עד שנת 2050, הרכבים שאנחנו נוסעים בהם ישתנו ללא היכר. הרכבים החכמים יצוידו במערכת (חכמה) באמצעותה יוכלו “לתקשר” עם רכבים (חכמים) אחרים, תשתיות (חכמות) ומכשירים (חכמים כמובן) נוספים. ברכבים העתידניים יוטמעו טכנולוגיות מתקדמות אשר ישפרו את בטיחות הנוסעים ויהפכו לחלק בלתי נפרד מהרכב. מגמת פיתוח הרכב החכם תופסת תאוצה, ויצרניות הרכבים המסורתיים כמו
גם השחקניות החדשות בזירה, חברות הטכנולוגיה, נמצאות במירוץ פיתוח להבאת הרכב המתקדם ביותר אל הכביש בזמן הקצר ביותר.
סין היום היא שוק הרכב הגדול בעולם והממשל בסין שואף גם לבנות תעשיית רכב מפוארת.
המירוץ לרכבים חכמים מייצרים אתגרים חדשים לתעשיית הרכב העולמית, וסוגיות כמו ראיית לילה, נסיעה במזג אוויר בעייתי, הגנה על מערכות הרכב מפני תקיפות סייבר ועוד מהם הנושאים החמים גם בסין. .
בשבוע שעבר אירחו הנספחויות הכלכליות בשנגחאי ובבייג’ינג ביחד עם מכון הייצוא 11 חברות ישראליות חדשניות בתחום טכנולוגיות חכמות לרכב לroadshow של ארבעה ימים. במסגרת ה roadshow פגשו נציגי החברות הישראליות נציגים בכירים מחברות רכב סיניות OEM ו-Tier 1, חברות טכנולוגיות ומשקיעים והציגו בפניהם את הטכנולוגיות והמוצרים שלהם .
הנספחות הכלכלית בבייג’ינג ארגנה ביקורים במטות ומרכזי הפיתוח של חברות מובילות ביניהן BAIC ו Tencent
הנספחות הכלכלית בשנגחאי ארגנה ביקור במרכז הפיתוח של Geely, יצרנית הרכב הפרטית הגדולה בסין.
במהלך הביקור זכו נציגי החברות הישראליות לראות את החידושים המתוכננים להיחשף בשנים הקרובות, להיפגש עם צוותי הפיתוח והרכש של החברה ולהציג בפניהם את הטכנולוגיות שפיתחו במטרה לשלב את הטכנולוגיות שלהם ברכבים החדשים של Geely .

בנוסף הנספחות בשנגחאי אירחה שולחן עגול עם משקיעים בתחום הרכב בו נפגשו נציגי החברות עם משקיעים פיננסיים ותאגידים לשיח על השקעות בתחום הרכב ולגיוס השקעות, למי מהחברות שמעוניינות בהשקעות.
האירוע השלישי שאורגן בשנגחאי היה סמינר עסקי בו השתתפו כ80 נציגים מיצרניות הרכב וtier 1 באיזור שנגחאי.
במהלך הסמינר כל חברה קיבלה הזדמנות להציג את הפעילות והטכנולוגיה שלה ולאחר מכן התקיימו פגישות אישיות עם הנציגים הסינים.
11 נציגי חברות הרכב חזרו לישראל ערב החג לאחר שקיימו סבבי פגישות עם מקבלי ההחלטות המובילים בתחום הרכב בסין.
ככה מתחילים שנה.
שתהיה לכולנו שנה מצוינת!