שנת החזיר מתקרבת

ראש השנה הסיני, הידוע גם כ”חג האביב” הינו החג החשוב ביותר בתרבות הסינית.

השנה, תחל שנת החזיר, השנה ה-12 לפי גלגל המזלות הסיני. ב-5 בפברואר, מאות מיליוני סינים יחזרו לבית הוריהם על מנת לחגוג עם משפחתם את השנה החדשה שתימשך עד ה- 24 לינואר 2020, אז תוחלף לשנת העכברוש. השנה יצוינו החגיגות בסימן 70 שנה להקמת הרפובליקה העממית של סין.

במערב, אנו נוטים לחשוב על גלגל המזלות הסיני כמו על זה הגרגוריאני אך להבדיל, גלגל המזלות הסיני מתבסס על יין ויאנג (YIN & YANG), הסינרגיה המשלימה בין יסודות הטבע (אדמה, רוח, אש ומים) ו-12 בעלי החיים של גלגל המזלות. לפיכך, שנת החזיר משויכת ליין וליסוד המים.

בקרב הסינים, השתייכות למזל מסוים משפיעה על קבלת החלטות רבות בחייהם כמו לידה, שותפויות, עסקים, בני זוג, שמות וכדומה. בהקשר זה מאמינים הסינים כי חיות מסוימות מסתדרות טוב יותר ביניהן מאשר אחרות ולכן למשל ינסו לתזמן את לידת הילד למזל תואם שיביא הרמוניה ושגשוג למשפחה. גם במערב ישנם אנשים המקבלים החלטות על פי ההורוסקופ אך בסין תופעה זו רחבה באופן משמעותי.

החזיר לדוגמה, מהווה שידוך מוצלח לנמר, עז וארנב. על קצה המזלג, לילידי שנת העכברוש צפויה שנת החזיר להיות שנת אושר ושגשוג, לילידי שנת השור תביא הזדמנויות לרווח כספי. הנולדים בשנת הנמר ייהנו מעוצמה ועצמאות, לילידי שנת הארנב תהיה שנה מצוינת ועם קצת פחות חשדנות יוכלו ליצור קשרים חדשים רבים, שלוות החזיר תאפשר לילידי שנת הדרקון לבחון דברים מחדש ומאלו שנולדו בשנת הנחש מצופה להיות יותר משכנעים. למי שנולדו במזל סוס תהיה פשוט שנה טובה יותר מקודמתה וילידי העז יגשימו שאיפות.

הסיכויים של ילידי שנת הקוף להצלחה יגברו ומי שהינו יליד שנת התרנגול נדרש להיות ערני ליחסיו עם אחרים בכדי להצליח. ילידי שנת הכלב צריכים השנה לסמוך בעיקר על עצמם ומי שנולד בשנת החזיר – זו השנה שלו, המבטיחה עושר והצלחה בעסקים.

ואם עסקינן בעסקים – כשבוע לפני תחילת החג ולמשך כשלושה שבועות, יוצאים הסינים לחופשתם השנתית.

רוב הפועלים העובדים במפעלים הם “מהגרי עבודה”, תושבי האזורים הכפריים של סין, שמגיעים לעבוד במפעלים בערים וחיים במפעל מבלי לחזור לבתיהם.

בתקופה זו מתחילה ה”נדידה הגדולה”, הגירה פנימית בתוך ובין הערים המוערכת בכ- 400 מיליון עובדים הנעים הביתה בכל אמצעי התחבורה האפשריים. בתקופה זו למעשה מערכות יצרניות שלמות יוצאות מכלל פעולה. לאור זאת, סין, מעצמה כלכלית, עוצרת פעילותה למשך שלושה שבועות והכלכלה העולמית מושפעת כולה. בעלי העסקים שבקשרי מסחר עם סין נדרשים להיערכות מתאימה מבעוד מועד באשר להצטיידות במלאים, הזמנות רכש ותאום מועדי אספקה טרום תקופת החג בכדי לא לפגוע בפעילותם השוטפת ובצרכנים שלהם. בקרב הספקים הסינים ישנו ביטוי שגור שאומר: “הזמנות אנו מקבלים תמיד, אספקה זה עניין אחר…”. בהקשר זה, השלכה נוספת היא נושא השילוח וההפצה; תיאום מועדי האניות וכניסת הסחורות לנמל דורש זמן ארוך יותר מהרגיל.

לעיתים חברות הלוגיסטיקה נאלצות להתמודד עם החזקת סחורה לתקופה ארוכה טרם המשלוח, מה שמייקר את עלותה.

גם מערך התשלומים לסין וממנה עלול להיפגע בזמנים אלו ויש לקחתו בחשבון באשר לשחרור הסחורות. משתנה נוסף הוא הדרכים המובילות לנמלים אשר מושפעות מעומסי התחבורה הכבדים ורצון העובדים להגיע לביתם. זאת ועוד, עקב הלחץ סביב היציאה לחופשת החג, הסינים ימנעו מלפתח קשרים חדשים בזמן זה ויש לקחת זאת בחשבון כאשר רוצים לפנות לחברה, מפיץ וכדומה ולהקדים ההתקשרות או להמתין לאחר החג.

תופעה מעניינת המשפיעה על התנהלות המפעלים בעונה זו היא חזרת העובדים לאחר החופשה.

מעבר לעומסי התחבורה ודומיהם שהוזכרו קודם לכן, ישנה תופעה פסיכולוגית שהעובדים אחרי תקופה ארוכה עם המשפחה, בוחנים שנית את מקום עבודתם, שכרם והמרחק מהבית. על פי ההערכות כ- 30% לא חוזרים למקום עבודתם ומשמעות הדבר שיתכן שהמפעלים יאלצו לקלוט ולהכשיר עובדים חדשים וזאת בנוסף לכך שהעובדים חוזרים לעבודה בצורה הדרגתית. אם כך, החזרה לתפוקת עבודה מלאה לאחר סיום חופשת החג לוקחת זמן, ישנן הזמנות רבות שעומדות ומחכות עוד טרום החג וחדשות נקלטות במערכת.

מכל אלו אנו למדים שראשית לכל חשובה המודעות לתקופה זו בסין, יש להיערך לה בהתאם, לתכנן מראש את ההתנהלות למול הצרכים והמועדים הנדרשים. במידה וישנם דברים דחופים מומלץ לתאם אותם מראש בידיעה שלפחות בשבועיים שלפני תחילת החג ועד שבועיים לאחר מכן, המענה חלקי או לא קיים.

ועוד שני טיפים קטנים: אל תשכחו לשלוח למכרים ושותפים סינים ברכת שנה טובה כי אם לא – הם יזכרו לכם זאת.

שנית, תקופת החג הסיני מעודד מטבעו תיירות פנים ארצית ענפה, משמע קהל המוני בכל מקום אפשרי, לרבות אזורי בילוי וקניות.

אז אם אתם מתכננים ביקור בסין (שאגב, מומלץ ביותר), זו לא בהכרח התקופה המומלצת.

שתהיה שנת חזיר נפלאה!

נכתב ע”י: עמר הנדל, קצינת סחר בנספחות המסחרית בבייג’ינג

 

 

צור קשר עם:

אופיר גור

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל