בזמן שבשאר העולם נאבקים בנגיף הדלתא, ואנו שומעים חדשות לבקרים על עוד ועוד התפרצויות במדינות עם אחוז מחוסנים גבוה, כאן בסין מתמודדים עם מקרים בודדים שמוגדרים כהתפרצות. בסין ישנה מדיניות “אפס מקרים”, כך שבמידה ויש מקרה אחד, סוגרים אזורים שלמים ועורכים מיליוני בדיקות בתוך מספר ימים על מנת לבלום את מוקד התפרצות.
בממשלת סין לא מסתפקים בבלימת המגיפה ולכן, כמנהגה היא מתחילה לבנות תכניות שיאפשרו לה להתמודד עם מקרים דומים בעתיד. מניסיון העבר אנו למדים שכאשר ממשלת סין מחליטה להתמקד בנושא מסוים היא מסוגלת לבצעו במהירות שיא, בכל סין, על כלל 1.4 מיליארד תושביה וברמת ביצוע גבוהה.
כך היה כאשר סין החליטה לעבור לתשלום דיגיטלי: תשלום באמצעות הטלפון הנייד. במהלך (כמעט) 4 שנותיי כאן, לא יצא לי להשתמש בשטר מזומן או בארנק. המעבר לתשלום דיגיטלי התקיים במהירות שיא כאשר לממשלה היו את סיבותיה להעביר את התשלום ממוזמן לאפליקציה. מכירים עוד מקום בעולם שכבר לפני -5-6 שנים הפסיקו להשתמש במזומן?
קל וחומר מדינה עם 1.4 מיליארד אנשים, שאף הקבצנים שלה “מושיטים יד” בדמות QR code לסריקה.
לדוגמה הזו מצטרפות רבות אחרות. כפי שכבר שיתפנו בבלוג בעבר, המעבר לתחבורה חשמלית ציבורית התרחש בין לילה בתחבורה הציבורית בעיר שנז’ן. דוגמאות אלו באות להמחיש, את העוצמה ומהירות הביצוע. חשוב שחברות ישראליות יהיו ערות לכל שינוי ברגולציה או לכל תכנית חדשה של הממשל כדי לפעול בזמן ולעלות על הרכבת הדוהרת. לשם כך, יש לנו נספחות שלמה בביייג’ינג שאמונה על מעקב רגולציות חדשות.
בתקופה הקרובה המידע על הרפורמות שמתכנן הממשל בתחום הבריאות ומניעת מגיפות יהיה ברור יותר אבל כבר ניתן להניח מספר מגמות שצפוי לעבור השוק בעתיד הקרוב:
שירותים רפואיים באינטרנט – כפי שניתן היה לראות בישראל, במהלך תקופה של התפרצות יש ירידה בצריכה של שירותי רפואה. המצב זהה גם בסין והנתונים מראים על ירידה משמעותית במהלך שנת 2020. המידע הזה גם מגובה בנתונים שהתקבלו בהתפרצות ה-SARS.
הממשל בסין כמובן שאינו מעוניין שהאזרחים לא יצרכו שירותי רפואה חיוניים. ומכיוון שהתשתית כבר מוכנה למעבר לשירות רפואה מקוונים, רשת ה-5G פרוסה ברמה ארצית והמשתמש הסיני נעזר בטלפון הנייד בכמעט כל פעולה יומיומית, כאשר 98% משירותי האינטרנט בסין נצרכים באמצעות הטלפון הנייד. לכן אין סיבה שמהלך זה לא יתבצע במהרה. בדומה למגמה שרואים כיום בישראל באופן מתקדם (על ידי קופות החולים), מרבית משירותי הייעוץ הרפואי, המעקבים וכדומה יעברו התפתחות משמעותית בסין בתקופה הקרובה. אחת מחברות הביטוח הגדולות בסין כבר פנתה אל הנספחות המסחרית שנחפש עבורה פתרונות בתחום.
השקעות בסטאראפים בתחום המדיקל – החברות הממשלתיות ומשקיעים פוטנציאליים ינתבו את מירב המשאבים שלהם לחברות שמתמקדות בפתרונות רפואיים עם דגש על פתרונות למניעת מגיפות. הנספחות המסחרית שלנו כבר קיבלה מספר פניות מחברות שמקורבות לממשל שמחפשות פתרונות ספציפיים למניעת מגיפות.
שיפור משמועתי של שירותי הרפואה- אם עד היום ניתן היה לטוס לעיר הגדולה ולפנות לבית חולים מוכר בכדי לקבל שירותי רפואה טובים, מגבלות התנועה הקיימות בתוך סין מבטלות זאת ומחזקות את הצורך בשיפור מערך הרפואה הלוקאלי. הממשל יקדם פרויקטים של בניית מרכזים רפואיים בערים וידאג לחזק בהן את השימוש בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לשפר את השירות הרפואי לאזרח. זוהי נקודה חשובה לחברות ישראליות מכיוון שכמות ההזדמנויות בשוק הולכת לגדול באופן משמעותי. גם בהקשר זה, כבר החלנו לקבל פניות מחברות נדל”ן שיהיו אמונות בשנים הקרובות על פרוייקטים של רפואה בקהילה.
אנו כאן בנספחות המסחרית בדרום סין, מחפשים עבור חברות ישראליות את הדבר הבא קצת לפני שהוא כבר הופך להיות הדבר הקודם, במידה ויש לכם את הטכנולוגיה הנכונה להציע לשוק המדיקל בסין, אנחנו כאן בשבילכם- guangzhou@israeltrade.gov.il