שנגחאי היא העיר הגדולה ביותר בסין מבחינת אוכלוסייה, המרכז המסחרי והפיננסי של המדינה וכן מרכז סחר עולמי, בה נמצא הנמל העמוס ביותר בעולם. הודות למיקומה המיוחד של שנגחאי באזור הדלתא על נהר היאנגצה בחלקה המרכזי- מזרחי של סין, העיר משמשת כמרכז חשוב להעברת סחורות בין אסיה והמערב. בשני העשורים האחרונים, שנגחאי הייתה אחת הערים שהתפתחו בקצב המהיר ביותר בעולם וחוותה שטף הזדמנויות עסקיות.
שנגחאי נחשבת לעיר הפתוחה ביותר בסין מבחינה כלכלית, ולפיכך, היא מהווה יעד מרכזי להשקעות זרות. בעיר יותר מ- 580 תאגידים בין לאומיים, והמטות המרכזיים של תאגידי ענק סינים רבים נמצאים בשנגחאי. שנגחאי עתידה לעקוף את הונג קונג ב-2020 כשוק המשרדים הגדול בסין במונחים של אספקה כוללת של שטח. בנוסף לכך, כוח הצריכה של הצרכנים בשנגחאי הוא מהגבוהים בסין והעיר מדורגת גבוה במדד החדשנות הטכנולוגיות, מה שמוסיף לאטרקטיביות של העיר מבחינת מיקום. לאחרונה מגזין פורבס דירג את שנגחאי כעיר המובילה בסין עבור עסקים.
מסיבות אלה, חברות ישראליות רבות שמתחילות פעילות בסין בוחרות להתחיל בשנגחאי. בשנת 2017 היקף הסחר הכולל בין ישראל ושנגחאי היה 1.205 מיליארד דולר. היבוא משנגחאי לישראל עמד על 402 מיליון דולר, עליה של 10.1% מהשנה הקודמת. והיצוא הישראלי לשנגחאי עמד על 802 מיליון דולר.
לראשונה החודש בכירי ממשלת שנגחאי בראשות ראש העיר ביקרו בישראל במטרה להעמיק את שיתוף הפעולה עם ישראל. לראש העיר הצטרפו נציגים מתאגידי ענק מתחום הספנות ובראשם יו”ר SIPG , שזכתה במכרז הבינלאומי להפעלת נמל המפרץ החדש בחיפה, העיר התאומה של שנגחאי.



שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, פגש את המשלחת והשניים השתתפו בטקס החתימה על מסמך הצהרת כוונות עם בין רשות החדשנות לעיריית שנגחאי לחיזוק שיתוף הפעולה בתחום החדשנות בין ישראל ושנגחאי. חברות ישראליות וסיניות מהעיר שנגחאי יכולות לבצע פרויקטים של מחקר ופיתוח חדשניים בתמיכה ממשלתית. בישראל תומכת רשות החדשנות, האמונה על יישום ההסכם, בעד 50% מעלויות המו”פ המוכרות, בעוד שהחברה הסינית יכולה לקבל סיוע מימוני באמצעות הוועדה למחקר וטכנולוגיה של עיריית שנגחאי (STCSM). הצהרת הכוונות מהווה פלטפורמה ליצירת מגוון שיתופי פעולה תומכי חדשנות בכלים שאינם מימוניים.