“רק בריאות”- שבוע של בריאות ישראלית בדרום סין

בריאות דיגיטלית בשנז’ן

בשבוע שעבר ארגנה הנספחות הכלכלית בגואנג’זו יחד עם רשות החדשנות סמינר עסקי בתחום הבריאות הדיגיטלית. הסמינר התקיים כחלק מרודשואו של חברות ישראליות שהגיעו מטייפה וביקרו גם בהונג קונג והיווה את הפעם הראשונה שבה התקיים סמינר עסקי בתחום זה בדרום סין.
תחום המדיקל הינו תחום בוער בדרום סין, בו עסקה הנספחות רבות בהיותה ממוקמת במקום מושבן של יצרניות הציוד הרפואי הגדולות ביותר בסין (בשנז’ן ובסביבותיה). זאת, לצד היותן של שנז’ן ודונגוואן בירותיהן של יצרניות התקשורת ומוצרי האלקטרוניקה הגדולות בסין הפכו את שנז’ן למקום האידיאלי ביותר לארח את משלחת הבריאות הדיגיטלית הראשונה של הנספחות הכלכלית לדרום סין באמצעות מינוף היתרונות הקיימים בשוק זה. על ההזדמנויות הטמונות בענף זה כתבתי בהרחבה בבלוג בחודש מאי (מוזמנים לקרוא כאן).

השוק הגיב מיידית לתשע החברות החדשניות והמצויינות שהגיעו לסמינר.

האולם בקומה ה62 בבורסת שנז’ן- המפורסמת בהיותה השנייה בגודלה בסין- מעולם לא היה מלא יותר, עת הצטופפו בו משקיעים, יצרניות ומפיצי ציוד רפואי מהגדולים בסין, ענקיות הייטק וסלולר כ-,Tencent, Huawei, וחברות הבת של קבוצת האלקטרוניקה BBK. הצמא בקהל היה ניכר ו-130 הפגישות שהתקיימו לאחר הפיצ’ים, הובילו להמשך שיחות ושיתופי פעולה עת חזרו החברות הישראליות לישראל.
לאחר הסמינר בבורסת שנז’ן, נסענו למטה חברת VIVO מחמש יצרניות המובייל הגדולות בסין להמשך הצגת החברות הישראליות ופגישות עם מנהלי החדשנות בחברה בתחומים שונים.

על מערכת הבריאות ובתי החולים באיזור הסחר החופשי בהיינאן

בדיוק בסופו של אותו השבוע, התקיים באי היינאן שבדרום, כנס בריאות ובתי חולים בהשתתפותם של בכירי הממשל ממשרד הבריאות המקומי, בתי חולים מכל רחבי סין ונציגיהם של שלושה מוסדות רפואיים בתחום השיקום בישראל: מנהל “רעות”, דב אלבוקרק, מנהלת “אלין”, מוררית באארי ומנהל מחלקת שיקום אורטופדי בבית החולים שיבא, ישראל יודקוביץ. שמחתי על הזכות שנפלה בחלקי לפתוח את המושב על ישראל לצד נציגים אלו תחת הכותרת “החדשנות הישראלית בתחומי הבריאות, וכיצד היא יכולה לשמש את סין”.
לצד הרצאה זו, קיימנו מספר פגישות עם איגוד בתי החולים הסיני- אשר חתם על פרוייקטים משותפים עם משרד הבריאות הישראלי כחלק מפרוייקט בינלאומי נרחב של המשרד- ועם בכירי משרד הבריאות של היינאן ומנהלי בתי חולים חשובים באי.
הידע שנצבר על ידי מערכת הבריאות הישראלית ובתי החולים בפרט, מהווים נכס עבור הפרובינציה שמבקשת להכריז על עצמה כמוקד עלייה לתיירי בריאות מכל העולם. לשם כך, עומלת הפרובינציה על ייבוא שירותי הבריאות המתקדמים בעולם והממשל המרכזי, מייעד איזורים שונים בהיינאן כגון איזור הסחר החופשי של BOAO, להיות מוקד עלייה לרגל לטיפולים פרטיים וחדשניים בתחומי רפואה שונים. לצורך כך, מקדם משרד הבריאות המקומי מדיניות ייחודית אשר תאפשר לחברות בעלות טכנולוגיות למיכשור רפואי, חברות תרופות וטיפולים חדשניים להינות מתנאים מקלים לכניסה לשוק. שתה”פ עם הנספחות הכלכלית נועד להבטיח את הקשר שלחברות ישראליות תהיה דריסת רגל בשוק מתפתח זה.
לצד קידום שת”פ עם הממשל המקומי ובתי חולים באיזור, אנו מקדמים גם הכשרות מומחים בבתי חולים ישראלים ואת פרוייקט ה-G2G של משרד הבריאות הישראלי תחת מזכר ההבנות שנחתם בתחום השיקום בהיינאן.
על אף כי המדיניות אינה מגובשת לחלוטין, ישנם כבר מספר בתי חולים בינלאומיים בשטח, ואנחנו צפויים כי פעילות הבריאות בהיינאן תתרחב באופן ניכר בשנים הקרובות כחלק ממדיניות הממשל המרכזי באיזור זה.

אנחנו בנספחות הכלכלית נהיה שם על מנת לדאוג לייצוא הידע הישראלי.

 

צור קשר עם:

שירלי קויפמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל