אסור לכם לפספס את ההזדמנויות העולות מתכנית פיתוח הכפר בדרום מערב סין

בחודש מרץ השנה סין פרסמה את תוכנית החומש ה-14 שלה לחמש השנים הקרובות (2021-2025).
מהתכנית עולה כי במהלך השנים הקרובות נהיה עדים לתהליך של פיתוח האיזורים הכפריים בסין ובעצם הפיכתם להרבה יותר עירוניים, נגישים ומתקדמים.

פיתוח הכפר בתכנית החומש ה -14
תכניות חמש השנים הן סדרה של יוזמות פיתוח כלכלי חברתי שקיימות מאז 1953 בסין. התכנית קובעת יעדים לחמש השנים הבאות, מודיעה על רפורמות בשוק ומציינת מגזרי השקעה עדיפים לממשלה. במהלך חצי המאה השיגה סין התפתחות מהירה עם תוכניות רבות לחמש שנים, זו אחר זו. ב- 13 במרץ 2021 אישר הקונגרס העממי הלאומי של סין (NPC) את מתווה תוכנית החומש ה -14 במדינה, המכסה את התקופה 2021-2025. אחת המטרות העיקריות של תכנית החומש ה -14 היא קידום “פיתוח הכפר”. התוכנית מכסה את חמש השנים הראשונות שלאחר מיגור העוני הקיצוני ברחבי סין ופיתוח הכפר נועד למנף את ההישגים של תכנית מיגור העוני באמצעות פיתוח כלכלי כפרי, שיפור הממשל המקומי ובניית תשתית אקולוגית נרחבת.

אז מה היא תכנית פיתוח הכפר (Rural Revitalization)?
האיזורים הכפריים במדינות מתפתחות סובלים מתשתיות לקויות, חינוך ירוד, שירותי רפואה לא מספיק טובים, מקומות תעסוקה מעטים, שכר עבודה נמוך וכל הנ”ל האלה מביאים למצב שהתושבים סובלים ממצב רוח ירוד וחוסר מוטיבציה. סין היא לא יוצאת דופן וגם אצלה יש פערים משמעותיים בין איזור כפרי לעיר ולכן בשנת 2017 במהלך הקונגרס הלאומי של ה-CPC (Chinese Communist Party) העלה נשיא סין שי ג’נפינג את הרעיון של “יישום האסטרטגיה של פיתוח הכפר”. הרעיון העיקרי הוא שתהיה תכנית מקיפה ארוכת טווח שתביא לסגירת הפער בין אזורים עירוניים וכפריים, על ידי האצת פיתוח אזורים כפריים והפיכתם לאטרקטיביים יותר למגורים.

מה הן ההזדמנויות לחברות הישראליות?
לסקטור החקלאות ולטכנולוגיות מים היה חלק משמעותי בצמיחה הכלכלית של סין ולהפחתת העוני בסין בארבעת העשורים האחרונים. פרויקטי העבר של מיגור העוני שכללו השקעה בתשתיות, אנרגיה, השקיה וטכנולוגיות חדשות, הוכיחו את עצמם כאסטרטגיה נכונה. על פי הפורום הכלכלי העולמי, בישראל חברות מאמצות שינויים במהרה וחברות חדשניות צומחות הכי מהר. בישראל תחום האגרוטק מאוד רחב ומגוון וכולל חיישנים , מזל”טים רובוטים חדישים, פלטפורמות גנטיקה של צמחים, בשר מתורבת, חלבונים אלטרנטיביים, השקיה חכמה ומערכות מבוססות Big Data and AI. הדחף להגדלת התשואות ואיכות היבול הוביל להתפתחות זנים חדשים של זרעים וצמחים ועם שימוש בטכנולוגיות חדשניות נוספות מוביל לצמיחה ביבול השנתי. טכנולוגיות מתקדמות מתאימות באופן טבעי לצרכי פיתוח וסין מאוד צמאה לידע ולטכנולוגיות של חברות האגרוטק הישראליות.

בסוף חודש יולי הנספחות הכלכלית-מסחרית של משרד הכלכלה והתעשייה בצ’נגדו תקיים 2 אירועים בנושא של תכנית פיתוח הכפר בפרובינציות המתפתחות שתחת אחריותה בדרום מערב סין – יונאן וגוויזו.

האירועים הינם במה נהדרת לחברות הישראליות להציג את הטכנולוגיות שלהן ולנצל את ההזדמנות הייחודית להיכנס לשוק עם פוטנציאל כל כך גדול.

יש לכם טכנולוגיות מתאימות? חברות ישראליות מוזמנות לפנות אלינו לייעוץ, כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

נכתב על ידי ולדי ירמישין, קצין סחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו.

 

 

 

 

צור קשר עם:

אב ירמישין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל