בהמשך לפוסט “אסטרטגיית היציאה של מחוז גואנגדונג” הנספחות הכלכלית בגואנג’זו מביאה לפניכם מידע עדכני ומפורט אודות המתרחש במחוז הדרומי

כלכלה
מחוז גואנגדונג ידוע בהיותו המחוז המוביל בסין מבחינה כלכלית. לכן, מגמת הפגיעה הכלכלית בסין בעקבות התפרצות הנגיף ברבעון הראשון של 2020 השתקפה היטב גם בנתוני המחוז. אם בכלל סין ברבעון הראשון של 2020, ירד התמ”ג בכמעט 7 אחוזים ביחס לשנה שעברה, עולה מנתוני המכס של המחוז כי ברבעון הראשון פעילות הסחר של גאונגדונג ירדה ב11.8% לעומת אותו הרבעון בשנה שעברה, ועמדה על 193 מיליארד דולר כאשר הייצוא ירד ב-14% והיבוא ב7.8%.
לכן, ננקטו צעדים רבים על מנת לעודד את הכלכלה והמסחר וכן, את הצריכה הפרטית המהווה כידוע את הגורם המרכזי לצמיחה במשק.
בחודש אפריל ממשלת גואנגדונג שחררה לציבור הרחב קופונים לצריכה. בערים ג’וחאי ודונגוואן למשל, הוציאו קופונים בשווי של 100 מיליון יואן שהם כ-14 מיליון דולר שבעיר שנז’ן קידמו שוברים בסכום מעט גבוה יותר.
עוד בחודש פברואר ממשלת גואנגדונג וממשלות ערי המחוז בפרט, כגון שנז’ן וגואנג’זו החלו עם סיוע בשווי מילארדי דולרים לעסקים קטנים ובינוניים והמשיכו כך לאורך המשבר על מנת לשקם את אלו שנפגעו. בנוסף, הNDRC המחוזי בגואנגדונג- שהוא משרד על לתכנון אסטרטגי כלכלי – הזרים מיליארדי דולרים לטובת פרוייקטים בתחום הבריאות הציבורית, עסקי התיירות, מסחר שהינו ענף מוביל בגואנג’זו ותשתיות 5G שהיה ועדיין יש לו תפקיד חשוב בזמן המגיפה.
הצורך בתמיכה של תקשורת חזקה, מהירה ובלי עיכובים שנדרשת בעולם שבו המקוון מחליף את הפיזי. הסינים היו הראשונים שחוו את אסטרטגיית העבודה מרחוק, החינוך המקוון בזמן המגיפה.
חברות המובייל בדרום, כמו Huawei וZTE הן הן אלו שמובילות את תחום ה5G ואף זכו במכרזים של רשתות המובייל להקים מאות אלפי תחנות 5G.
חינוך
משרד החינוך של גואנגדונג הכריז כי בתי הספר התיכוניים וחטיבות הביניים במחוז גואנגדונג חזרו ללימודים ממש לאחרונה ב-27.4 בעוד בתי ספר יסודיים לא יחזרו ללימודים לפני ה-11.5. לגבי גני ילדים טרם ניתנו הנחיות והם ייהו האחרונים לשוב לפעילות. בינתיים נערכים באופן נרחב לבצע בדיקות קורונה בקרב צוותי המורים, מנהלה ותלמידים ב30 אלף בתי ספר. מחוזות אחרים בדרום כגון גואגשי, היינאן חזרו ללימודים עוד בתחילת אפריל.
מדיניות כניסה למחוז ותיירות פנים
אם בסין של מרץ שכחה המגיפה, הרי שבחודש אפריל, עת חזרו בהמוניהם סינים וזרים ששהו במדינות אחרות, החלה לעלות בשנית התחלואה וקיים חשש ממשי להתפרצות שנייה. אז בסין כולה יצאה הודעה באפריל שלמעשה כל הזרים בעלי ויזות כאלו ואחרות לא רשאים להיכנס לסין, והחרגות ניתן לקבל רק בפנייה מחודשת לשגרירויות של סין ברחבי העולם במידה ומוכח כי המבקשים תורמים באופן מיוחד למסחר וכלכלה או לרפואה בסין.
עד כה רשויות האכיפה של בקרת המגיפה COVID-19 איפשרו לנוסעים הנכנסים לגבולות מחוז גואנגדונג לקיים בידוד על פי עיר היעד שלהם. לפיכך, אם נוסע נכנס למדינה באמצעות הגבול היבשתי בשנז’ן, היתה ניתנת האפשרות במקרים מסויימים לקיים את הבידוד ביעד הסופי בתוך סין.
החל מה-28/4 מדיניות זו השתנתה וכלל הנוסעים הנכנסים למדינה באמצעות גבול Shenzhen Bay שבעיר שנז’ן, וכן הנכנסים מנמל גואנג’זו שבבירת המחוז, יוכנסו לבידוד קבוצתי במשך 14 יום במתקן ממשלתי בעיר.
גואגדונג שהוגדרה זה מכבר כאיזור בטוח ואיזור סיכון נמוך, החלה להחמיר את תנאי הבידוד והבדיקות כך שהשאיפה הינה לקיים כמה שיותר בדיקות. למשל אם בעבר היו עושים בדיקה רק לאנשים שיש חשש לגבם, כיום, במידה ובאיזור מסויים נמצא חולה קורונה, כל האיזור מחוייב בבדיקה. למרות שאין ממש כניסה לסין כרגע, כל הנכנס כמובן חייב בבידוד של 14 יום במתקן ממשלתי.
בלייבור דיי, שהתקיים ב1.5 ולרוב נמשך עד ה5.5 ישנה לרוב נהירה של 80 מיליון סינים שנוסעים אל מחוץ למחוזותיהם. עם זאת, השנה המליצו הרשויות שלא לתור מחוץ למחוז או מחוץ לסין.
בכדי להימנע מהתקהלויות מיותרות, פירסמו הרשויות הנחיות כיצד לנהוג בזמן החופשה, וכיצד ניתן ליהנות מאתרי תיירות כמוזיאונים וספריות. אחת ההנחיות המרכזיות, נגעה להרשמה מראש לכניסה לאתרי תיירות.
לאחר שמקומות תיירותיים רבים כולל מוזיאונים נפתחו לקהל תחת הגבלות בטיחות בחודש מרץ, ב18.4 מוזיאונים ו-48 מקומות תיירות בעיר גואנג’זו נסגרו לקהל הרחב, מה שמעיד שוב על החשש מהתפרצות המגיפה בעקבות הישנות המקרים
החל מסוף מרץ תחילת אפריל, כלל הנמלים במחוזות הדרום פועלים כרגיל, אם כי נעצרה בהם התנועה מהונג קונג בעיקר לאיזור שנז’ן. תנועת המטוסים כמובן הוגבלה כפי שקרה בשאר העולם ובשאר סין, ובגדול לנמל התעופה בגואנג’זו הוגבלו הטיסות עד כדי טיסה בשבוע לחברה וליעד.
חזרה לעבודה
מבחינת החזרה לעבודה, בעיר שנז’ן הידועה כסיליקון וואלי של סין חזרו לעבודה מלאה רוב החברות החשובות בסוף מרץ-תחילת אפריל. למעשה, דווח כי כל החברות הציבוריות בשנז’ן חזרו ל100% עבודה.
רשויות מחוז גואנגדונג הכריזו כי קרוב ל98% מהעובדים חזרו לעבודה במחוז כולו.
במחוז נוסף בדרום סין, מחוז פוג’יאן, בו שוכנת העיר המפותחת והתעשייתית- שיאמן- עוד בפברואר הגיעו מספר החברות והעובדים המועסקים לאחוז חזרה לשיגרה זה.
ירידים ותערוכות חשובות
אז אולי שמעתם על יריד הקנטון הענק ה-127 במספר שהיה אמור להתקיים באפריל. בעקבות המגיפה, היריד הועבר לחודש יוני ובממשלה החליטו להעבירו לפורמט מקוון. היריד כולו יתקיים בlive streaming וקניינים יוכלו לנהל מו”מ עם ספקים באופן מקוון, שירותי הענן והפלטפורמה תנוהל על ידי ענקית הטכנולוגיה השנז’נאית טנסנט.
החברות יחולקו ל”ביתנים בינלאומיים וירטואלים” ו”ביתנים לאומיים” ויוכלו להעלות לפלטפורמה מידע רלבנטי ועזרים שיווקיים כגון: סרטונים, תמונות, מדיית VR ותלת מימד שיאפשרו להם להציג עד כמה שניתן את המוצרים.
מהמידע שבידינו, הפלטפורמה בהתהוות ותהיה מוכנה במהלך מאי.
היריד הינו יריד המסחר הגדול ביותר לסין ונותר רק לתהות האם הפלטפורמה החדשנית תקל על עשיית העסקים או תקשה עליהם, בייחוד לאור אתגרים כגון מחסום השפה. עם זאת, מאחר והיריד מכוון בעיקר ליצואנים סינים ויבואנים מכל העולם יש לצפות להשתדלות מירבית מהצד הסיני שמוכר את מרכולתו.
עבור היצואנים, הנספחות הכלכלית פועלת בימים אלו לתכנון וובינרים ופגישות וירטואליות עם חברות סיניות שמעוניינות בכך ותציע לחברות ישראליות להשתתף.
המידע יעודכן בבלוג.