פרסום דו”ח אודות מערכת הבריאות ותעשיות מדעי החיים בדרום-מערב סין

בקישור זה תוכלו למצוא את הדו”ח אודות מערכות הבריאות ותעשיות מדעי החיים בדרום-מערב סין, הכולל:

  • תיאור המדיניות הממשלתית לפיתוח תעשיות מדעי החיים ושירותי הבריאות לשנים 2016-2020
  • מיפוי השחקנים הגדולים
  • לו”ז אירועים מרכזיים

כפי שקוראי הבלוג כבר בוודאי יודעים, לישראל יש הרבה מה להציע לשוק הסיני בכל הנוגע לחדשנות טכנולוגית בענף מדעי החיים ובניהול מערכות בריאות, ויש עניין רב משני הצדדים לקדם שיתופי פעולה בתחומים אלה. לראייה, מספר החברות הישראליות המפתחות פתרונות רפואיים ומעוניינות לפעול בסין הולך וגובר, וכך גם מספר בתי החולים הישראליים המקיימים שיתופי פעולה עם מוסדות סינים. כמו-כן, השקעות סיניות בחברות ישראליות מתחום מדעי החיים כבר מזמן אינן חריגות באקו-סיסטם הישראלי. דוגמה לעניין ההדדי הרב ניתן לראות במספר המרשים (21) של חברות ישראליות שהשתתפו באפריל האחרון בביתן הישראלי בתערוכת CMEF שנערכה בשנגחאי, ובעניין הרב של גורמים מקצועיים סינים לבקר בביתן ולחפש בו הזדמנויות עסקיות, בין היתר של חברות מובילות מאזור דרום-מערב סין.

 

ניצנים ראשונים לשיתופי פעולה ויצירת הזדמנויות עסקיות

האזור הינו בעל שיעורי הצמיחה וקצב ההתפתחות מהמהירים במדינה. מגמה זו לא מדלגת על קצב הפיתוח של שירותי הבריאות ושל התעשיות המקומיות בתחומי הפארמה, המכשור הרפואי והמערכות הרפואיות. יותר ויותר חברות מהאזור צוברות תאוצה בשנים האחרונות והופכות לשחקניות מרכזיות בשוק הסיני. חלק הולך וגדל מתוך אלה גם מעוניינות להפוך לחברות גלובאליות: למכור את מוצריהן בעולם, לבצע שיתופי פעולה מחקריים וטכנולוגיים ו\או לאמץ טכנולוגיות זרות. כך, למשל, חברת Haisco ביצעה מספר השקעות בחברות ישראליות בשנים האחרונות, האחרונה בשנת 2017. באותה השנה גם נחתמה עסקת רכישה של חברת IOptima הישראלית על ידי Chengdu Kanghong. כמו-כן, על פי הנתונים הרשמיים של פרובינציית סיצ’ואן, מכשור רפואי היווה ענף הייצוא השני בגודלו של ישראל לפרובינציה בין השנים 2012-2017, אחרי ענף הרכיבים האלקטרוניים.

בתחילת החודש הגיעה לישראל משלחת בראשות מנכ”ל וועדת הבריאות של פרובינציית סיצ’ואן. המנכ”ל חתם עם משרד הבריאות הישראלי על הצהרת כוונות לשיתוף פעולה עתידי. לביקור המנכ”ל התלוותה משלחת עסקית של 18 חברות: יצרני מכשור רפואי ומפיצים מתחום מדעי החיים, שבאו ללמוד על אפשרויות שיתופי פעולה עם חברות ישראליות שמתעניינות בשוק הסיני בכלל, והסיצ’ואני בפרט. אנו רואים בכך הניצנים הראשונים לשיתופי פעולה נרחבים והזדמנויות עסקיות רבות יותר בעתיד.

בתמונה: משלחת איגוד לשכות המסחר של תעשיות המכשור הרפואי בסיצ'ואן

בתמונה: משלחת איגוד לשכות המסחר של תעשיות המכשור הרפואי בסיצ’ואן

  • פרובינציה
ההוצאה הציבורית בשנת 2017 (מיליארדי יואן) ההוצאה הציבורית על בריאות בשנת 2017 (מיליארדי יואן) אחוז ההוצאה הציבורית על בריאות מתוך כלל ההוצאה הציבורית
Sichuan 868.61 66.43 (Jan.-Aug., 2017) 7.6%
Chongqing 433.7 35.9 8.3%
Yunnan 571.3 54.82 9.6%
Guizhou 460.46 43.95 9.5%

ההוצאה הציבורית על בריאות בפרובינציות דרום-מערב סין עולה על 8% מכלל ההוצאה הציבורית

 

היכרות מעמיקה עם שירותי הרפואה ותעשיות מדעי החיים בדרום-מערב סין

לצורך היכרותכם עם ההזדמנויות האפשריות והפוטנציאל העסקי הטמון באזור, הנספחות המסחרית בקונסוליה הישראלית בצ’נגדו מפרסמת בזאת דו”ח המספק תמונה מקיפה אודות תעשיות מדעי החיים ומגמות בשירותי הבריאות בדרום-מערב סין. הדו”ח מתאר את תכניות החומש הממשלתיות בפרובינציות דרום-מערב סין לפיתוח תחומים אלה בשנים 2016-2020, וכן ממפה את השחקנים הגדולים ואירועים מרכזיים באזור.

מהדו”ח עולה כי ישנם נושאים רבים שנמצאים על הפרק עבור קובעי המדיניות בתחום מערכת הבריאות. אזור זה הינו מהעניים בסין ובאזורים הכפריים בו תשתיות הבריאות נמצאות מאחור ביחס לאזורים אחרים במדינה. כך, כל הפרובינציות באזור שמות דגש על פיתוח שירותי הרפואה באזורים הכפריים, חיזוק המבנה ההיררכי של מערכות הבריאות, שיפור שירותי טלמדיסין והקמת בתי חולים בעלי התמחויות ספציפיות, בכדי לחזק מרפאות קהילתיות ואזוריות והפחתת העומס מבתי החולים הגדולים. דגש מיוחד מושם על שיפור המענה לרפואת נשים, ילדים וקשישים, פיתוח המענה למחלות כרוניות והגברת העיסוק ברפואה מונעת. כמו-כן, כל הפרובינציות מעוניינות לקדם שירותי רפואה מבוססי דאטה תוך יישום מדיניות ה-Internet+ Healthcare. בולט גם כי היעדים של פרובינציית צ’ונגצי’נג, היחידה מבין ארבע הפרובינציות באזור שאינה בתכנית “העלאת העוני” של הממשל, הינם יותר שאפתניים ומתקדמים ביחס לפרובינציות האחרות.

מבחינת תעשיית מדעי החיים, ניתן לראות הבדל משמעותי בין פרובינציות יונאן וגויג’ו, שמתייחסות יותר לפיתוח הרפואה הסינית המסורתית, לעומת סיצ’ואן וצ’ונגצ’ינג השמות דגש רב יותר על תחום הפרמצבטיקה, המכשור הרפואי ויישומיים רפואיים של טכנולוגיות מידע. זאת, על אף שבכל הפרובינציות ניתן למצוא שחקנים משמעותיים בכל אחד מתתי-התחומים.

אנו מזמינים אתכם להתעמק בדו”ח וליצור עמנו קשר באם יש לכם שאלות ספציפיות, או אם אתם מעוניינים שנסייע לכם להשתלב במגמת הפיתוח של האזור.

צור קשר עם:

יאיר אלבין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל