מה עושות חברות הענק הסיניות במהלך התפרצות הקורונה?

רבות נכתב על המשמעויות הכלכליות של התפרצות נגיף הקוביד 19 (הידוע בכינוי “וירוס הקורונה”). להתפרצות יש משמעויות מרחיקות לכת לכלכלה הסינית ולכלכלה העולמית, ועל כך נכתב רבות. זווית מעניינת להתפרצות נוגעת לפעילות של חברות הענק הסיניות. כיצד הן מתמודדות ומסייעות למאמץ הלאומי למיגור הנגיף.

לאחר שהממשל הסיני האריך את חופשת ראש השנה הסיני מספר פעמים, רוב החברות חזרו לעבודה בשבוע האחרון, חלקן פיזית במקום העבודה וחלקן בעבודה מהבית. כדי לסייע בעבודה מהבית למשק הסיני, חברות הטכנולוגיה הסיניות כגון עליבאבא, Tencent (מפעילת האפליקציה הפופולארית Wechat) ו-HUAWEI מציעות מערכות תקשורת לעבודה מרחוק לאלפי חברות ועסקים סינים על מנת לאפשר את המשך העבודה מחד, מבלי שהעובדים יצטרכו לעבוד במשרדים ובכך למנוע את המשך התפרצות הנגיף. חלקן גם מעניקות פלטפורמה חינמית ללימודים מרחוק עבור התלמידים בבתי הספר ברחבי סין.

חברת עליבאבא מעמידה אשראי ומחלקת הלוואות לסוחרים בפלטפורמה על מנת להמשיך את המסחר. כמו-כן החברה הקימה קרן בסך של מיליארד יואן (כ-150 מיליון דולר) כדי לממן את המשך שרשרת האספקה, המשלוחים והלוגיסטיקה הנדרשת להמשך המסחר – בעיקר של מוצרי מזון. החברה גם פתחה “מסלול ירוק” להובלה ושילוח של תרומות מסין ומהעולם ותרמה בעצמה מסיכות וציוד סניטריה.

דוגמא נוספת לחברה שמסייעת במאמץ של ממשלת לסין לעצור את הנגיף היא קבוצת פוסון (Fosun), תאגיד השעות סיני שמוכר מרכישת חברות ישראליות כגון “אלמה לייזרס” ב- 2013 ורכישת חברת הקוסמטיקה “אהבה” ב-2016. הקבוצה רכשה ברחבי העולם מאות אלפי חליפות מגן ומסיכות ואף “אמבולנס בידוד” ממדינות שונות ברחבי העולם, ותרמה אותם לבתי החולים בפרובינציית Hubei שם התפרץ הוירוס. העלות של הציוד הגיעה לעשרות מיליוני דולרים. החברה גם רכשה ביטוח חיים מקיף בסך מאות אלפי יואנים (לכל רופא), לרופאים המתמודדים עם הנגיף בבתי החולים בוואהן.

לאור המצוקה הרבה במוצרי היגיינה ומוצרים סניטריים שונים כגון מסיכות פנים, חליפות הגנה ועוד, חברות רכב ומפעלים, מסווים ומקימים קווי ייצור על מנת לעמוד בביקושים הרבים למוצרים אלה. כך למשל מפעלי הייצור של חברת הרכב GAC החלו לפעול לייצור מסיכות רפואיות. השבוע כבר השלימו סבב ראשון של ייצור 30-50 מכונות לייצור מסיכות שיפוזרו במפעלים שונים ברחבי סין. חברות נוספות כגון SAIC-GM Wuling, BYD  הקימו גם כן קווי ייצור למסיכות.

אלו רק מספר דוגמאות להירתמות של חברות הענק הסיניות למאמץ של הממשלה למגר את הנגיף ושמירה על בריאות הציבור, מבלי לעצור לגמרי את הכלכלה הסינית.

אנו בנספחויות הכלכליות בסין נמשיך לעקוב ולעדכן בהתפתחויות השונות בעקבות התפרצות הנגיף ולסייע לחברות הישראליות בשוק הסיני.

צור קשר עם:

ניב חנן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל