רודשואו ייצור מתקדם בפושאן

בשבוע שעבר, קיימה הנספחות הכלכלית בגואנג’זו יחד עם הנספחות הכלכלית בצ’נגדו ובשיתוף מכון הייצוא רודשואו ייעודי לחברות ייצור מתקדם בפרובינציית גואנגדונג וסצ’ואן.

בפרובינציית גואנגדונג, אשר ידועה במאה האחרונה כ”מפעל הייצור של העולם”, התקיים הסמינר העסקי בעיר פושאן, המובילה את תחום הייצור המתקדם מטעם יוזמת הGreater Bay Area, שהינה יוזמה סינית המחברת בין ערים בפרובינציית גואנגדונג למקאו והונג קונג. מטרת היוזמה הינה ליצור רצף של שרשרת ערך בין סחורות המיוצרות בערים התעשייתיות של דרום סין לבין סקטור הפיננסיים והשירותים של הונג-קונג מקאו.

הסמינר התקיים בשיתוף עם מספר גופים אסטרטגיים שונים כגון  Foshan Leaguer- גוף השקעות תחת אוניברסיטת צ’ינגחוואה, הגוף הסמי ממשלתי האחראי על קידום המסחר הבינלאומי  (CCPIT) China Council for the Promotion of International Trade ברמה הפרובינציאלית של גואנגדונג וברמה המקומית של פושאן וכן תמכו באירוע גם איגוד התעשיות של גואנגדונג ומשרד האינפורמציה של פושאן.

מול קהל של מעל 100 נציגי חברות סיניות ולאחר פתיח הנאומים הרשמיים של הנספחות הכלכלית וסמנכ”ל ארגון המסחר השותף ה-CCPIT, נשאו חמש החברות המשתתפות נאומי מעלית (פיצ’ים) קצרים שסיפרו על הפתרונות שהם מציעים לתעשייה המקומית. לאחר מכן, התקיימו כ-60 פגישות מתואמות מראש מול כל חברה ישראלית.

לאחר הסמינר העסקי, ארגנה הנספחות הכלכלית פגישה וסיור בפארק התעשייתי בפושאן ובמטה חברה תעשייתית גדולה בעיר.

בניגוד לפארקי תעשייה רבים בסין שהינם פארקי “רפאים” שעליהם מתנוססים שלטים של נציגויות של חברות שונות בכדי לחפות על העובדה שמדובר בפארק נדל”ני ותו לא, הפארק בפושאן שופע חברות תעשייתיות רבות הכוללות בין היתר את חברת הענק Midea. הפארק התעשייתי הינו ביתם של 13,000 מרכזי ייצור ו-1,500 חברות המוגדרות על פי העירייה המקומית כ”חברות הייטק”. כ-80% מכלל החברות הינן חברות שמקורן ומטיהן בפארק. החברות הישראליות אשר השתתפו בביקור, הציגו פתרונות וטכנולוגיות ישראליות בפני הגורמים האמונים על קידום ושידרוג התעשייה המסורתית בפארק. הסיור הסתיים בפגישה נוספת עם מנהל מכון המחקר לייצור מתקדם בפושאן וביקור מטה במעמד המנ”ל של חברת Foshan Lepton Precision Measurement and Control Technology.  החברה היצרנית מוכרת ומספקת שירותים במגוון רחב מאוד של תחומים החל מחומרים מתקדמים לתעשייה, מדפסות תלת מימד וכלה במוצרים שונים בתחום האנרגיה המתחדשת.

אנחנו בנספחות הכלכלית בגואנג’ז נמשיך לעבוד עם החברות הסיניות על מציאת פתרונות מתקדמים בישראל, ומאחלים לחברות הישראליות שהשתתפו בסמינר ובביקורים שיתופי פעולה מוצלחים.

cof
nor

צור קשר עם:

שירלי קויפמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל