השבוע (11-14 ביוני) התקיים רודשואו בתחום הAR VR וAI בשיתוף מכון היצוא והנספחויות המסחריות בטיוואן ובגואנג’זו.
8 חברות ישראליות ביקרו במטות של חברות יצרניות בתחום התקשורת והמובייל בטייפה ולאחר מכן בעיר שנז’ן שבדרום סין. העיר שנז’ן ידועה כסיליקון וואלי של דרום סין והיא שופעת בחברות הגדולות והמפורסמות ביותר בתחום ה-ICT. החברות הטכנולוגיות שהגיעו לביקור, זכו לבקר בכמה מהחשובות ביותר.
החברות ביקרו בין היתר במטות של הוואווי (Huawei), חברת VIVO וענקית האינטרנט הסינית המסתורית Tencent (האחראית בין היתר על וויצ’אט).
הביקור בחברה, היווה את יריית הפתיחה בשיתוף הפעולה המתהדק של הנספחות עם החברה, שלרוב נמנעה מקיום פעילויות משותפות עם גורמי ממשל ועד כה את שיתופי הפעולה הבינלאומיים שלה שמרה בעיקר לחברות האמריקאיות.
בביקור נכחו כ-100 בכירים ממחלקות שונות של חברת הענק וכל הפרזנטציות של החברות הישראליות הוקרנו בשידור חי (broadcast) לכל התאגיד, בו צפו למעלה מ-1000 עובדים. אנו מקווים שלאחר ביקור זה נזכה לראות הצלחות ורעב לטכנולוגיות הישראליות.
בנוסף לביקורים במטות החברות, התקיים סמינר עסקי B2B עם חברות התקשורת והמובייל הגדולות בעיר שנז’ן, כאשר בין רשימת החברות הגיעה לא אחרת מאשר ZTE, שרק לאחרונה השתחררה מהמשבר הגדול ביותר שידעה בעקבות החרם האמריקאי עליו דיווחנו בפוסט חודש מאי.
בנוסף לחברת ZTE נכחו באירוע חברות יצרניות נוספות כגון Skyworth, לצד חברות בינוניות בתחום המובייל הצומחות בקצב מואץ.
החשיבות בפגישות במסגרת סמינר עסקי זה הושמה על היכרות עם חברות סיניות בדרום סין אשר לרוב, אין לחברות הישראליות חשיפה אליהן. המדובר בחברות סיניות בסדר גודל בינוני, אשר במונחים ישראליים הן חברות גדולות לכל הדעות, ועשויות להיות ה-Huawei הבאה.
בנוסף, בסמינר נכחו מספר חברות מהונג קונג, אשר הוזמנו לאירוע על ידי הנספחות המסחרית בהונג קונג.
החברות הישראליות עוררו עניין רב ביותר בקרב החברות הסיניות : חברת Sixdof.Space המפתחת טכנולוגיה לשוק ה-VR ועוררה עניין בקרב חברות יצרניות גדולות שביקשו מבעוד מועד לשריין להם פגישה, לצד חברות מוכרות פחות עם פוטנציאל רב. הטכנולוגיה שמפתחת החברה, עושה שימוש בתאורה של חדרים קיימים כאינדיקציה לזיהוי מיקום, ללא צורך של התאמות ושינויים מצד משתמשי הקצה.
את המוצר אפשר להטמיע בכל חומרה קיימת של יצרן כדי לדווח על מיקום. בנוסף, המוצר יכול לשמש גם לתחום הרכב. חיישן החברה יכול לזהות פנסים מתקרבים במהירות רבה יותר מאשר מערכות קיימות המבוססות על מצלמה.
חברת Eyesight פיתחה טכנולוגיה המאפשרת הפעלה ושליטה של מוצרי חשמל ביתיים ללא צורך בשלט רחוק או אפליקציה, אלא באמצעות חיישני תנועה.
בנוסף, חברת Wearable devices אשר פיתחה ממשק ששולט על מכשירים דיגיטליים ללא מגע. הממשק מורכב מרצועה הכוללת חיישן ושעון חכם, שמתחברת למכשירי AR/VR/MR ושולטת בהם, חיצונית ל-FOV.
חברה נוספת שעוררה עניין רב היא חברת RideOn, המתעסקת בטכנולוגיות AR לספורט אתגרי ומייצרת משקפי סקי וקסדת אופנוע בעלות טכנולוגיית AR.
חברת Superb Reality מפתחת פתרונות ראייה ממוחשבים המתחברים למכשירי AR/VR ומאפשרים חוויות AR/VR טבעיות ומהנות יותר.
Appnext היא פלטפורמת תשלומים והפצה לקידום אפליקציות, המחברת את המפרסמים ישירות למשתמשים, ומאפשרת עלייה משמעותית במכירות ובהפצה.
חברת Celeno מספקת פתרונות Wi-Fi חכמים. החברה פיתחה שבבים וטכנולוגיית תוכנה המשולבים בהצלחה בהתקני Wi-Fi ביתיים רבים ברחבי העולם ומיועדים לספק חוויות משתמש איכותית יותר.
סך הכל התקיימו לחברות הישראליות מעל ל-100 פגישות מתואמות מראש ופגישות on spot שנקבעו במהלך האירוע.