הנספחויות הכלכליות בבייג’ינג, שנגחאי וצ’נגדו, בשיתוף עם מכון הייצוא הישראלי, מזמינות חברות טכנולוגיות מתחומי האנרגיה להשתתף בחודש דצמבר הקרוב, בין ה-9-12 ברואוד-שואו ב-3 ערים משמעותיות בסין. המשלחת תתמקד בלמידת שוק האנרגיה הסיני, היכרות עם חברות הענק המובילות את התחום בסין, ובעיקר – איתור הזדמנויות עסקיות. לפרטים נוספים ולהרשמה אתם מוזמנים לפנות לטופס ההרשמה באתר מכון הייצוא.
מהפכת התיעוש, העיור והמודרניזציה, אותם עברה סין ב-25 השנים האחרונות, אינם יכולים היו להיות חפים מטעויות. קצב הצמיחה האדיר של התעשייה השאיר מאחוריו ענן פיח גדול וערים רבות הסובלות מזיהום אוויר חריף ביותר, זיהום של מקורות מים, המלחת מי תהום ועוד. למרות הביקורת העולמית, הוועידות השונות והתמריצים למדינות לשמור על רמות זיהום נמוכות, ניראה כי סין במשך שנים רבות התעלמה מן התופעה ואף העדיפה תעשייה ענפה על פני שמירה על הסביבה. בסין חיים כיום כמיליארד ורבע תושבים והיא המדינה הרביעית בגודלה בעולם מבחינת שטח, כך שבנוסף לתעשייה, גודל האוכלוסייה, היקף הצריכה והאצת הצמיחה של סין מצריכים משאבים עצומים של אנרגיה בכדי להמשיך להתקיים. הכלכלה משגשגת ורואים עלייה משמעותית בצריכת האנרגיה המקומית, כאשר יש מתאם מובהק בין התוצר הלאומי הגולמי לבין תצרוכת האנרגיה.
בתוכנית החומש של הממשלה הסינית הושם דגש על חשיבות נושא הקלינטק, בדגש על הפחתת זיהום ומעבר לאנרגיה נקייה. החלטות הועידה ממחישות את שינוי המגמה אמנם, אך אני יכולה גם להעיד באופן אישי כמי שגרה בסין מספר שנים שאכן ניתן להרגיש במגמת השינוי החיובית בכל שנה ושנה. ההליכה של סין לכיוון זה הופכת באופן טבעי את תחום הקלינטק למרכזי אצלנו בנספחות.
מיקומה של טכנולוגיה ישראלית בעולם בכלל ובתודעה הסינית בפרט, מאפשרת פריצת דרך ממשית לשוק הסיני. אנו מאמינים כי תמהיל של עלייה בביקוש מצד הסינים בד בבד עם טכנולוגיות וידע פורצי דרך שיש בידי חברות ישראליות, מהווה הזדמנות משמעותית לשיתופי פעולה עתידיים בין ישראל וסין. כל זאת בהמשך לביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בסין חצי שנה קודם לכן, במארס 2017, במהלכו הוכרזו מספר שיתופי פעולה בין סין לישראל, כאשר אחד מהחשובים שבהם נוגע להגנת הסביבה ולאנרגיה מתחדשת.

כמו-כן, עם חלק מהמחוזות בסין נחתם מערך הסכמים ותוכניות דו-לאומיות במו”פ תעשייתי לתמיכה בפרויקטים שנועדו לפיתוח מוצרים, שירותים ותהליכים תעשייתיים המאופיינים ברמה טכנולוגית גבוהה בין היתר בתחומי האנרגיה ההסכמים מנוהלים בשיתוף פעולה עם משרד המדע והטכנולוגיה הסיני, ומתקיימים הן ברמה הפדראלית והן ברמה המוניציפאלית.
הזדמנויות בתחום האנרגיה המתחדשת בין ישראל וסין
המעורבות ההולכת וגוברת של סין בתחום האנרגיה הירוקה, ממצבת את סין כשחקנית עולמית מובילה בתחום. עבור חברות ישראליות בתחומים של אנרגיה מתחדשת, חסכון אנרגטי, ניהול מערכות חשמל ויישומים נוספים בתחום, זוהי הזדמנות מצוינת. בשנים האחרונות בנספחות לקחנו חלק בארגון מספר אירועים הקשורים לתחום ביניהם כנסי משרד ראש הממשלה לתחליפי דלקים, משלחת חברות קלינטק ישראליות על מנת לקדם שיתופי פעולה בין חברות ישראליות המתמחות בטכנולוגיות חדשניות בנושא הגנת הסביבה עם חברות סיניות המחפשות להשקיע בתחום טכנולוגיות סביבתיות בספטמבר 2017 ועוד.

הנציגות הכלכלית הוקמה במטרה להקל על החברות הישראליות ולקדם אותן בתהליך של שיתוף הפעולה בין סין לישראל מארגנת ויוזמת משלחות ואירועים לקידום העסקים בין המדינות. בחודש דצמבר הקרוב, בין ה-9-12, בשיתוף עם מכון היצוא, אנו מארגנים רואוד-שואו בו ישתתפו חברי משלחת של חברות ישראליות מובילות בתחום האנרגיה. המשלחת תעבור ב-3 ערים משמעותיות בסין: בייג’ינג, שנגחאי וצ’גנדו ותתמקד בלמידת שוק האנרגיה הסיני, היכרות עם חברות הענק המובילות את התחום בסין, ובעיקר – איתור הזדמנויות עסקיות. המשלחות מהוות הזדמנות ייחודית לחברות, המלוות בעובדי הנספחות המקצועיים, לפגוש מקרוב את השחקנים המובילים במשק הסיני. לפרטים נוספים ולהרשמה אתם מוזמנים לפנות לטופס ההרשמה באתר מכון הייצוא.
מגמות התפתחותה של סין בנושא הקלינטק, בדגש על הפחתת זיהום ומעבר לאנרגיה נקייה, ומיקומה של טכנולוגיה ישראלית בעולם בכלל ובתודעה הסינית בפרט, מאפשרים קרקע פורייה ופריצת דרך ממשית לשוק הסיני. אנו מאמינים כי תמהיל זה של עלייה בביקוש מצד הסינים יחד עם הפיתוחים הטכנולוגים עתירי הידע שיש בידי חברות ישראליות, פותחים עולם רחב של הזדמנויות כשהשמים הם הגבול.
נכתב על ידי: עמר הנדל, קצינת סחר בנספחות המסחרית בבייג’ינג