אקלים תוצרת סין

זה לא סוד, ואפילו אולי סטיגמה שקשה להפטר ממנה, שהסינים יודעים להעתיק. החל מהפרות קניין רוחני (יש לציין שקרו בעבר יותר מאשר שקורות כיום מאחר וישנה אכיפה מוגברת של הנושא) וכלה בהעתקות גרמי שמיים.

לאחר חופשת סקי מהנה בת חצי יום על גבעת שלג מלאכותי בבייג’ינג תהינו למה עוד הסינים מסוגלים. אחרי בדיקה שלא דרשה זמן רב כלל מצאנו כמה תופעות סביבתיות שקורות או יקרו בסין, לאו דווקא מעצמן:

שלג

אם אתם נמצאים באיזור בייג’ינג בחורף של מינוס 10 מעלות ומתחשק לכם לגלוש בהרים מושלגים, אך האקלים יבש ולא מאפשר ירידת שלגים, אין סיבה לדאגה. בסביבת בייג’ינג וגם בערים נוספות בסין, יש מספר אתרי סקי עם שלג מלאכותי. באתרים האלה ממוקמים תותחי שלג, אשר באמצעות זרם אויר וסילון מים יוצרים רסס מים עדין שקופא כשהוא בא במגע עם הטמפרטורה הנמוכה שבסביבה. יחד עם מפוחים חזקים במיוחד השלג מתפזר לכל עבר. התוצאה שצילמנו לפניכם:

 

ענני גשם

סין נמצאת בעיצומן של הכנות לקראת הניסוי הגדול בעולם ליצירת גשם מלאכותי. מטרת הניסוי היא ליצור גשם מעל הרמה הטיבטית במערב סין, על פני שטח של כ-1.6 מליון קמ”ר. הניסוי אמור להתאפשר אודות לעשרות אלפי מתקנים הממונעים באמצעות דלק, שממוקמים בהרים הטיבטיים ואמורים ליצור עננות מאסיבית מעל האיזור אשר בסופו של דבר תוריד גשם ברמה. על –פי ההערכות הסיניות מערכת המתקנים צפויה להמטיר עד לכ-10 מיליארד מעוקב של מים על האיזור (כ-7% מצריכת המים השנתית בסין!)  בצורת גשם או שלג.

ירח

על-פי מקורות סיניים, העיר הדרום-מערבית צ’נגדו תזכה לחזות בהשקתו של הירח המלאכותי הראשון בעולם, תוצרת סין, כבר ב-2020. הירח יהיה למעשה לוויין מאיר אשר עוצמת אורו תהיה גבוהה פי 8 מאשר הירח האמיתי, כך לפי יושב ראש Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute בצ’נגדו, מר וו צ’ונפנג. אם הכל ילך כמתוכנן, הירח המלאכותי יוכל להחליף את השימוש בפנסי הרחוב ואורו יכסה שטח של 10-80 ק”מ. על-פי מר וו, הטכנולוגיה להשקתו של הירח המלאכותי כבר בשלה וקיימת, מאחר ובוצעו ניסויים בנושא לאורך שנים.

שמש

בשונה מתוכנית הירח המלאכותי, סין אינה מתכוונת (או לפחות אינה מתכוונת כרגע) לתלות שמש חדשה בשמים. עם זאת, סין עורכת מחקר בנושא היתוך גרעיני, תופעה שמתרחשת באופן טבעי בשמש ופולטת אנרגיה רבה. מתקן “השמש המלאכותית” של סין רשם לאחרונה הישג מדהים בהגיעו ליצירת 100 מיליון נעלות צלסיוס. לשם השוואה, הטמפרטורה בגרעין השמש האמיתית נאמדת בכ-15 מיליון מעלות צלסיוס, מה שהופך את השמש המלאכותית של סין חמה יותר מפי-6 מהשמש האמיתית.

מנסיונינו כאן הכל אפשרי. גודל השוק בשילוב עם פרקטיקה ויכולות ייצור יוצאות דופן, מאפשרים ליזמים למתוח את גבולות הדמיון ולנסות להשלב גם הם בשוק הסיני. על התעשייה הישראלית לבחון אפשרויות שונות ומגוונות להשתלבות בסין, תוך ידיעה שכאן באמת גם השמיים הם לא גבול.

צור קשר עם:

חיים מרטין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל