מחפשים השקעות מהונג קונג והסביבה? הפוסט הזה בשבילכם!

קידום פעילות עסקית בצל נגיף הקורונה הוא אתגר לא פשוט עבור חברות ישראליות וזאת על אחת כמה וכמה סביב תחום גיוס ההשקעות. הסיכון המימוני הקיים בשגרה, גדל באופן משמעותי כתוצאה ממשבר הקורונה והשפיע גם על חברות רבות בתעשיית ההייטק.

מדוחות שפורסמו בשיא המשבר ניתן לראות כי חברות ישראליות דיווחו על עצירה או עיכובים בתהליכי גיוס ההון שלהן וכי מרבית גיוסי הכספים שבוצעו מיוחסים להשקעות בחברות בשלבים מתקדמים יחסית. דוח של IVC מתאר כי נכון לתחילת אפריל 2020, עסקאות ה-Seed מגובות ההון שסכומן עולה על מיליון דולר מהוות רק 3% מכלל העסקאות ב־2020, (לעומת 15% ו־21% ב־2018–2019, בהתאמה). כאמור, חברות הסטארט-אפ הצעירות, בשלבים המוקדמים, ואלו שמתקיימות בעיקר ממימון של משקיעים, הן אלו הנפגעות ביותר.

כפי שתיארנו לא פעם בעבר, הון עצום נמצא ומנוהל בהונג קונג, הן של שחקנים מקומיים והן של שחקנים אסייתיים וסיניים. השחקנים כוללים תאגידים, מוסדות פיננסיים, מפתחי נכסים, קרנות, בנקי השקעות, משרדים משפחתיים ומשקיעים פרטיים.

צוות הנספחות הכלכלית בהונג קונג פועל רבות ליצירת והרחבת הקשרים עם גופים אלה, היכרות שלהם עם ישראל וחוזקותיה וחיבור שלהם בה”ק, בישראל ובמקומות שונים בעולם עם התעשייה הישראלית.

בתרבות הקיימת בהונג קונג (ובשאר האזור באסיה) נהוג היה, בעולם שלפני נגיף הקורונה, שחברה ישראלית המגייסת השקעות, צריכה להגיע לה”ק ולהיפגש פיזית עם המשקיעים. לעיתים אף מדובר על מספר ביקורים לאורך השנה.

התקופה האחרונה הביאה את כולנו לעולם ווירטואלי חדש בו עלינו ליזום, להיות יצירתיים ולהמשיך להוביל לחדשנות וצמיחה תוך קידום הפעילות העסקית.

בשל המגבלות הקיימות, בסביבת העבודה החדשה והוירטואלית, הנספחות החליטה ליצור קטלוג מעודכן של חברות ישראליות, רב-תחומי ובכל השלבים, המחפשות באופן אקטיבי משקיעים אסטרטגיים מהונג קונג ואזור אסיה.

הקטלוג יהווה פלטפורמת חשיפה נהדרת לאלו מכם שמחפשים הזדמנויות להיכרות עם משקיעים ולגיוס כספים.

הקטלוג יופץ בקרב רשת המשקיעים שלנו זאת כמובן בהתאם לעניין, לצרכים, לסקטור ולשלבים המתאימים של החברות. חברות המעוניינות להופיע בקטלוג, אנא מלאו את הטופס (Google Form) בלינק מטה עד לתאריך 25.10.20:

https://forms.gle/eu11bD7fF6WpDR6m7

כמה הערות על קהילת המשקיעים בה”ק ועל מה נדרש מכן, החברות הישראליות:

  • המשקיעים בהונג קונג מקצועיים, יסודיים וזהירים. לאור זאת תהליך הגיוס ייקח זמן ונדרשת סבלנות מהצד הישראלי.
  • קיימת סוג של קהילת משקיעים בהונג קונג כך שמידע, חיובי או שלילי, יכול לעבור ביתר קלות בתוך הקהילה.
  • נדרשת הבנה של השוק המקומי מצד החברה הישראלית בעת החיבור למשקיעים מקומיים.
  • הזווית האסייתית– לחברות ישראליות הפונות לגיוס כספים מהאזור, חשוב שתהיה זווית אסטרטגית לפעילות והתרחבות לאזור. יהיה קשה עד בלתי אפשרי לגייס הון כאשר מרכז הפעילות של החברה הוא באירופה לדוגמא, ואין כל זווית רלוונטית הקשורה לאזור.
  • שלב החברות– ברשת הקשרים שלנו יש משקיעים שמתמקדים בחברות משלבי Early Stage ועד לחברות המחפשות גיוס לפני הנפקה.
  • לרוב ההגדרה של המשקיעים על מהי חברה צעירה תהיה שונה מההגדרה של חברות ישראליות ולמעשה בה”ק הכוונה היא לחברה שכבר יש לה מוצר עובד (ורצוי שכבר קיבלה השקעה מגוף מקצועי – ישראלי או בינלאומי).
  • לחברות ישראליות המעוניינות לפנות לגיוס הון ממשקיעים בהונג קונג צריך להיות חומרים שיווקים מסודרים, באנגלית, שיציגו את המידע הרלוונטי על החברה: הפתרון, הטכנולוגיה, הצוות, המתחרים וכמובן את המידע הרלוונטי בנוגע לגיוס (סכום, שווי ערך וכו’).

ככל שיש לכם שאלות נוספות, הינכם מוזמנים לפנות אלינו למייל hongkong@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

יואב חיימי

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל