תחיית תעשיית הפרמצבטיקה בסין

תעשיית התרופות בסין נמצאת בעיצומה של מהפכה.

כיום, סין היא אחד מהשווקים הגדולים בעולם הרפואה והיא עתידה להפוך למובילה עולמית בחדשנות ובפיתוח תרופות. 

בהאצת הפיתוח הכלכלי בסין, הפרטת השוק והשקעה לא מספקת מצד הממשלה ברווחה בעשורים האחרונים של המאה ה-20, הובילו לפערים משמעותיים בין צרכי האוכלוסייה ליכולות של מערכת הבריאות הממשלתית. בעשור האחרון, הממשל הסיני החל לפעול בנושא והניעה רפורמות בסך עשרות מיליארדי דולרים, כאשר המטרות הינן  העלאת רמת השירות הרפואי הניתן בבתי החולים ציבוריים, הקמת רשתות של מרפאות קהילתיות שישפרו את רמת השירותים הרפואיים לכפרים ולערים, והגדלת מלאי התרופות.

בנוסף, הצטרפותה של סין לארגון הבריאות העולמי (WHO) הובילה להתפתחות מהירה של תעשיית הפרמצבטיקה של תרופות מערביות בסין, לצד התרופות הסיניות המסורתיות ((TCM. ב-2018, שוק התרופות בסין עמד על כ-134.6 מיליארד דולר והערכה היא כי כבר ב-2023, השוק יגדל לכ-161.8 מיליארד דולר ויהווה 30% מהשוק העולמי.

תהליכים אלה ונוספים הובילו את סין לעבור מייצור בסיסי של תרופות לקידום הפיכתה למוקד אסטרטגי של מחקר ופיתוח. תוך הבנה כי קיים חשש בקרב חברות מערביות להיכנס לשוק הסיני עקב ענייני קניין רוחני ובירוקרטיה, הממשל הסיני קידם לאחרונה רפורמות שנועדו לתמרץ חברות זרות להיכנס לשוק זה.

הרפורמות כוללות האצת תהליך הרישום התרופתי במדינה, לרבות מסלול רישום מהיר לתרופות חדשניות או שלהן ביקוש מיוחד.,החמרת התקנים להוכחת בטיחות ויעילות של תרופות- פעולה שמטיבה עם החברות מערביות, שכן חברות סיניות לא מצליחות לעמוד בהם.

אחת מתוך אלו שזכו להנות מהרפורמות החדשות היא חברת טבע, אשר השיקה ב-2020 את תרופת Austedo בסין, לאחר שהעבירה אותה בהליך בחינה מואץ.

דוגמות נוספות מהעולם כוללות את חברת התרופות השוויצרית Novartis, אשר הודיעה כי 7 מתרופותיה החדשות צפויות להיות מאושרות בשוק הסיני ב-2021. זאת לאחר שב-2020, החברה דיווחה על צמיחה של כ-16% במכירותיה בסין, בניגוד לגידול של כ-3% בלבד ברמה העולמית. גם ענקית הפארמה Boehringer Ingelheim דיווחה על שיעור צמיחה בסין של 20% בשנת 2020, כאשר סין היוותה כ-6% מכלל מכירות החברה באותה שנה.

ללא ספק, סין הופכת ליעד אטרקטיבי עבור חברות התרופות העולמיות. בנוסף לרפורמות שהממשל הסיני מעביר בתחום, התמודדותה של סין עם מגפת הקורונה והצגת גידול כלכלי מרשים, הן ב-2020 (2.3%) והן ברבעון הראשון של 2021 (18.3%), מעודדות יותר ויותר חברות לשקול לעשות את צעדיהן הראשונים בשוק ענקי זה.

חברות תרופות ישראליות אשר מתעניינות בשוק הסיני יותר ממוזמנות לפנות לנספחות הכלכלית בבייג’ינג לבחינת השוק הסיני עבורן וחיבור בינן לבין שותפים עסקיים פוטנציאלים במדינה זו.

 

נכתב ע”י סופיה יורצ’נקו, מתמחה במחלקת סין

צור קשר עם:

אסתי איילון קובו

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל