מהי “אסטרטגיית היציאה” של מחוז גואנגדונג?

מהי “אסטרטגיית היציאה” של המחוז עם התרומה הכלכלית הגבוהה ביותר לתמ”ג הסיני?

coronavirus

נמל גואנג’זו, הנמל העתיק ביותר בסין, אשר שימש למסחר עם העולם במשך מאות שנים, הפך את גואנג’זו ומחוז גואנגדונג כולו השוכן לאורך נהר הפנינה, למחוז התעשייתי והמוביל ביותר בסין מבחינת כלכלת המדינה- עם התמ”ג הגבוה ביותר.

עם התפרצות נגיף הקורונה, נפגעו עסקים רבים, וכן נפגע המסחר הבינלאומי .

כעת, בעוד העולם המערבי ואירופה בפרט מצויים בשיא ההתפרצות, בסין, המצב מתחיל להירגע לאיטו והממשלה מתפנה לסייע לעסקים ולמסחר בעיר הבירה גואנג’זו, ובפרובינציה כולה.

כולם מדברים היום בעולם על “אסטרטגיות היציאה” מהמשבר. באופן אירוני, לסין- כמקום פריצתה של המחלה היה זמן חסד עקב היותה “הנפגעת” הראשונה, ולפיכך גם הראשונה להתחיל את צעדי ההיחלצות מהמשבר הכלכלי שחוותה.

לפיכך, עוד בחודש מרץ, הכריזה עריית גואנג’זו על עשרות צעדי מדיניות אשר נועדו להקל על עסקים מקומיים בתקופת המשבר. לדבריהם ההחלטות החדשות אמור להקל על הנטל הכלכלי בהיקף של 83 מיליארד יואן (12 מיליארד USD) על עסקים קטנים ולשחרר כ-130 מיליארד יואן (18 מיליארד USD) לעזרת חברות המתקשות בפעילותם בתקופה זו.

בחודש מרץ דווח בעיר גואנגדז’ו על כ-5,500 חברות ייצור גדולות שחזרו לעבוד, והחזרה לעבודה בהם הוא מעל 99%. בחודש אפריל כבר דווח כי בעיר ההייטק שנז’ן- כל החברות הציבוריות חזרו במלואן לעבודה בתפוקה של 100%.

הדגש עבור איזור כה מרכזי לסחר הבינלאומי, הוא לא רק חבילות סיוע לשיקום העסקים, אלא חיזוק המסחר הבינלאומי כשהצעד הבולט מכולם הינו סמל המיסחר של העיר גואנג’זו ה-Canton Fair – יריד הייבוא הגדול בסין שמהווה את סימלה של המחוז כולו.

היריד כה משמעותי עד כי תחילה הכריזה הממשלה שהוא יתקיים כסידרו, אך לאור היותו יריד בינלאומי והחמרת המגיפה ברחבי העולם, הוחלט לראשונה לקיים את היריד ה-127 במספר במתכונת מקוונת.

עובדה זו משקפת את גמישותו של הממשל המקומי והארצי בהתמודדות עם המשבר שאירע בעקבות הנגיף.

בנוסף, הממשלה הכריזה על 6 צעדים לסיוע לחברות מקומיות בתחומים הבאים:

  1. סיוע לחידוש ושידרוג טכנולוגי (מימון של טכנולוגיה חדישה ועוד)
  2. פרואקטיביות בהמשך קידום המיסחר הגלובלי. לפיכך, לא בוטלו תערוכות גדולות וחשובות אלא, עברו למתכונת מקוונת
  3. הרחבת הייבוא של סחורות חשובות כגון: תרופות, ציוד רפואי ומוצרי חקלאות לצד ייבוא סוגים שונים של אנרגיות ירוקות.
  4. תמיכה בפיתוח חברות שירותים
  5. שיפור שירותי מימון ומיסוי המקדמים מסחר בינלאומי
  6. שיפור האפקטיביות והורדת העלויות של מסחר בינלאומי בגבולות- באמצעות זירוז תהליכים בירוקרטיים והורדת עלויות של ההליכים במכס.

כמו כן, למרות ההגבלות המחמירות של כניסת זרים לסין בחודש האחרון, הממשל מציין כי יינתנו ויזות מיוחדות וחריגות, כאשר אחד הקריטריונים לקבלת ההחרגה הינה פעילות עסקית התורמת למסחר הבינלאומי בסין. על אף ההנחייה המעומעמת, ניתן להבין שהנושא עליון בחשיבותו להמשך קידום פעילות מסחר בינלאומית בערי המחוז.

במהלך החודשים מרץ –אפריל, הנספחות הכלכלית ערכה מחקר שדה בקרב אנשי הקשר בחברות הגדולות בשנז’ן ובאיזור גואנגדונג.

ניכר כי בעיקר החברות המתעסקות בציוד הרפואי ובייצור מוצרים לבית (גם הגדולות ביותר) עסוקות עדיין בחזרה לשיגרה ובליבת עסקיהן וטרם חזרו לפעילות מלאה בכל הקשור לחיפוש אחר הזדמנויות עסקיות חדשות.

עם זאת, ניכר כי חברות ההייטק הגדולות של שנז’ן, שבמהלך חודש מרץ, עבדו מהבית או חזרו באחוזים גבוהים לעבודה משרדית, משדרות כיום עסקים כרגיל, ואף מחפשות להמשיך את פעילותן מול ישראל על מנת להתקדם בפיתוח הטכנולוגי של מוצריהן.

הנספחות פועלת מולן באופן פרטני להצגת הזדמנויות מול החברות הישראליות ותמשיך לעדכן ברשתות החברתיות ובבלוג הנוכחי על הזדמנויות עסקיות שמעניינות את אותן החברות.

צור קשר עם:

שירלי קויפמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל