מאחורי כל משבר יש גם הזדמנות – האומנם COVID-19 ?!

כמעט חודשיים שתושבי סין היו בהסגר וכעת נראה שרוב תושבי העולם בדרך לחוויה דומה.

זאת ללא ספק תקופה מאתגרת, שכמותה עוד לא ראינו, עם השבתת הייצור, המסחר וההשקעות כמעט לגמרי ברחבי העולם, אך עם כל הקושי והחרדה אנו מאמינים שיש סיבה גדולה לאופטימיות וסין מציעה לנו מקרה למידה נהדר.

במהלך החודשים האחרונים מספר בלתי נתפס של מעל למיליארד בני אדם בסין נאלצו להישאר בבתיהם ללא אפשרות לצאת במשך ימים ואף שבועות מביתם וכאשר מעל מיליארד סינים בבית היו בלי קשר פיזי עם העולם שבחוץ, העולם הדיגיטלי העלה הילוך.

מהר מאוד לאחר תחילת המשבר התחילו לצוץ יוזמות רבות למפגשי און ליין כתחליף למפגש הפיזי, החל משיעורי יוגה, הרצאות, מפגשי יזמות, הדרכות עסקיות ופיתוח אישי. אפליקציות כמו: ZOOM, elink, DingTalk, Tencent Meeting הפכו להיות האפליקציות המרכזיות בחיי היום יום של אנשים. כשהימים התארכו והסמסטר החדש באוניברסיטאות נפתח גם התלמידים והסטודנטים נכנסו למעגל הלמידה האינטרנטי ובילו שעות ארוכות בצפייה בהרצאות ושיעורים מקוונים ויחד איתם חזרו הסינים לאחר חופשת ראש השנה הארוכה לעבודה מהבית כאשר כל אחד הקים לעצמו משרד דיגיטלי בבית מצויד באפליקציות לסריקה, חתימה, ארגון, ניהול זמן וכדו‘.

אוכלוסייה נוספת וחדשה יחסית, אך עם הרבה מאוד פוטנציאל שהצטרפה כתוצאה מהמשבר אל העולם הדיגיטלי היא אוכלוסיית הגיל השלישי. כשהם בסיכון גבוה ובלי יכולת פיזית לצאת מהבית התחילו יותר ויותר בני הגיל השלישי להצטרף לאפליקציות המסחר הדיגיטליות ולמדו להזמין מזון ואספקה דרך הטלפון החכם ואף לתקשר עם הנכדים והילדים דרך האפליקציות השונות.

מקור: www.pexels.com

האם אלו הם הסימנים הראשונים של מהפכת תרבות חדשה שתשנה את הדרך בה אנחנו עובדים ומתנהלים בעולם מקצה לקצה?

המצב הנוכחי מעלה הרבה שאלות, כאשר אחת השאלות המרכזיות הינה לגבי כמות הזמן בו אנו מבלים בעבודה והדרך בה אנו חיים. האם באמת צריך לצאת לעבודה שעה וחצי לפני הזמן בבוקר בגלל הפקקים, לשבת במשרד במשך 9 שעות לרוץ חזרה להספיק להוציא את הילדים מבית הספר ואז לבזבז עוד חצי שעה על חניה בקניון כי נגמר החלב?

לפי המודל החדש אשר ראינו בסין התשובה היא לא.

אולי דווקא 4 שעות עבודה בבית בלי הפרעות והסחות דעת תהיה הרבה יותר פרודוקטיבית מישיבה יום שלם במשרד? אולי חברות במקום להשקיע משאבים במשרדים ותחזוקתם יכולים להשקיע את המשאבים בפיתוח, למידה וגיבוש של העובדים שלהם.

רק הזמן יגיד אם חברות בעולם יאמצו מודל חדש של צורת עבודה, אך כבר היום בסין אנחנו רואים עליה משמעותית בביקוש לתכניות לימוד מקוונות לכל הגילאים ולכלים ופלטפורמות שיאפשרו את הלמידה והעבודה מרחוק, כאלו שיאפשרו שליטה, ניטור וייעול זמנם של המשתמשים. בנוסף, טיפול וייעוץ רפואי מהבית רלוונטי היום יותר מתמיד עם אוכלוסייה מזדקנת אשר יכולה להשתמש בפתרונות ומוצרים טכנולוגיים מהבית.

לישראל יש הזדמנות להשתמש בידע הרחב שלה בתחומי החינוך, ההייטק והמדע ולהציע לשוק הסיני מגוון מוצרים בענפים אלו ועוד. זה הזמן לנצל את היציאה מאזור הנוחות, להיות יצירתיים, לחשוב מחוץ לקופסא ולמצוא פתרונות שמובילים לחיבור, שיתוף והתייעלות במכלול תחומי החיים. פה ההזדמנות שלנו, לראות את הנולד ולהבין לאן אנחנו מתקדמים ואיך כנראה יראה העתיד שלנו, עולם חדש שלא הכרנו.

חברות המעוניינות לנצל את ההזדמנות ולפרוץ לשוק בסין מוזמנות לפנות אלינו לייעוץ, כאן.

אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב בבלוג זה ובדף ה-LinkedIn של הנספחות לעדכונים שוטפים.

צור קשר עם:

אב ירמישין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל