בשבוע שעבר פורסם דו”ח של ארגון מחקר בריטי שטוען שסין תעקוף את ארה”ב ותהפוך לכלכלה הגדולה בעולם כבר בשנת 2028. הסיבות המרכזיות לכך, לפי כותבי הדו”ח, הן היציאה המהירה של הכלכלה הסינית לאחר משבר הקורונה והצגת תחזית צמיחה מרשימה של 1.9% ב-2020, וכן מדיניות ממשלתית שמקדמת פיתוח טכנולוגי מואץ. כמובן שתחזית כזו מסתמכת על לא מעט הנחות שעוד מוקדם לאמת את ההתכנות שלהן, אך נחמד שמישהו מציב יעד קרוב יחסית להפיכת הדרקון האסייתי למוביל הכלכלה העולמית.
בכל מקרה, הפוסט הזה לא עוסק בכלל בנתוני המקרו של הכלכלה הסינית או בתחזיות לשנה החדשה (כי השנה הסינית, שנת השור, מתחילה באמצע פברואר בכלל). האנקדוטה הזו – מטרתה הייתה לנסות למשוך אתכם הקוראים ולחשוף בפניכם את התכניות של הנספחויות הכלכליות בבייג’ינג לקידום התעשייה הישראלית בסין בשנת 2021. לא נכנס לפרטי פרטיה של התכנית, אבל כן נגלה את התחומים המרכזיים והאזורים הגיאוגרפיים שאנחנו מתכוונים להתמקד בהם.
בטרם נעשה זאת, נזכיר כי בסין היבשתית ישנן 5 נספחויות של משרד הכלכלה והתעשייה, בבייג’ינג (2), בשנגחאי, בגואנגג’ו ובצ’נגדו, וכולן מתכננות עבורכם דברים נהדרים לשנה הזו. להיכרות עם הנספחים ופרטים נוספים, אתם מוזמנים להיכנס לאתר האינטרנט המחודש שלנו כאן וליצור קשר.

סקטורים מרכזיים מתוכננים ל-2021:
את הסקטורים שבהם נרכז את הפעילות היזומה שלנו לשנת 2020 בחרנו שני גורמים. האחד, הזדמנויות שאנחנו זיהינו בשוק הסיני עבור התעשייה הישראלית, דרך שותפים סינים וערוצי מידע שונים. השני, זיהוי הסקטורים בהם ראינו שיש עניין מצד התעשייה הישראלית בסין, בין אם דרך שותפינו ממכון הייצוא ובין אם באמצעות הפניות שאנחנו מקבלים באופן שוטף מחברות ישראליות.
רוצים להשפיע על הסקטורים ב-2022? – מלאו עוד היום פנייה עם התכנית העסקית שלכם לסין.
אנחנו ננסה לעזור לכם להגשים אותה, וכך גם נאתר עוד הזדמנויות לתעשייה לשנה הבאה.
בעזרת שני הגורמים הללו, גיבשנו רשימת פעילויות שאנחנו מתכוונים לקיים במהלך 2020. אנחנו מניחים כי תנועה מ\אל סין עדיין לא תהיה פשוטה במהלך 2021 ולכן רוב הפעילויות מתוכננות להיות מקוונות או משולבות יחד עם חברות שיש להן נציגים בסין שיוכלו לייצג אותן באופן פיזי.
הפעילויות היזומות תתקיימנה בסקטורים הבאים:
- אגרוטק, פוד-טק, מים, קלינטק ואנרגיה מתחדשת
- מכשור רפואי, בריאות דיגיטאלית ודנטל
- פתרונות מתקדמים לייצור, רכב ואלקטרוניקה
- קוסמטיקה, יין, מוצרי צריכה, וקידום חברות ישראליות בפלטפורמות אי-קומרס סיניות
- ריטייל-טק, ספורט-טק, גיימינג, ערים חכמות
פרובינציות וערים שעל הכוונת:
הטריטוריה עליה אמונות הנספחויות בבייג’ינג כוללת 18 פרובינציות ו”ערים עצמאיות”, וביניהן 6 מתוך 10 הפרובינציות החקלאיות הגדולות בסין ו-5 מבין 20 הערים התעשייתיות. תכנית העבודה שלנו ב-2021 תתמקד בערים העצמאיות: בייג’ינג וטיאנג’ין, ובפרובינציות: שנדונג, חביי, חנאן, חוביי ומונגוליה הפנימית.

פעילויות בתחום הרגולציה ומדיניות הסחר בכל סין:
כמו בהרבה תחומים, גם בתחומי המדיניות והרגולציה סין מתנהלת באופן שונה ממה שמוכר במקומות אחרים. כדי לסייע לתעשייה הישראלית ללמוד על הדרישות והמדיניות הרגולטורית, נקיים וובינרים בנושאי רגולציה ומדיניות סחר הרלוונטיים ליצואנים הישראלים לסין, או לחברות בעלות ישות משפטית בסין. כמו-כן, נקיים שולחנות עגולים עתיים עם התעשייה בסקטורים השונים כדי לשמוע על האתגרים בשוק הסיני, נמשיך למפות את אזורי הסחר המועדפים מהם יכולות חברות ישראליות להפיק תועלת, נקיים מפגשי G2G לקידום שיתוף הפעולה בין גופים ממשלתיים רלוונטיים לטובת היצוא הישראלי לסין, וכמובן שנמשיך להנגיש רגולציות שרלוונטיות אליכם בעבודה מול סין.
מעוניינים לשמוע עוד על תחום מסוים או לבדוק כיצד אנחנו יכולים לסייע לכם בכניסה לשוק הסיני?
צרו קשר כאן
נכתב יחד על ידי: אסתי איילון קובו ויאיר אלבין, הנספחים הכלכליים של משרד הכלכלה והתעשייה בבייג’ינג