משחקי הספורט האולימפיים של הסטודנטים (אוניברסיאדה) 2021 יתקיימו בפעם ה31 בקיץ הקרוב וזהו אירוע הספורט השני בגודלו בעולם (אחרי האולימפיאדה כמובן) עם מעל ל-10,000 משתתפים בעשרות ענפי ספורט שונים.
האוניברסיאדה תתקיים באוגוסט הבא, בדיוק בעוד שנה מהיום, בעיר צ’נגדו, שבמחוז סצ’ואן, סין. המשחקים ייתנו דחיפה אדירה למוניטין של צ’נגדו, ישימו אותה בפוקוס וזאת הזדמנות של צ’נגדו להראות את היכולות שלה בארגון אירועי ספורט. ללא ספק האוניברסיאדה מביאה איתה המון צפיות לעיר צ’נגדו!
“Love Chengdu, Embrace the Games”
המשחקים האולימפיים הם פלטפורמה נהדרת לתצוגה של טכנולוגיות חדשות. המשחקים האולימפיים של 1960 ברומא יצרו תקדים ולראשונה הועברו בשידור חי, במשחקים האולימפיים בטוקיו בשנת 1964 חנכו את הרכבת המהירה של שינקנסן והסמארטפון הפך לפלטפורמת השידורים החיים באולימפיאדת לונדון 2012.
משחקי האוניברסיאדה בצ’נגדו 2021 יהוו במה נהדרת עבור חברות בינלאומיות להציג את הטכנולוגיות שלהן. אילו טכנולוגיות עשויות להיות מתאימות למשחקים?
רובוטים
האוניברסיאדה מצריכה גיוס של אלפי עובדים על מנת לתפעל את האירוע בצורה מיטבית, רובוטים יכולים לסייע רבות במחסור בכוח האדם. למשל, רובוטים שישמשו למשלוחים – “Delivery support robots”, יכולים להפחית את העומס. דוגמא נוספת, רובוטים יכולים לשמש לנשיאת ציוד הספורטאים – “Human support robots”. בנוסף הרובוט יכול לסייע באבטחה – “Sightseeing robots” במקומות בהם מתקיימים המשחקים ומעונות הספורטאים ועוד.
טכנולוגיות AI
בכל אירועי הספורט מהסוג הזה מעורבים המוני אנשים, ושמירה על הסדר יכול להיות כאב ראש גדול למארגני האירוע. מערכת ה- AI יכולה לחזות מראש את כמות האנשים סביב האצטדיון, במיוחד בשעות העומס הצפופות. בנוסף מערכות ה-AI יכולות להשתמש בסמארטפונים האישיים של הנוכחים ובמסכים האלקטרוניים הגדולים ברחבי המקום כדי לנהל עומסים ולהפנות את תנועת האנשים למקומות פחות צפופים. בנוסף, המערכת יכולה לשלוח שומרים בזמן כדי לשמור על הסדר במקומות הומים
שימוש נוסף אשר ניתן להשתמש במערכות AI הינו לזיהוי פנים לזיהוי של יותר מ -300,000 אנשים המשתתפים במשחקים, כולל ספורטאים, מתנדבים, תקשורת וצוותים נוספים. גם אם אנשים רבים עוברים במהירות, מערכת זיהוי הפנים יכולה להשלים את האימות בצורה חלקה מאוד. לאירוע ספורט בסדר גודל כזה מערכת כזאת מאוד חשובה שיכולה לחסוך הרבה זמן וכוח אדם מיותר.
טכנולוגיות 3D
אחת מטכנולוגיית תלת מימד שיכולה לסייע רבות באוניברסיאדה הינה טכנולוגיית מעקב אחר ספורטאים בתלת מימד. טכנולוגיית מעקב שכזו יוצרת דרך חדשה ופורצת דרך לשידור המשחקים. בהסתמך על בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת בלבד, בלי חיישנים וללא מכשירים שצריך לשאת על הגוף הטכנולוגיה תאפשר להציג ולנתח את ביצועי השחקנים בדרך הטובה ביותר. לטכנולוגיית מעקב תלת מימד יש פוטנציאל רב גם במעקב אחר אימוני הספורטאים לשיפור הביצועים של הספורטאים. מאמנים יכולים לחלץ נתונים ביומכניים מורכבים בזמן אמת, לנתח את ביצועי הספורטאים ולהציג שיטות חדשות לשיפור האימונים.
נהיגה אוטונומית
משחקי האוניברסיאדה יתקיימו באולמות ומקומות רבים ברחבי העיר צ’נגדו, דבר אשר יצריך התניידות רבה בין המוקדים השונים של המשחקים. ניתן להפעיל מוניות בלתי מאוישות במעברים הללו בין המקומות השונים – אולמות, זירות, שדות תעופה ותחנות שונות של משחקים. טכנולוגיות בתחום האוטומוטיב יכולות להתאים פה.
המשחקים האולימפיים היוו תמיד פלטפורמות של מדינות להראות את כוחן הטכנולוגי.
באולימפיאדת בייג’ין הושקעו כמעט חצי מיליארד דולר בנושאים מדעיים וטכנולוגיים. העלות הכוללת של אולימפיאדת לונדון הינה 13 מיליארד דולר, כאשר נעשה שימוש בטכנולוגיות רפואיות מתפתחות, ניתוח דיגיטלי תלת-ממדי וטכנולוגיות חדשות אחרות שנועדו לשרת אתלטים. המשחקים האולימפיים בריו הסתכמו בהשקעה בטכנולוגיות ב – 100 מיליון דולר, כאשר טכנולוגיית VR מיושמת לראשונה בשידור חי אולימפי בריו.
משחקי האוניברסיאדה 2021 בצ’נגדו עשויים להפוך גם לחלון ראווה לטכנולוגיה מתקדמת.
יש לכם טכנולוגיות מתאימות? חברות ישראליות מוזמנות לפנות אלינו לייעוץ, כאן.
אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.
נכתב על ידי ולדי ירמישין, קצין סחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו.