זוהי השנה ה-32 ברציפות בה ה-GDP של מחוז גאונגדונג הוא הגבוה ביותר בסין וחצה השנה את ה-1.7 טריליון דולר.
אם מחוז גאונגדונג היה נחשב כמדינה, אז סכום זה היה ממקם אותו במקום העשירי בעולם מבחינת GDP. גם בשנת הקורונה, שנדמה היה שתפגע משמעותית בצמיחה של כל סין ושל גאונגדונג בפרט, כלכלת סין צמחה ב-2.3% וכך גם הייתה הצמיחה של מחוז גאונגדונג.
זוהי השנה בה הצמיחה הכלכלית בסין היא הנמוכה ביותר מאז שנת 1976, אך הנתון הושפע ישירות מהסגר הממושך שנערך בכל המדינה במהלך הרבעון הראשון של 2020, בו הכלכלה הסינית חוות ירידה בצמחיה של כ-6.8%.
בירת המחוז, גאונגז’ו ועמק הסיליקון הסיני, שנז’ן – הן שתיים מארבעת הערים עם ה-GDP הגבוה ביותר בסין ומובילות את המחוז מבחינה כלכלית. הממשל המרכזי, רואה במחוז נכס כלכלי ומתכנן תכניות גרנדיוזיות על מנת להמשיך, לשמר ולקדם את הנכס ובכך את כלכלת סין כולה.
התכנית המרכזית של הממשל “אזור המפרץ הגדול”- “The Greater Bay Area” מהווה את התכנית הכלכלית המרכזית של סין לעשורים הבאים והעובדה שמרכזה במחוז גאונגדונג עם דגש על הערים המרכזיות שלה מהווה הבעת אמון של הממשל בחשיבות המחוז בהווה ובעתיד הכלכלי של סין. הממשל של המחוז כבר הודיע שהוא צופה עלייה של כ-6% ב-GDP בשנת 2021.
מבחינת ייבוא ויצוא סחורות, כמפעל הייצור של סין וכיוצא מזה מפעל הייצור של העולם, גאונגדונג מייצאת סחורות בהיקפים אדירים, סך כל סכום ייצוא הסחורות של גאונגדונג לעולם עמד בשנת 2020 על 660 מיליארד דולר, שמהווים כ- 25% מסך כל הייצוא של סין. מבחינת ייבוא מחוז גאונגדונג ייבא סחורות בשנת 2020, בסך 415 מיליארד דולר כ-20% מסך כל ייבוא המוצרים של כלל סין. כשמדובר בישראל גם כאן מדובר במספרים מרשימים, סך כל ייבוא המוצרים מישראל למחוז גאונגדונג עמד בשנת 2020 על סך 540 מיליון דולר. וסך כל הייבוא לישראל מגאונגדונג עמד על 2.74 מיליארד דולר.
כיאה למחוז כה מפותח מבחינה כלכלית, כל התעשיות המרכזיות בסין מתרכזות בדרום סין, תעשיות המובייל, הגיימינג, האינטרנט, המדיקל, הרכב ועוד.
בתעשיית המובייל – כמעט כל חברות הסלולר המוכרות והלא מוכרות (מלבד שיאומי) נמצאות במחוז גאונגדונג. Huawei חברת הסלולר השנייה בגדולה בעולם, קונצרן הענק BBK שמחזיק במספר חברות כגון: Oppo, Vivo, Realme, OnePlus, שיחדיו מהוות כ-20% משוק הטלפונים הסלולריים העולמי, ועוד.
חברות הגיימינג – Tencent ו NetEase הן שתי החברות הגדולות ביותר סין.
תחום המדיקל – Mindray יצרנית הציוד הרפואי הגדולה ביותר בסין, BGI שהופיעה בחדשות בישראל לא מעט בתקופת הקורונה ובימים רגילים היא ארגון הגנום הגדול בעולם.
תעשיית הרכב – BYD ו GAC, שתיים מיצרניות המובילות ביותר בסין. בתקופת הקורונה BYD גם הפכה ליצרנית המסכות הגדולה בעולם.
בנוסף לאין סוף חברות מובילות משלל תחומים כמו חברת הביטוח הפרטית בעלת השווי שוק הגדול בעולם PingAn, חברת האינטרנט הגדולה בסין, שוב Tencent, שאחראית בין השאר גם על QQ, ה-Gmail של סין וכמובן על אפליקציית WeChat הוואטאספ הסיני שמשמש גם כפייסבוק, כאמצעי תשלום ועוד. חברת BGI שהופיעה בחדשות בישראל כמי שמספקת את שירותי מעבדת הקורונה בישראל ואיפשרה לעשות את המהפך בכמות הבדיקות היומי. חברות נדל”ן ענקיות כמו R&F שמוכרת בישראל בעיקר בגלל ערן זהבי ששיחק בקבוצת הכדורגל שלהם, EverGrande שאם כבר כדורגל אז גם להם יש קבוצת כדורגל והיא הגדולה והטובה ביותר בסין, Country Garden , Huafa group ועוד ועוד.