המדיה החברתית הסינית – חלק ד’ (ואחרון) – Toutiao

אחרי וויבו, יוקו, דואין וגם וויצ’ט, הגיעה תורה של Jinri Toutiao, או בקיצור Toutiao (טוטיאו), שניתן לתרגם את שמה ל”הכותרות היום” . על אף שטוטיאו היא יותר אפליקציית חדשות, יש בה מין הפלטפורמה החברתית. הרשת אינה מחזיקה בצוות כותבים ועורכים משלה, אלא שבאמצעות שימוש בטכנולוגיות אינטלגנציה מלאכותית (AI), היא מתאימה לכל משתמש את החדשות המתאימות ביותר עבורו. התוכן המקודם ברשת מגיע מאתרי חדשות, עמודים רשמיים של גופים/עסקים וכותבים עצמאיים, משתמשי הרשת. ההשוואה של הרשתות הסיניות לרשתות המערביות היא בדרך כלל בלתי נמנעת, ובמקרה של טוטיאו היא משווית פעמים רבות ל-BuzzFeed האמריקאית. טוטיאו הושקה בשנת 2012 על ידי ByteDance (שהקימה מאוחר יותר גם את דואין) בתור המוצר העיקרי שלה. בתחילת דרכה, הרשת הציגה בפני משתמשיה תכנים מרחבי האינטרנט, וכיום יש לה שותפויות עם למעלה מ-20 אלף ספקי מדיה וכ-800 אלף יוצרי ניו-מדיה.

האפליקציה לומדת כיצד להתאים ולתעדף את התכנים המוצגים לכל משתמש ע”י שימוש באלגוריתם בינה מלאכותית (AI) המתחשב בין היתר במיקום, היסטוריית המשתמש ודגם הטלפון החכם שלו. מתוך שאיפה למשוך אל הרשת קהל צעירים, אשר צורכים תכני מדיה בקצב מהיר, חלקם הגדול של התכנים אותם היא מציגה הם מדיה מזערית כמו סיפורים קצרים, קבצי GIF, הנפשות, מדורי שאלות ותשובות אינטראקטיביים ותוכניות המשודרות למשתמשים בשידור חי.

טוטיאו במספרים:

  • נכון לאוקטובר 2018, ישנם כ-120 מיליון משתמשים פעילים מידי יום ברשת
  • מעל 173 מילון משתמשים פעילים מדי חודש
  • מעל 700 מיליון משתמשים רשומים
  • נכון לסוף 2017, המספר הממוצע של תכנים שהועלו לרשת מדיי יום עמד על כ-200,000
  • הכנסותיה של טוטיאו בשנים 2014, 2015 ו-2016 הסתכמו בכ-300 מיליון יואן, 1.5 מיליארד יואן ו-6 מיליארד יואן בהתאמה (כ-44.7 מיליון דולר, 200 מיליון דולר ו-900 מיליון דולר)
  • בשנת 2017, זמן השימוש היומי הממוצע של משתמשים ברשת עמד על 74 דקות

 

בדומה לרשתות חברתיות אחרות, מלבד האפשרות לפרסם תוכן מתוך חשבון פרטי, גם בטוטיאו קיימת האפשרות לפתוח חשבון רשמי (עסקי) של גופים או ארגונים שונים, חשבון של מוסדות חינוכיים, עמותות וכו’ ומתוכם לפרסם ולקדם תוכן רצוי. אך, כל זאת יכול להתבצע רק במידה ומדובר בחברה שבבעלותה ישות משפטית בסין, מאחר ובמהלך ההרשמה נדרש לספק מספר טלפון סיני ורישיון עסק.

 

הרשת מאפשרת למפרסמים, בעבור תשלום כמובן, לפרסם מודעות שיווקיות. אופן רכישת המודעות נחלק ל3:

  • עלות לפי יום (24 שעות)
  • עלות לפי מכסת חשיפות מוגדרת מראש
  • פרסום דיגיטלי מותאם אישית כמו למשל עלות לפי מספר הקלקות (Cost per click – CPC), עלות לפי מס’ רכישות (CPA – Cost per action) ועלות לפי כל 1000 צפיות.

סוגי המודעות הקיימים בפני המפרסמים, כמו גם אופן הצגת המודעות, הם מגוונים ומשתנים מעת לעת.

 

אין ספק שכלל הרשתות החברתיות הסיניות מביאות, יחד עם המטרה שלשמה נועדו, הזדמנויות אדירות לחשיפה שיווקית של חברות לעיניהם של קהל משתמשים ענק שאוהב לצרוך. עם זאת, המדיה הסינית היא דינאמית מתמיד. הטרנדים הקיימים בשוק לא חדלים מלהשתנות, ובכדי לעמוד בקצב צריך להשקיע מאמץ. כמות הרשתות החברתיות הסיניות היא גדולה, ונראה שמדי תקופה קמה לה רשת חדשה שסוחפת אחריה את הקהל.

לקריאת הכתבות הקודמות בסדרה:

 

צור קשר עם:

חיים מרטין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל