הנספחות הכלכלית בשנגחאי יוזמת סדרת מפגשי שולחן עגול במהלך שנת 2019 בשיתופי פעולה עם משרדי חקלאות בפרובינציות בשטחה. המפגש הראשון יתקיים החודש עם משרד החקלאות של האי צ’ונגמינג ואליו מוזמנות חברות ישראליות הרלבנטיות לפרויקטים באי.
האי צ’ונגמינג (ChongMing Island) ממוקם בשפך המזרחי של נהר היאנגזה ומכונה לעיתים “החצר האחורית של שנגחאי”. הוא מכסה מעל ל1,267 קמ”ר, האזור הצפוני ביותר בתחום שיפוטה של שנגחאי.
במסגרת הסמינר יוצגו בפני החברות הישראליות 4 פרויקטים הנכללים בתכנית השנתית של משרד החקלאות לביצוע בשנת 2019. מטרת המפגש הינה לאפשר לחברות הישראליות ללמוד על הפרויקטים ולבחון דרכים לשילוב הטכנולוגיות הישראליות בשלבי הביצוע.
הפרויקט הראשון צפוי להיות בתקציב של 80 מיליון RMB בו יוצגו טכנולוגיות שתילה ועיבוד אדמה לפרחים בבית ובשטחים ציבוריים. הפרויקט יבוצע בשיתוף עם 2 מהחברות הגדולות והמשפיעות בתחום Orient International (Holding) Co., Ltd. ו- LanGuiQi Agriculture Technology Company.
הפרויקט השני- ביוזמת החברות C.P.Group ו- Fresh Hema– הראשונה הינה אחת מהחברות הגדולות והמצליחות בעולם בתחומי מזון, קמעונאות, מוצרים מימיים, סחר, מדיה ועוד. לחברה מעל ל 200 מפעלים ברחבי סין ועם תזרים של למעלה מ50 מיליארד יואן בשנה. חברת Hema הינה חברת בת קמעונאית של עליבאבא אשר צברה תאוצה ופופולריות ברחבי סין בשנתיים האחרונות בעקבות משלוחי מזון טרי במהירות וביעילות. הפרויקט המוצע מתכנן להציג טכנולוגיות מתקדמות בחקלאות ימית, טיפול במימי ביצה ושדות נוספים. במסדרת הפרויקט יוקם מפעל אשר ייצר ויתפעל מאכלי ים פופולריים כגון סלמון, חסילונים, ומוצרים נוספים אשר ישווקו בחנויות Hema ויוצעו לקהל הסיני. תקציב הפרויקט עומד על כ-100 מיליון יואן.
הפרויקט השלישי נקרא “פרויקט חקלאות חכמה”- מטרת הפרויקט היא לרשת את כל אזורי החקלאות בצ’ונגמינג בטכנולוגיות מתקדמות כך שניתן יהיה בקלות לקבל מידע גיאוגרפי כדון GIS, לנתח ולזהות נקודות מפתח כגון מחזור יבול, מזיקים וזיהוי מחלות. הפרויקט מתמקד בטכנולוגיות בינה מלאכותית, חיזוי מדויק וניתוח נתונים ויושקעו בו למעלה מ80 מיליון יואן.
במסגרת קידום האי כמרכז לחקר ופיתוח החקלאות משרד החקלאות בצ’ונגמינג מתכנן להקים פארק לחדשנות חקלאית סין-ישראל בשיתוף החברה Shanghai Xinhong Ecological Agriculture company. כחלק מהפרויקט יקצו קרקעות חקלאיות באיכות גבוהה אשר על שטחן יוקמו מרכזי בדיקה והדגמות לטכנולוגיות חקלאיות מתקדמות מישראל, מחקרים משותפים והכשרות על מנת לקדם ייצור וטיפוח של יבולים ללא חומרי הדברה וליזום שיתופי פעולה לטווח ארוך עם חברות ישראליות.
מפגש מסוג זה הוא הזדמנות להציג את הטכנולוגיות הישראליות בפני חברות המובילות פרויקטים קונקרטיים בשנגחאי. במסגרת המפגש ידונו ב-4 הפרויקטים שצוינו אך ישנם פרויקטים נוספים שעשויים להתאים לחברות וטרם פורסמו.
לפרטים נוספים על מפגש “שולחן עגול” הקרוב ופרויקטים נוספים מוזמנים לפנות לנספחות הכלכלית בשנגחאי