קורונה מאחוריך… דרום מערב סין – Back IN Business

תוצאות הביצועים הכלכליים של סין המערבית במהלך המגיפה ביטאו את המגמה שהולכת וצוברת תאוצה כי מנוע הצמיחה הכלכלי עובר בהדרגה מאזור החוף המזרחי לאזור המערבי הפנימי.

ליו צ’ואשי, חוקר בכיר סיני במרכז המחקר הפיננסי של בנק התקשורת הסיני.

בתוך כמה שבועות קצרים, מגפת וירוס הקורונה הכתה והנחיתה מהלומה על כלכלת העולם כולו, כאשר השביתה את מרבית העסקים בעולם והפכה עשרות מיליונים למובטלים. למרות שכיום סין היא המדינה היחידה שנראה כי השתלטה במלואה על המגפה, כלכלתה גם סבלה רבות מהנגיף. על פי דוחות כלכליים שפורסמו לאחרונה בסין, אנו למדים על ההתפתחות הכלכלית ברבעון הראשון בדרום מערב סין ומבינים את ההזדמנות הגדולה לשיתוף פעולה עתידי באזור.

כצפוי, בחודשיים הראשונים של שנת 2020 המגמה בהתפתחות הכלכלית של סין בכלל ודרום מערב סין בפרט הייתה כלפי מטה. עדות לזאת ניתן לראות בירידה גדולה בייצור, בהשקעות, בצריכה, ואף בהכנסות הממשלתיות. אך עם זאת ניתן למצוא מידה מסוימת של בידול בנתונים הכלכליים בעקבות הדרגות השונות שבהן כלכלות באזורים שונים בסין נפגעו.

כאשר בוחנים את ההשפעה הכוללת של מגפת וירוס הקורונה על הכלכלה באזור דרום מערב סין, ההשפעה החמורה ביותר הייתה על מחוז צ’ונגצ’ינג שהוא גם המחוז הקרוב ביותר לחוביי, המחוז שבו פרצה המגיפה, ואחריו המחוזות סצ’ואן, יונאן וגוויז’ו בהתאמה. עם זאת, הביצועיים הכלכליים בדרום מערב סין מראים עמידות גבוהה יותר להשפעות COVID-19 בהשוואה לכלכלה בפריסה ארצית ופה אנו מאמינים שטמון הפוטנציאל.

Tai Koo Li בצ’נגדו מלא שוב באנשים – התמונה מהאלבום הפרטי

מנוע הצמיחה אכן לא עוצר ומחוזות וערים בדרום מערב סין לא הפסיקו את צעדיהן לקדם את התפתחותן הכלכלית בזמן מגפת וירוס הקורונה. לדוגמא, צ’נגדו (סצ’ואן) וצ’ונגצ’ינג הקימו את המעגל הכלכלי צ’נגדו-צ’ונגצ’ינג, הטומן בחובו הזדמנויות רבות עבור חברות עם טכנולוגיות חדשניות, כמו טכנולוגיית מידע, בינה מלאכותית, חלל, ייצור מתקדם, אוטומוטיב, ביו-רפואה, אנרגיה חדשה ועוד.

נוסף על כך, ההסכמים בין המחוזות מקדמים שיתופי פעולה עסקיים, השקעות בתוכניות פעולה לשיקום המשקים ויוזמות לקידום גם שאר המחוזות שסביבן, מה שיעזור לשיקום כלכלת סין כולה.

2 הערים הללו תיפקדו בתור מרכזים כלכליים וטכנולוגיים חשובים בדרום מערב סין במשך עשרות שנים ושתיהן מהוות גם מטרופולין בין עשרות מיליוני אנשים, הכוללים שטחים נרחבים בסביבתם וחברות עולמיות רבות שהקימו משרדים ומפעלים בהם. אף לפני המגיפה היה עניין כלכלי באזורים האלו כשבשנים 2014 – 2018 הצמיחה הכלכלית כמעט והכפילה את עצמה ועקפה את שאר המחוזות במדינה. ממשלת סין מעודדת את המחוזות להתפתח כלכלית ולבצע השקעות בתקווה לנצל את הפוטנציאל הרב הטמון באזורים אלו.

סין ניצבת כעת עם הפנים קדימה ומנסה להשאיר את וירוס הקורונה מאחוריה, חברות רבות והממשל במדינה עושים צעדים גדולים בניסיון לשקם את הכלכלה מחדש. ניסיונות אלו מייצרים גם הזדמנויות רבות עבור חברות ישראליות במגוון סקטורים.

בדרום מערב סין חוזרים לעניינים, וזאת ההזדמנות שלכם להגיע לשוק המתפתח בסין!

פנו אלינו כאן לפרטים נוספים.

בנוסף, אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

צור קשר עם:

אב ירמישין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל