בשנים האחרונות, מורגשת בסין עלייה במודעות הציבורית בנושאי הבריאות כמו גם התייחסות ממשלתית לנושאים הקשורים במדעים בכלל ולרפואה בפרט. אחת הסיבות לעלייה בפיקוח הממשלתי על נושאי הבריאות היא גיבוש ופרסום תוכנית האב הסינית הנקראת “Healthy China 2030”.
Healthy China 2030 הוא המסמך הממשלתי המפורט והארוך ביותר העוסק בתחומי הבריאות מאז כינונה של הרפובליקה העממית של סין ב-1949. מה שמעיד על כוונתה הרצינית של ממשלת סין להנהגת שינוי חיובי במצב התשתית הרפואית ומערכות בריאות הציבור הקיימים במדינה. התכנית הוכרזה על ידי נשיא סין, שי ג’ין פינג, באוקטובר 2016 והיא כוללת 29 פרקים העוסקים ברפואה ציבורית, ניהול סביבתי, בטיחות תרופות ומזון ועוד. בנוסף, היא מהווה אסטרטגיה לאומית המכוונת להנגשת שירותי בריאות לציבור והעלאת המודעות בנושאים אלו ברחבי סין.
במסמך מפורטים יעדים ל-15 השנים הקרובות אשר מטרתם לתרום לקידום ופיתוח מערכות הבריאות בסין. בהתאם, ישנה עלייה בהטמעת מודעות גבוהה יותר לנושאים אלו ושילובם כאסטרטגיה לאומית וכמדיניות פנים בעלת חשיבות עליונה. המדיניות החדשה גורסת כי על תחומי הבריאות להשתלב בשאר אסטרטגיות הפנים של סין. לדוגמא, הממשל נוקט בפעולות להפחתת זיהום האוויר והעלאת המודעות בקרב הציבור לניהול אורח חיים בריא כמו גם מניעת מחלות. באופן ישיר יותר, התוכנית מתמקדת בדרכים לשיפור תשתית הבריאות הציבורית ובעיקרם בתי החולים ברחבי סין הסובלים בדרך כלל מעומס יתר, ומחוסר בכוח אדם מקצועי. לפיכך בכוונת הממשלה להתאים את בתי החולים לקליטה של טכנולוגיות חדשניות כמו טכנולוגיות אבחון מוקדם של מחלות סופניות ועוד תוך כדי שדרוג המערך הניהולי בל בתי החולים.
חמש המטרות העיקריות של תכנית הבריאות הממשלתית הן:
- שיפור מצב הבריאות בסין
- שליטה בגורמי סיכון בריאותיים
- הגדלת קיבולת שירותי הבריאות
- הרחבת תחומי הפעילות של ענף הבריאות
- וחתירה למצוינות במערכת הבריאות.
מטרת העל של התוכנית הינה להביא לעלייה בתוחלת החיים כך שתעמוד על גיל 79, שכיום עומדת על כ-75.9 שנים, ותביא לירידה בשיעור התמותה במדינה וכל זאת – עד שנת 2030.
כאשר בוחנים את המצב הקיים של מערכת הבריאות בסין, קשה להתעלם מהתחזיות הקשות סביב עליית התחלואה. לפי הנתונים הקיימים צפויה עלייה בשיעור התחלואה בסרטן, מחלות לב ושאר מחלות הנגרמות כתוצאה מחוסר מודעות ואורח החיים הקיים בסין של היום – על אף שבאופן מסורתי הסינים נהגו לאכול בריא ולרקוד טאי צ’י בפארקים, כיום הילד הסיני אוכל מקדודנלדס ומשחק במחשב. מלבד שיפור מערכת הבריאות, כאמור, ממשלת סין שמה דגש על העלאת המודעות בקרב הציבור לניהול אורך חיים בריא כמו למשל חינוך לתזונה נכונה, פעילות גופנית ומודעות סביבתית.
סין הוכיחה לאורך השנים כי כשהיא שמה לעצמה מטרה קשה לעצור אותה. לכן, אין ספק כי עוד נחזה ביישומה של תוכנית China Healthy 2030 נראה סין בריאה ומודעת יותר .
חברות רבות ממגוון תחומי הבריאות מנסות בשנים האחרונות להיכנס לשוק הבריאות בסין. הנספחות הכלכלית עומלת בכדי לזהות את החברות הערוכות ביותר בכדי לסייע להן ככל הניתן.