הצמיחה הכלכלית בסין בשלושת העשורים האחרונים הביאה לשיפור רב ברמת החיים של אזרחי המדינה, הוציאה מליוני אנשים מעוני והצמיחה מעמד ביניים משמעותי. אולם, צמיחה מהירה זו יצרה באותו זמן פגיעה קשה באיכות הסביבה, הגדילה את הפערים החברתיים וגרמה לעליה משמעותית בביקוש לאנרגיה. סין היא אחת המדינות המזהמות ביותר בעולם, ובשנת 2018 היתה המדינה עם אחוזי פליטת הפחמן הגבוהים בעולם.
תוכנית החומש ה- 14 של סין (2021-2025) שפורסמה השנה שמה דגש חשוב על איכות הסביבה עם יעדים אקלימיים וסביבתיים אשר מבטאים חזון בחתירה של ממשלת סין לטרנספורמציה סביבתית באמצעות האצת הפיתוח של טכנולוגיות ירוקות, קביעת מכסי פליטה (בפעם הראשונה בתולדותיה של סין), ומאמץ שמתבטא בתקינה ובאכיפה להשגת “צמיחה שלילית” בצריכת פחמן. מעבר לכך, סין תיאלץ למצוא דרכים יצירתיות נוספות כדי לצמצם באופן דרסטי את מידת השימוש בגזים מזהמים. לכן, בין השאר, הממשלה מתכוונת להפנות תשומת לב ותקציבים רבים לאתגרים הנ”ל.
מנגד, ישראל ידועה כאומת חדשנות וסטארט אפ ניישן ובעלת חברות טכנולוגיות רבות בתחום הקיימות. נשים יזמיות וכישרוניות מהוות חלק חיוני במעגל החדשנות, במיוחד בתעשיית הקיימות. בישראל אשר הוכתרה כמדינה הטובה ביותר בעולם ליזמיות, כך לפי מדד נשים יזמיות של מאסטרקארד (MIWE) לשנת 2020 אפשר למצוא את הטכנולוגיות המתאימות שיענו על האתגרים שיש בסין ובחברות בהובלה נשית.
ביום חמישי, 2/9/2021, הנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו של משרד הכלכלה הישראלי בדרום מערב סין בשיתוף עם לשכת מסחר סין, הונג קונג – ישראל, לשכת מסחר ישראל – אסיה והמרכז הלאומי להעברת טכנולוגיות מזרחיות, יארחו יחד וובינר עסקים מקוון בנושא נשים יזמיות מובילות חדשנות לקיימות על מנת להציג לקהל הסיני פתרונות חדשניים לאתגרים סביבתיים.
להרשמה לחצו כאן.
יש לכם טכנולוגיות מתאימות? חברות ישראליות מוזמנות לפנות אלינו לייעוץ, כאן.
אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.
נכתב על ידי ולדי ירמישין, קצין סחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו.