ההחלטה הסינית שכבר נותנת אותותיה לכלכלה הישראלית

בעשור האחרון, הכלכלה הסינית נאבקת בירידה בשיעור צמיחת המשק, והתמ”ג עומד כיום על צמיחה של כ-7% בשנה, שיעור צמיחה נמוך ביותר ביחס לשלושים השנים האחרונות. תהליך זה מתרחש במקביל לעלייתן הכלכלית של מדינות נוספות בעלות כוח עבודה זול ויכולת ייצור, דוגמת וייטנאם ואינדונזיה. התהליכים הובילו את הממשלה הסינית למירוץ של ממש נגד הזמן, שהולידו את התכנית  MIC2025. התכנית שואבת השראה מהיוזמה הגרמנית “Industry 4.0”, שמטרתה קידום ייצור מתקדם ובינה מלאכותית.

הממשלה הסינית שואפת לרפא את בעיות הייצור של סין, על ידי שדרוג מקיף של סקטור הייצור וייעול התעשייה. במסגרת התכנית, מושם דגש על טכנולוגיות ייצור מתקדם, רובוטיקה, בינה מלאכותית, מכשור רפואי מתקדם ועוד, דרך אימוץ טכנולוגיות חדשניות בסקטורים אלו ויצירת 40 מרכזי חדשנות עד 2025.

מאז אומצה התכנית ב-2015, העיר גואנגז’ו נמצאת בתנופת פיתוח ועומלת על הפיכתה לאינקובטור של ייצור מתקדם, תחת אסטרטגיית IAB: Information Technology, Artificial Intelligence and Robotics, Biological Medicine Industry.

 

רוח החדשנות מובילה להצהרות של בכירים בתעשייה הסינית, אשר מדגישים כי לגואנגז’ו יש יתרון עצום על פני ערים אחרות בסין מבחינת מדיניות ועלות, שכן הממשלה המקומית מתמקדת בחדשנות ובייצור מתקדם ומאפשרת תמריצים המעודדים פיתוח טכנולוגיות שנמצאות תחת מטריית אסטרטגיית ה-IAB. לכן, תאגידים רבים שוקלים להעביר את מטותיהם ולהשתקע בגואנגז’ו, כמו גם לפתח ולייצר בה טכנולוגיות חדשניות.

דוגמה חיה לכך היא המשלחת שמארגנת הנספחות המסחרית בגואנגז’ו לישראל בתחילת מאי של בכירי התאגיד MINO. התאגיד הינו יצרן ציוד הרכב והאוטומציה הגדול ביותר בדרום סין ובכיריו יסיירו וייפגשו עם חברות ייצור מתקדם ורובוטיקה מכל רחבי הארץ, במטרה למצוא שיתופי פעולה עם חברות ישראליות בתחום.

אנחנו סבורים כי זוהי רק ההתחלה בתהליך שעשוי לרקום שיתופי פעולה נוספים בין חברות ישראליות לבין תאגידים בדרום סין, שעניינם בטכנולוגיות ייצור מתקדם ימשיך ויגדל בשנים הבאות.

 

נכתב על ידי מיכל חנוכה, קצינת סחר בנספחות המסחרית-כלכלית בגואנגז’ו

צור קשר עם:

שירלי קויפמן

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל