המדיה החברתית בסין 2019

לאחרונה פרסמה Newrank (אחת מהחברות הגדולות בסין לניתוח תוכן) פרסמה לאחרונה דו”ח המסכם את התוכן שפורסם ברשת בשנה האחרונה. להלן כמה מהתובנות המובילות שפרסמו:

  1. אחד מהטרנדים המובילים ע”פ הדו”ח של ניורנק הינו צמיחת הקמפיינים של מובילי דעת הקהל (KOL) ברחבי אפליקציית הוויצאט.

בין השנים 2017-2018 הסכום הכולל שהושקע לפרסום קמפיינים בעזרת שימוש במובילי דעת קהל ברחבי הוויצאט עבר את סכום ה100 אלף יואנים (RMB). כלומר בשנת 2017 40% מהתשלום לפרסום בעזרת KOL ברשת היה 40% . בשנת 2018, 58% מהקמפיינים המיועדים למובילי דעת קהל יועדו לפרסום ברחבי הוויצאט.

מספרים אלו יכולים להעיד על גדילת “השוק” של מובילי דעת הקהל, גדילת היקף הצפיות ברחבי הרשת ועל שוק בוגר ומפותח הרבה יותר.

הטוענים שעלות פרסום אצל KOL גבוהה מדי מגלים כי לרוב ההשקעה מביאה להחזרים גבוהים גם כן.

  • מוצרי טיפוח וביגוד מהווים את הקטגוריות המוצלחות ביותר לפרסום בעזרת המלצות מ- KOL’s, הם מוכנים להשקיע סכומים גדולים ולרוב יראו החזרים מההשקעות מעצם גדילת המכירות.
  • קמפיינים ברשת נחשבים לאפקטיביים ביותר. 48% מהרוכשים בעקבות פרסום ברשת יקנו ישירות מהלינק שפורסם. החצי הנוסף ייכנסו לאתרי הקמעונאות המובילים (טאובאו, טימול, ג’ין דונג ו-ויאייפישופ) על מנת להשוות בין המחירים לפני הרכישה.

מספר זה אומר שכמעט חצי מהצרכנים מוכני לקנות את המוצר על בסיס הפרסום וההמלצות ברשת ללא מחקר כלשהו על הסכום. זו הסיבה מדוע פרסום ע”י KOL נחשב לדרך אפקטיבית לפרסום המותג.

  • בנוגע לפורמט השיווק המועדף, וידאו עדיף פי שתיים מאשר מאמר או כתבה. 48% מהנשאלים מציינים כי וידאו ימשוך את תשומת ליבם הרבה יותר מאשר כתבה .
  • שינוי נוסף שבוצע הוא המעבר מחיפוש ברשתות החיפוש (באידו, גוגל) לחיפוש דרך הרשתוץ החברתיות דבר המביא את החברות המפרסמות להשקיע יותר בפרסום בוויצאט מאשר בבאידו.

פרסום ברשתות חיפוש הראה ירידה חדה של 31% ל-15% בין השנים 2013-2020, לעומת פרסום פרסומות ברחבי הרשת שעלה מ2% ל35% עד שנת 2020.

  • עמוד וויצאט רשמי של המותג נחשב למוקד הראשי ממנו מצפים הלקוחות להתעדכן בחידושים ועדכונים. הסיבות “להורדת עוקב, ע”י הלקוחות מחשבון המותג קשור לסוג וכמות התוכן המפורסם. או שהתוכן יות מדי כללי, או שאין הרבה פרסומים, התוכן לא מושקע או פשוט לא מעניין את הצרכן.

לסיכום, הדו”ח של חברת Newrank מדגיש את הטרנדים המובילים כיום בסין. מובילי דעת קהל הופכים לחשובים הרבה יותר, ועל המפרסמים להשקיע באיכות התוכן השיווקי כך שיהיה מעניין לצרכן הרבה יותר.

צור קשר עם:

עינת לב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל