בשבוע הראשון של ספטמבר, רגע לפני עונת החגים, הגיעו לביקור רשמי בישראל המזכיר הפיננסי הבכיר של הונג קונג, מר פול צ’אן ומזכיר האוצר והשירותים הפיננסיים של הונג קונג, מר ג’יימס לאו. השניים, הובילו משלחת רשמית, ממשלתית ופרטית של כ- 50 אנשי עסקים, ביניהם נציגי חברות מובילות ומשקיעים, במטרה להעמיק את היחסים הכלכליים בין המדינות ולקדם שיתופי פעולה בתחומי החדשנות והטכנולוגיה. נציגי המשלחת העסקית הגיעו מתחומי הביוטק, טכנולוגיות פיננסיות, סייבר, בינה מלאכותית, ערים חכמות והשקעות.
הביקור התקיים על רקע התחזקות יחסי המסחר בין ישראל להונג קונג בשנים האחרונות. ישראל מהווה שותפת העסקים השנייה בגודלה של הונג קונג במזרח התיכון, בהיבט של סחר בסחורות, ונתפסת בעיני הממשל כשותפה חשובה ומקור לחדשנות טכנולוגית בסקטורים רבים. עבור חברות ישראליות, אשר להן יכולות מחקר ופיתוח מתקדמות וטכנולוגיות חדשניות, הונג קונג יכולה לשמש כשער כניסה לשוק הסיני, כמקור לגיוס הון, וכבסיס פעילות נוח ויעיל לאסיה כולה.
המשלחת ביקרה במתחמי חדשנות וטכנולוגיה, מכוני מחקר ופיתוח, אוניברסיטאות, חברות בולטות מהסקטורים הרלוונטיים וקרנות השקעה. במהלך הביקור נערכו מפגשים אחד על אחד בין המשלחת העסקית לחברות ישראליות ושולחנות עגולים לשיח פתוח ולשאלות עם השרים וחברי המשלחת הרשמית. המזכיר הפיננסי, מר פול צ’אן, ערך מספר סמינרים עסקיים בהם הציג את יתרונותיה של הונג קונג לעשיית עסקים ואת התקציבים המוקצים לחדשנות וטכנולוגיה, אשר גם חברות ישראליות יכולות להנות מהם בהגיען להונג קונג. כן ביקש המזכיר צ’אן ללמוד על האקו-סיסטם של החדשנות בישראל והצרכים של החברות הישראליות המעוניינות לעשות עסקים בהונג קונג.
במהלך הביקור נפגש המזכיר הפיננסי עם בכירים בממשלה שלנו: שר הכלכלה והתעשייה- אלי כהן, שר האוצר- משה כחלון והמדען הראשי ויו”ר רשות החדשנות- ד”ר עמי אפלבאום. שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, ציין בתום הפגישה כי ״ישראל היא יעד כלכלי אטרקטיבי וחשוב לכל מדינה השואפת לפתח את כלכלתה, את יכולותיה הטכנולוגיות ואת מוכנותה לאתגרי העתיד. לישראל ולהונג קונג פוטנציאל רב לשיתוף פעולה כלכלי, כאשר ישראל היא מקור חדשנות, מו״פ ופריצות דרך מדעיות, והונג קונג היא אחד המוקדים הפיננסיים החזקים בעולם, מהווה שער לאסיה ולסין בפרט״.
בנימה אישית אומר, כי היה לי לכבוד לעבוד על ביקור משלחת כה גדולה ומרשימה וללוותה באופן אישי, לשמוע ולראות את המפגשים בין התרבויות השונות כשהמכנה המשותף הוא הרצון לפתח, לחדש ולהרחיב עסקים. זו הייתה כמובן גם הזדמנות מצוינת לחזק ולהרחיב את רשת הקשרים שלנו עם הגופים המקומיים בהונג קונג. אותה רשת קשרים אשר דרכה נמשיך לסייע לכן, החברות הישראליות בכניסתכן להונג קונג, סין ואסיה כולה.
אנו כאן לשירותכם.
מוזמנים ליצור עמנו קשר בדוא”ל: hongkong@israeltrade.gov.il