על צ’יף המים החדש במחוז כבר שמעתם?

בחלקים גדולים בסין ישנם מספיק מקורות מים בכדי לכלכל את האוכלוסייה, במשך מרבית מימות השנה. אך למרות שהמים זורמים בשפע, איכות המים עודנה נחשבת לבעיה משמעותית שדורשת את תשומת לב הממשל. בפוסט זה נעדכן אודות מנגנון שהחל בשנת 2016 שאמור לסייע בטיפול בנושא זה.

קשה שלא להתרשם מן הנופים המדהימים והמגוונים בחבלי דרום-מערב סין. הנהרות הרבים, הצמחייה הטובלת במים, תבנית הנוף המשתנה והאזורים הפראיים לצד מגמת העיור והבנייה, מותירים את הרושם כי תושבי חבל-ארץ זה נהנים משני העולמות, וכי שמירה על סביבה טבעית לא באה בהכרח על חשבון צרכי הקדמה המשתנים. בפרובינציית Sichuan (בסינית: “4 נהרות”, שכן הפרובינציה משמשת כמקום המפגש של ארבע נהרות רחבי ידיים) לבדה קיימים למעלה מ-900 נהרות ופרויקט מערכת ההשקיה נטולת הסכרים ועתיקת היומין המפורסמת בכל העולם בסמוך לבירה צ’נגדו – Dujiangyan, כך שהכינוי הידוע “ארץ השפע” הינו מדויק למדי. בפרובינציית Chongqing עובר נהר ה – Yangtze המפורסם ונפגש עם נהר ה-Jialing, מהם מתפצלים ערוצי נחל רבים. בפרובינציות Yunnan ו-Guizhou ישנה טופוגרפיה מגוונת הכוללת נהרות ואגמים, ולמעשה בכל אחד ממחוזות דרום מערב-סין נהנים התושבים ממקורות מים זמינים. האוכלוסייה המקומית, כמו גם התיירים המקומיים מסין ומחוץ לה נהנים מסיורים לאורך הנהרות הרבים, האגמים ומקווי המים שיש לאזור זה להציע, גם אם מצב התחזוקה שלהם אינו מזהיר ולעיתים בעל גישה מוגבלת.

לצורך שמירת ותחזוקת מקורות המים הרבים, הקימה הממשלה המרכזית בסוף שנת 2016 מערך של פקחי נהרות ואגמים – Rivers and lakes Chiefs. הקמת מערך זה מציבה את נושא הגנת הסביבה והמשאבים הטבעיים על סדר היום. הצורך בהגנה על מקורות המים, ניטור ובקרה של איכות המים ומניעת זיהומים לצד שיפור איכות המים, שיקום אקולוגי והגבלת הצריכה לנפש – מציבים אתגרים רבים שבכוונת הממשל הסיני להתמודד עימם. כבר בשנת 2020 נדרשים המפקחים בפרובינציית לעמוד ביעדים של צמצום צריכת המים ל-9.7 מיליארד קוב מעוקב, וכן שיפור יעילות השימוש במים והגברת השימוש ב”מים מושבים תעשייתיים” ב-70%.

מקור: www.pexels.com

למרות מספר שיא של למעלה ממיליון פקחי אגמים ונהרות שמונו עד סוף חודש יוני 2018, הדרך להגשמת היעדים הינה ארוכה ורבה. הפקחים, שרובם ככולם בעלי משרות בכירות וחברי המפלגה הקומוניסטית, כשפיקוח האגם הינו תפקיד משני עבורם והם עצמם אינם מומחים בתחומי המים השונים. בעוד הרקע הפוליטי שלהם עשוי לסייע להם בהנעת תוכניות ייעודיות להגנה על הנהרות והאגמים, הרי שיש להשקיע זמן רב בלימוד המצב הנוכחי בפרובינציות השונות, בפעולות מניעה ומציאת פתרונות לבעיות קיימות. כך, שלמרות מספרם הרב של הפקחים, תפקידם בשלב זה מתרכז בעיקר בהעברת דיווחים מרמות נמוכות לרמות הממונות, תוך הסתמכות על מערכות ניטור ובקרה קיימות ומידע נוסף העולה מהשטח.

מערכות אלו, הכוללות בנוסף למערכות הדיווח גם מערכות מתקדמות לטיפול בשפכים ובמים מזוהמים, מהוות הזדמנות לחברות טכנולוגיה ישראליות הנמצאות בתחומים אלו. אנו מעריכים כי עבור חברות המספקות מערכות לניטור וניהול מידע לפקח האגמים והנהרות, קיימת הזדמנות להשתלב עם פרויקטים המנוהלים במסגרת מנגנון הפקחים, בין היתר דרך פעילות עם חברות מקומיות במיזמי מו”פ משותפים.

לקריאת הדו”ח המלא – לחצו כאן.

חברות ישראליות המעוניינות לבחון הזדמנויות עסקיות בדרום-מערב סין, מוזמנות לפנות אלינו כאן.

נכתב על ידי אביב דורון, קצין סחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו.

צור קשר עם:

יאיר אלבין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל