נספחות הונג קונג מסכמת שנה עם המבט קדימה

זה יהיה אתגר בפני עצמו לסכם את שנת 2020 ולחזות את מה שצפוי לנו בשנת 2021 אחרי השנה הלא צפויה שעברנו.

***

בסוף ינואר 2020 בעת כתיבת פוסט הסיכום לשנת 2019 בהונג קונג, שהייתה יוצאת דופן גם היא (אל נא נשכח את מחאות הענק ברחובות העיר סביב חוק ההסגרה) התייחסנו בכמה שורות בודדות להתפרצות של נגיף הקורונה בעיר ווהאן בסין.

חוסר הוודאות סביב הנגיף החל כבר אז וליווה את כולנו לאורך השנה האחרונה.

אם בזמן כתיבת השורות האלו, אז בינואר 2020, היינו רק צריכים לדמיין איך תיראה השנה הקרובה, נראה כי גם כותבי ספרי הדרמה והמתח היצירתיים ביותר, לא היו מצליחים להעלות על הכתב את כל מה שעברנו כולנו בשנה האחרונה.

***

המגזר העסקי בהונג קונג החל להראות סימני התאוששות סביב חודש אפריל, אך נראה היה כי לקח עוד חודש- חודשיים לחזור ולהעמיק בטכנולוגיות גלובליות ולמצוא את המודל הנכון, הוירטואלי, לפגוש חברות זרות.

במחצית השנייה של השנה, הנספחות הכלכלית החלה בארגונים של וובינרים וירטואלים, פרויקטי סקאוטינג עם גופים גדולים ומשמעותיים שהובילו לסשן פגישות B2B וירטואליות וכן לקחה חלק בביתנים וירטואלים ובכנסים בולטים באזור. ואם צריך לסכם במשפט אחד? מאתגר, מעניין ומלא בחידושים ובחדשנות. העולם הוירטואלי איפשר לנו לעבוד עם גופים מקומיים חדשים כמו גם עם חברות ישראליות חדשות במגוון סקטורים ותחומים.

אז קצת מספרים: במהלך החודשים האחרונים של שנת 2020 (ספטמבר עד סוף דצמבר) טיפלנו בעשרות פניות ERM (מערכת פניות ליצואן) ותיאמנו מעל 250 פגישות בין חברות ישראליות לחברות מקומיות בהונג קונג במסגרת אירועים וירטואליים, תערוכות ומשלחות וירטואליות בהן השתתפו מאות חברות מישראל ומהונג קונג.

דוגמאות לפעילויות וירטואליות שקיימנו (על קצה המזלג בלבד):

  • לראשונה, קיימנו אירוע ממוקד בשיתוף עם רשות בתי החולים של הונג קונג קיימנו עם 9 חברות ישראליות שנבחרו על ידם. החברות זכו להציג את הטכנולוגיה החדשנית שלהן בפני 49 משתתפים מהמחלקות השונות ברשות בתי החולים ולאחר מכן קיימו פגישות B2B.
  • אחד הבנקים המרכזיים בהונג קונג קיים שבוע ממוקד בתחום ה- Compliance במסגרתו קיימנו סשן עם 6 חברות ישראליות נבחרות בתחום שהציגו לנציגי הבנק הרלוונטיים את הפתרונות החדשניים שלהן.
  • לראשונה קיימנו אירוע וירטואלי בתחום הבנייה החכמה (PropTech & ConTech) בו השתתתפו למעלה מ-200 קונטקטים מקומיים. לאחר שלב הפיצ’ים ודברי הפתיחה, 7 החברות הישראליות קיימו מעל 40 פגישות וירטואליות שנקבעו מראש.
  • שבוע הפינטק בהונג קונג, בו לקחנו חלק בשנים האחרונות, התקיים השנה בעולם הוירטואלי בלבד. הנספחות הכלכלית איישה באירוע ‘ביתן’ לאומי וירטואלי שריכז תחתיו עמודי נחיתה ל-7 חברות ישראליות. הנספחות תיאמה עבור החברות המשתתפות כ-40 פגישות וירטואליות במהלך אותו שבוע.

***

ומה מצפה לנו בשנת 2021?

הנספחות פועלת להמשיך ולקדם מפגשים, בשלב זה עדיין וירטואלים, בין חברות ישראליות לגופים מקומיים.

אנו מתכננים לקחת חלק באירועים בולטים באזור (כמו אירוע ה- AFF, Asian Financial Forum שיתקיים באמצע חודש ינואר) ומזמינים חברות ישראליות רלוונטיות להשתתף באירועים אלו איתנו.

העניין בשוק המקומי סביב חברות ישראליות והפתרונות החדשניים שלהן הולך וגובר ואנו עדים לעלייה מהותית בפניות אקטיביות מצד גופים מקומיים בחיפוש אחר טכנולוגיות ישראליות, הן סביב תחום ההשקעות והן סביב הטמעת טכנולוגיות.

במהלך השנה הקרובה נקיים אירועים ממוקדי סקטור ואירועים ממוקדי השקעות ואנו מזמינים חברות ישראליות המעוניינות לפעול בשוק המקומי לפנות לנספחות במייל hongkong@israeltrade.gov.il.

כולנו תקווה כי החיסונים לוירוס יחזירו את העולם לקדמותו ובהמשך שנת 2021 נוכל לקיים את מגוון הפעילויות המתכוננות לנו באופן פיזי ולפגוש שוב את כולכם (ולא רק דרך מסכי המחשב והנייד).

שתהיה לכולנו שנה טובה ומלאה בבריאות!

צור קשר עם:

יואב חיימי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל