בסין מנסים להפוך את מגה הערים שלהם לחכמות

לפני הביקור הבא שלכם בעיר ז’נג’יאנג שבפרובינציית ג’יאנגסו הצמודה לשנגחאי אל תשכחו להיכנס לחנות האפליקציות ולהוריד את האפליקציה העירונית. באפליקציה זו תוכלו לקבל עדכונים בזמן אמת על זמני הגעת האוטובוסים בעיר, לקבוע תורים לבית החולים העירוני, לאתר אופניים שיתופיים פנויים ואף לקבל התראה על חנייה פנויה באזור. בשנת 2017 הכריזה ממשלת סין על תמיכה בערים שיפעלו לקידום טכנולוגיות “חכמות” באזורן ומאז נראה כי אין עיר סינית, בכל גודל שהיא, שלא עסוקה בתחום ומנסה לאמץ טכנולוגיות להפוך ל”עיר חכמה” בעצמה.

לפי הערכות של האו”ם בשנת 2050 אוכלוסיית העולם תהיה כ-5.3 מיליארד איש ש70% מהם יחיו בערים. צמיחה זו באוכלוסיית הערים יצרה את הצורך בסוג חדש של עיר, חכמה יותר, אקולוגית יותר ומתקדמת יותר. בסין נשמע לראשונה המונח  “עיר חכמה” ב2009 ומיד הפך לטרנד ומגמה חדשה של פיתוח עירוני ברחבי המדינה. המושג “עיר חכמה” הינו רחב היקף ומתמקד בסוגיות בתחומים מגוונים החל מעיצוב אורבני, השכלה גבוהה, חקלאות, מים, תחבורה, רפואה ועוד. ההגדרה המקובלת ביותר היא “שימוש בטכנולוגיות מידע לטיפול בבעיות עירוניות”. מסד הנתונים והרשת של חברות טכנולוגיה גדולות מחוברים לחיישנים, מצלמות ומערכות בקרה ומסייעות לערים לניהול תנועה, ייצוב רשתות חשמל, הקצאה ותיאום שירותי חירום, ייעול השירותים הציבוריים ומתן מידע עירוני זמין ונגיש בכל זמן. בסופו של דבר מטרת “עיר חכמה” הינה להפוך את הערים ליעילות יותר, נקיות יותר ובטוחות יותר.

 

במהלך כנס “One Belt, One Road” שהתקיים במאי 2017 הדגיש נשיא סין, שי ג’ינפינג, את יתרונות פיתוח “עיר חכמה” וציין כי על סין “לקדם את פיתוח הערים ולהפוך אותן לערים חכמות המותאמות למאה ה21”. ממשלת סין משתפת פעולה עם ממשלת הפיליפינים להקמה ויצירת עיר חכמה ומתקדמת בגודל של 400 דונם אשר תהווה את הפרויקט הגדול ביותר במסגרת תכנית “החגורה והדרך” של ממשלת סין. העיר הזו תתפאר ברשת רכבות ללא נהג, מוניות על המים, מרכז נתונים אזורי חכם ותתבסס על אנרגיה סולרית לחשמל ואנרגיה עירונית.

 

כשהממשל המרכזי בסין מציב מטרות, הן מהר מאוד מחלחלות לרמת הממשל המקומי וכך בסין עד כה ישנן מעל ל- 500 ערים אשר הצהירו כי החלו בתכנון ויישום טכנולוגיות לפיתוח עיר חכמה. ערים כמו בייג’ינג, ווהאן (Wuhan), וושי (Wuxi), ואף אזורים מרוחקים יותר כגון Yinchuan ו Karamay התקינו כבר טכנולוגיות חכמות בעיר. בשנגחאי נעשו צעדים משמעותיים ביישום טכנולוגיות חכמות להנגשת מידע ושירותי בריאות, דבר המאפשר למטופלים לגשת לרשומות הרפואיות שלהם, להעביר מידע לרופאים ולקבל עדכונים מיידיים. בנוסף, הותקנה בשנגחאי מערכת במסגרתה נהגים יכולים לדווח בזמן אמת בעזרת הנייד על תאונות, להעלות תמונות, מידע על הרכב ולהגיש תצהירים מבלי לחכות שהמשטרה תגיע.

 

הקמת עיר חכמה טומנת בחובה הזדמנויות רבות לחברות טכנולוגיות. בסין ענקיות הטכנולוגיה עליבאבא, טנסנט ובאידו הבינו את הפוטנציאל והצורך והקימו מערך המתמקד ביצירת טכנולוגיות ייחודיות ושילובן במסגרת פרויקט ערים חכמות. הטכנולוגיה הראשונה של עליבאבא הותאמה לעיר האנגז’ואו בסוף 2016. בעזרת שימוש בצילומי וידאו, רשתות חברתיות וסנסורים ייחודיים הקימו מערכת הנקראת “המוח של העיר”. המערכת מנתחת בזמן אמת את המתרחש בעיר ועוזרת במענה יעיל, מהיר ואפקטיבי יותר מצד הרשויות.

חברות ישראליות בעלות טכנולוגיות הנכללות בקטגוריה של ערים חכמות מוזמנות לפנות אלינו, לנספחות הכלכלית בשנגחאי, ונשמח לסייע במידע על האפשרויות בסין ובחיבור לגורמים המתאימים בערים השונות.

shanghai@israeltrade.gov.il

צור קשר עם:

עינת לב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל