האם הצרכן הסיני עדיין “מבזבז” ?

בחציון הראשון של שנת 2019 דווח על צניחה בכמות ההוצאות על מוצרי צריכה בקרב הציבור הסיני. ירידה זו הביאה ל”הרמות גבה” והאשמות הנובעות “ממלחמת הסחר” בין ארה”ב לסין. אך לאחרונה מחקרים מראים כי היקף הירידה בקניית מוצרי צריכה לא מעידה בהכרח על האטה ומשבר כלכלי אלא על התקדמות והשקעות בתחומי חיים אחרים בקרב הציבור הסיני.

ע”פ פרופ’ אי שיאנג (פרופסור בתחום השיווק באוניברסיטת CEIBS) הציבור הסיני החל בשנים האחרונות להשקיע יותר בטיפולי בריאות, בחינוך ובדיור במקום להשקיע באוכל (מסעדות) ובבגדים. כלומר, האוכ’ הופכת לעשירה יותר ולכן מחליטים להוציא את כספם על דברים שישפרו את אורך ואיכות חייהם כמו חינוך, בריאות ותרבות.

כאשר בוחנים את תנודות הצריכה בקרב האוכ’ הסינית יש להתייחס בנפרד לאוכלוסייה החיה באזור העירוני והכפרי בסין. ההבדל במקום המגורים מביא לצרכים שונים ולמעמדות שונות. אנשים החיים בעיר נוטים להשקיע יותר כסף על בריאות ותרבות, מאשר האוכ’ החיה באזור ההררי שנוטים להשקיע יותר בטכנולוגיות תקשורת, בציוד למשפחה וכמובן שגם בבריאות אך בהיקף נמוך יותר. דבר משותף לכלל האוכלוסייה הסינית היא ההשקעה בדיור.

למרות שהציבור הסיני “עשיר” יותר, האזרחים הופכים לבררנים הרבה יותר ולכן חשוב שהמותג אותו מנסים לשווק יוצג ויותאם לציבור הסיני של היום.

הנספחויות הכלכליות בסין יכולות לסייע לחברות ישראליות במחקר שוק והבנת פוטנציאל ההצלחה של החברה בסין. הרגישו חופשי לפנות אלינו ונשמח לסייע

Shanghai@israeltrade.gov.il  

צור קשר עם:

עינת לב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל