“פותחים שולחן צמחוני” לייצוא מזון ישראלי

שוק המזון המיובא בסין צומח מידי שנה. בין השנים 2009-2018 צמח שוק המזון המיובא ב17.7% וב-2018 קרוב ל60% מהמזון הנצרך בסין מקורו במזון מיובא. בשנת 2018 – עמד שווי המזון על כ-72.7 מיליארד דולר ומתוכו 26 מיליארד דולר יובאו כמזון מעובד.

ההשתקמות המהירה של הכלכלה הסינית מהמגיפה של 2020 רק חיזקה את הביקושים למזון איכותי, בוטיקי ופתחה את תיאבונם של הסינים לנסות טעמים חדשים.

בנוסף לטרנד זה קיים בסין טרנד צמצום צריכת הבשר אשר קיימים גם בעולם המערבי מזה מספר שנים. עם זאת, אין להם השפעה ממשית על המערכת האקולוגית כל עוד בסין 1.4 מיליארד תושביה צורכים כ-28% מצריכת הבשר העולמית.

אם בשנת 1982 צריכת הבשר הממוצעת הסינית עמדה על 13 ק”ג לאדם, מעל 30 שנות התיעוש וההיפתחות למערב הובילו לעושר שאפשר את צריכת הבשר שעומדת על ממוצע של 63 ק”ג לאדם בשנה. המשמעויות האקלימיות של צריכת הבשר העולמית הרסניות יותר מתמיד ולמרות שבמדינות רבות בעולם נהוג לאכול כמויות בשר גבוהות לאדם- יותר מבסין, הרי המגמה משתפרת בעוד בסין צריכת הבשר לאדם עולה וממילא בנתונים הגולמיים יש לסין השפעת מכרעת עקב אוכלוסייתה.

לכן, בשנת 2016 הוציא הממשל הסיני תכנית יומרנית לצמצום צריכת הבשר בסין ב-50%. תכניות הממשל הסיני הוכיחו שוב ושוב שאין דבר העומד בפני הרצון (או הממשלה הסינית), וכשיש רצון הם ישיגו את המטרה בסופו של דבר גם אם הדבר ייקח זמן. האפשרות להוציא את זה לפועל מצויה כיום מתחת לפני השטח בקרב אוכלוסיות רבות כגון בודהיסטים שמקדשים את האוכל הצמחוני ופתחו לא מעט מסעדות צמחוניות ברחבי סין.

לפי Euromoitor International   שוק תחליפי הבשר בסין עלה ב7.2 מיליארד דולר ב-2014 ל9.7 מיליארד דולר ב-2018 וצפוי להגיע ב2023 לשווי של 12 מיליארד דולר.

יש להניח שבעקבות המגיפה הנוראה שפקדה את עולמנו בשנה החולפת בה הובן הצורך המיידי בצמצום צריכת הבשר למאכל בכלל ובפרט של חיות בר תאיץ את התהליכים והמדיניות של הממשל בסין.

יתרה מזאת, בעקבות החששות מייבוא של בשר ודגים נגועים בנגיף, הטילה הממשלה הסינית מגבלות וחסמים    המקשים על ייבוא בשר לסין וחברות רבות בחרו שלא לייצא לסין כרגע.

אנו בנספחות המסחרית בדרום סין, החלטנו לנצל את הטרנדים הללו: מצד אחד, עלייה בביקושים של מזון מיובא, לצד העלייה הצפויה בעתיד בביקושים למזון צמחוני והחלטנו “לפתוח שולחן” ארוך במיוחד לקניינים ומפיצים סינים.

במבצע שנמשך כחודשיים ביחד עם שותפינו במכון הייצוא, שילחנו 8 מוצרי מזון ישראלים צמחוניים לסין ובאירוע שהתקיים בשת”פ עם מכון הייצוא ארגנה הנספחות הכלכלית בגואנג’זו, אירוע טעימות מזון המותאם לחיך הסיני והוכן באמצעות חומרי מזון מעובד מישראל. על הבישולים המותאמים ניצחו השף שחף שבתאי ואלירן גבריאל. ובאירוח מסעדת Wilber’s בעיר גואנג’זו.

ב-7/1/2020 לבסוף התקיים האירוע הראשון מסוגו כאשר החברות הישראליות עלו כל אחת בתורה להציג את המוצר ולענות על שאלות המפיצים והמסעדנים בעוד הנוכחים מתענגים ממנות השף שהוכנו עם המוצר.

תוך כדי הפגישות והאכילה הודיעו לנו החברות הישראליות כי כבר פנו אליהם מספר מהמפיצים לגבי שת”פ.

חברות מזון ומשקאות נוספות המעוניינות לשמוע על הזדמנויות בשוק הסיני מוזמנות לפנות אלינו בכל עת ל:guangzhou@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

שירלי קויפמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל