הזדמנויות חדשות בסין בתחום מדעי החיים לאחר התפרצות מגפת הקורונה

התפרצות הקורונה ברחבי העולם ובסין הביאה עימה שינויים רבים בתחומי החיים: חינוך, תחבורה, קניות אונליין, שילוח וכמובן בתחום הרפואה. בסדרת הפוסטים הקרובה נעמוד על ההזדמנויות החדשות בכל תחום והאפשרויות השונות לחברות ישראליות בתחומים אלה. הפוסט הראשון בנושא יהיה כמובן על הנושא הרפואי. בעידן הטכנולוגי בו אנו נמצאים והאתגר הרפואי שהביאה עימה ההתפרצות האחרונה, ניתן לסמן 3 תחומים מרכזיים בהן אנו צופים שיהיה שינוי בסין.

טכנולוגיות אבחון באמצעות בינה מלאכותית: באמצעות טכנולוגיות אבחון ממוחשבות ואלגוריתמים של AI, הצליח צוות הפיתוח של Huawei לסייע לבתי חולים לבחון ולסווג 8,506 תרופות פוטנציאליות לטיפול במגפת הקורונה “COVID-19”, לבחון את תרכובות המולקולות והחלבונים בכל תרופה ולצמצם את התרופות ל-5 שעשויות להיות יעילות לטיפול במחלה. “אקדמיית עליבאבא” (Alibaba Demo Academy) יצרו אלגוריתם שצמצם את הזמן הדרוש לזיהוי ואימות חולים בקורונה עפ”י דגימות שנלקחו מהם, מכמה שעות לחצי שעה בלבד. אלגוריתם מסוג זה לא רק שיכול לעבד כמות גדולה של נתונים בזמן קצר, אלא גם יכול לאתר מוטציות של וירוסים ברמת דיוק של 100%. יתרונות טכנולוגיית AI ובינה מלאכותית באות לידי ביטוי בעיבוד נתונים מאסיבי של מחלות, בדיקת סממני המחלות והדמיית אפשרויות הטיפול השונות. בנוסף לבדיקת מחלות זיהומיות נמצא כי טכנולוגית AI תרמה תרומה יוצאת דופן בסיוע למחקר של תרופות חדשות, טיפול במחלות נדירות וגילוי סרטן השד.

בית חולים אינטרנטי ומענה רפואי טלפוני: הבסיס של בית חולים המחובר למערכת אינטרנטית מתקדמת מאפשר שיתוף נתונים רפואיים ביעילות ובקלות רבה. טיפול בחולים תחת עומס ולחץ בבית החולים בעקבות המגפה שיקף את החשיבות באיתור והצגת כל הנתונים הרפואיים של כל חולה בקלות ובנגישות. במהלך התפרצות המגפה בסין הקפידו בתי החולים לתת מענה רפואי טלפוני על מנת לנטר ולמנוע הגעת חולים “בריאים” (עם בעיות אחרות שלא קשורות לקורונה) לבתי החולים. לפי הדיווחים למעלה מ-200 בתי חולים ציבוריים הופקדו על ביצוע שירותי אבחון וייעוץ מקוון בחינם עבור חולים בין החודשים פברואר-אפריל 2020. פעילות זו אפשרה לבתי החולים להיערך ולהגביל הגעת חולים שונים לבתי החולים ללא אישור לכך מראש ולאחר אבחון שאכן יש צורך בהגעתם במידה ולא ניתן לטפל בהם מרחוק. טכנולוגיות ופתרונות בתחומי הבדיקות הרפואיות העצמיות, ביעילות ומהירות אבחון מצב רפואי וניהול מסד נתונים רחב של מידע רפואי נדרשים בכל השנה ובמיוחד בתקופה זו אחרי שעלו לראש סדר העדיפויות במהלך מגפת הקורונה.

בדיקות רפואיות עצמאיות ב-4 בפברואר 2020, לי קיצ’יאנג, ראש הממשלה הסיני הכריז כי על סין למצוא דרכים לקצר את זמן אבחון מחלות ומגפות והדגיש את חשיבות המעבדות הרפואיות. במהלך התפרצות מגפת הקורונה חשיבות ויעילות המעבדות הרפואיות עלתה לראש סדר העדיפויות בכל העולם וכמובן גם בסין. המעבדות והמאבחנים הגנטיים שיושבים בהם הפכו ללוחמים הראשיים במלחמה במגפה, הם אלו שהיו נתונים ללחץ יומיומי בקצב איבחון הנדבקים ועד לבידוד החיידק ולאיתור תרופות ודרכי התמגנות מפניו. לאחרונה החל השיח לקראת רפורמה “רפואה עצמאית” בה יוכלו לקום מעבדות רפואיות עצמאיות, באישור המחלקה למינהל הבריאות. המעבדה הינה בעלת אישיות משפטית עצמאית ומתמחה באבחון בדיקות רפואיות (אין בה מרפאה, רופאים, אחיות או קלינאים). המעבדה מתמקדת בפרויקטים שלא בהכרח מחויב להשלימם בבית חולים ומצמצם את העומס והעלויות הכלולות בתהליך. אישור של מעבדה רפואית עצמאית ואישור של מוצרים וטכנולוגיות בדיקה עצמאיות צפוי להביא לרפורמה שכן המעבדה תספק שירותי בדיקות מולקולריות דבר אשר יכול להאיץ את קצב קידום טכנולוגיות חדשות ולענות על הצרכים המשתנים ללא הרף בתעשיית הבדיקות הרפואיות.

חברות ישראליות שלהן יש את הפתרונות המתאימים מוזמנות לפנות לנספחות הכלכלית בשנגחאי ונשמח לסייע בחיבור לבתי החולים והגורמים הרלוונטיים. Shanghai@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

ניב חנן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל