיות הענן הגדול בתוך סין ו-AWS China – הספק הבינלאומי המוביל שפעיל גם בסין (למרות שנתח השוק שלו יחסית קטן בה). לבסוף, מוצגים פרטי קשר של האחראים לסיוע לחברות זרות בפלטפורמות המובילות.
אנו מזמינים חברות ישראליות ששוקלות לספק שירותי תוכנה מבוססי ענן בסין לקרוא את המדריך, ונשמח להמשיך ולייעץ לכל המעוניין.
