משבר הקורונה שהחל בתחילת השנה שעברה, ושככל הנראה ובהתאם לחוות דעת של מומחים רבים בעולם עתיד להישאר עמנו בשנים הקרובות, גרם לזעזוע גדול בשווקים הבינלאומיים וחוסר וודאות בקרב חברות ובעלי עסקים. למרות שהעולם נתון במצב של אי וודאות מתמדת ניתן היה לראות עוד בתחילת המשבר, את התאוששותו המהירה של השוק הסיני, צמיחתם של סקטורים מסוימים על חשבון אחרים וניצול ההזדמנויות החדשות שהיה לשוק להציע. כך חברות אינטרנט, המשחקים וחברות שהתאימו את עצמם לצרכי השוק ולביקושים שיצרה הקורונה, צמחו בקצב מסחרר: לדוגמה חברת BYD יצרנית רכב גדולה מדרום סין הקימה פסי ייצור למסכות והפכה מייד ליצרנית המסכות הגדולה בעולם.
גם אנחנו בנספחות המסחרית הבנו שיש צורך בשינוי שיטות הפעולה ולמזלנו גם החברות הסיניות הבינו שהן לא יכולות להסתמך על פגישות פנים אל פנים אלא להסכים לקיים שיחות מקוונות, לפחות בתחילת ההיכרות והמשא ומתן. מבחינתנו, משלחות לסין ומסין לישראל הפכו ללא רלוונטיות ועלינו היה למצוא דרכים לייצר הזדמנויות חדשות לתעשייה ישראלית.
בתחום הקוסמטיקה למשל, קיימנו לפני חודשיים ובשבוע שעבר שני אירועי קוסמטיקה : 13 חברות ישראליות שלחו דוגמאות מישראל עבור קניינים שהתקבצו בחדר ישיבות הקשיבו להסבר על המוצרים וניסו אותם על עצמם.
אחד הטרנדים שזוהו הינו ייצוא ה- Cross Border –ניתוח שוק זה העלה פוטנציאל עצום במיוחד בעקבות התמיכה בפיתוחו מממשלת סין, בנוסף לכך שמשבר הקורונה הגדיל משמעותית את הצריכה אונליין. שוק זה צמח בין השנים 2015-2018 ב-76% בממוצע לשנה. הנספחות המסחרית בדרום סין הרחיבה את הקשרים בתחום וקיימה מספר אירועים עם מפיצים המתמחים בתחום ועוד מספר אירועים מתוכננים להמשך השנה.
בנוסף, שאפנו בנספחות להמשיך ולקדם באופן רציף מותגים ישראליים בשוק הסיני, מבלי הצורך בנוכחות פיזית שלהם בסין, וכך יצרנו את הביתן הוירטואלי הישראלי.
ביתן ישראלי וירטואלי רשמי בסין עם מוצרי צריכה ישראלים
סין צפוייה לייבא מוצרים בשווי של 30 טריליון דולר ב- 15 השנים הקרובות והופכת לשוק הצרכנים המשגשג ביותר בעולם. עם זאת, אין ספור מותגים מעבר לים נתקלים בקשיים בחדירה לשוק, בנגישות למידע הדרוש עבור חקר השוק בסין וביצירת קשר עם קניינים אמינים. נוסף לכל אלו, הגבלות הבידוד וההגעה לסין וחסמים נוספים כמו רגולציה מקומית למוצרי קוסמטיקה, מייצרים קשיים רבים לחברות ישראליות שמעוניינות לנצל את הפוטנציאל האינסופי בשוק הסיני.
הנספחות הכלכלית בדרום סין, כמי שאחראית על שוק הצרכנים הגדול ביותר בסין (פרובינציית גואנגדונג) זיהתה את הצורך וחברה לשותף אסטרטגי בתחום הייבוא לסין המתמחה גם בפלטפורמות מקוונות למכירת מוצרים. יחד, יזמה הנספחות הכלכלית בשיתוף מכון הייצוא הישראלי, שימוש בפלטפורמה מקוונת לחשיפת חברות ישראליות בתחום הקוסמטיקה והיין. חברה בשם OPB מגואנג’זו, התאימה ככפפה לתכנית הנספחות לפתוח ביתן וירטואלי עבור חברות ישראליות שמעוניינות לייצא לסין.
לאחר 15 שנים בענף הייבוא, יצרה החברה פלטפורמה המחברת בין קניינים סיניים לחברות זרות. הפלטפורמה מחוברת למעל 220,000 ערוצי הפצה מרכזיים ושירותי לוקליזציה.
“ביתן המדינה הישראלי הוירטואלי” יישב על פלטפורמה מקוונת זו. בביתן יוצגו כל המותגים המציגים הישראלים בשפה הסינית בדרך המונגשת ביותר לצרכי הקניינים הסינים. המותגים מוצגים לפי העדפות וקריטריונים שונים של הקניינים ונוצר מעין מדד “חוזק מותג” על פי העדפותיהם של הקניינים. כך, נוצרת התאמה מדוייקת בין המותגים הבינלאומיים לבין הקונים הסינים.
בעלים ומנכ”ל החברה מגואנג’זו מסביר: “תעשיית הקוסמטיקה הישראלית, נמצאת כיום מתחת לרדאר, למרות תפקידה המוביל במוצרים ובחידושים טכנולוגיים” כיום נעשית עבודה רבה על ידי הנספחויות הכלכליות בסין לקדם את הקוסמטיקה הישראלית, וכחלק מפעילות זו, נוצרו גם מפגשים פיזיים עם קניינים מהפלטפורמה של OPB לנסות את המוצרים הישראלים. “הקניינים הסינים גילו עניין רב בתעשיית הקוסמטיקה הישראלית ובייחוד במוצרי טיפוח העור עם מינרלים מים המלח”. נוצרו כבר מספר חיבורים מוצלחים בעקבות ההשתתפות בפלטפורמה, וההתעניינות הרבה שהתעוררה באירוע הוכיחה כי למותגים ישראלים פוטנציאל עצום בסין.
הביתן הוירטואלי שהשקנו לאחרונה יחד עם חברת OPB, יהווה מעין “ספריית מותגים לאומית של ישראל”, ותחת מטרייה זו, תווצר חשיפה רבה יותר לתעשייה הישראלית בתחום מוצרי הנוחות, קוסמטיקה ויין. תחת אתר זה, יוכלו הקניינים הרבים בפלטפורמה להיחשף לתרבות הישראלית, להעמיק באיכויות המוצרים המיוצרים בישראל, ולמצוא את המותגים המתאימים להם ביותר לשווק.
אנו רוצים לאחל הצלחה לחברות הישראליות שמופיעות בביתן ולהציע לחברות נוספות להצטרף. מוזמנים לפנות אלינו guangzhou@israeltrade.gov.il