זהו הקול הקורא השביעי במספר שיצא מאז חתימת ההסכם הבילטרלי בין מדינת ישראל לממשלת שנז’ן והרפובליקה העממית של סין בשנת 2011, לקיים תכנית קידום מו”פ משותף בין המדינות.
מטרת התכנית הינה לקדם שיתופי פעולה במו”פ תעשייתי בין המדינות, אשר יעודדו פיתוח של מוצרים תעשייתיים חדשים עם פוטנציאל למיסחור גלובלי.
ממשלת שנז’ן מפעילה את התכנית באמצעות וועדת המדע, חדשנות וטכנולוגיה של עיריית שנז’ן (SZSTI) ומן הצד הישראלי, מופעלת התכנית על ידי רשות החדשנות (בעבר הוצא לפועל על ידי מתימו”פ).
חברות רשומות בישראל אשר מעוניינות לקדם פרוייקט משותף עם חברה המבוססת ורשומה בשנז’ן רשאיות להגיש מועמדות עד לתאריך ה- 31/5/2018.
בכפוף לקבלתן לתכנית יוכלו כל אחת מהחברות להינות ממימון של הוצאות המו”פ המוכרות של הפרוייקט, כאשר כל חברה תמומן על פי הכללים וההחלטות של הגוף המבצע. הזכאות בצד הישראלי- דרך רשות החדשנות- עומדת על עד 50% מימון. ההליך מתבצע במקביל, כאשר כל חברה מגישה טפסים לגורם הרלבנטי במדינתה, וניתן לערב גורמים וגופים נוספים כגון מכוני מחקר ואקדמיה בפרוייקט המשותף.
טפסי ההגשה, התנאים וההוראות מפורסמים באתר רשות החדשנות.
על אף שההגשה לתכנית מתבצעת כאשר החברה הישראלית מצאה את השותף המתאים בסין, רשות החדשנות מקנה אפשרות להגיש בקשה מיוחדת למציאת שותפים פוטנציאליים- טרם ההגשה. ניתן להוריד את טופס הבקשה מהאתר.
לעתים, גם אם נמצא השותף המתאים מן הצד הסיני- בעל ערוצי ההפצה והידע הרצויים בשוק הסיני ואשר מעוניין במוצר או בטכנולוגיה הישראלית, שני הצדדים מתקשים להגיע להסכמה לגבי מודל שיתוף הפעולה הרצוי ביניהן.
הפלטפורמה של רשות החדשנות מהווה הזדמנות עבור החברות הישראליות והסיניות כאחד לקבל את המסגרת ההתחלתית לתחילת הפעילות המשותפת שלהן באמצעות תמריץ המימון. במסגרת הפרוייקט המשותף סביב פיתוח מוצר חדשני מיסחרי, הן יכולות לבחון את מידת ההתאמה ביניהן מבלי לקחת את הסיכונים הכרוכים בחתימה על הסכמי JV הכוללים פעמים רבות השקעות מקרנות סיניות וויתור על חלק מהבעלות.
החברה הישראלית מחוייבת לשלם חזרה את הסכום שקיבלה, רק במידה והפרויקט צלח והתקיימו מכירות בפועל. בצד הסיני, אין מחוייבות לתשלום החזר לגוף המממן, מה שמתמרץ עוד יותר את החברה הסינית להסכים לשיתוף הפעולה.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לטליה גושן, המנהלת את אסיה-פאסיפיק במחלקה לשיתוף פעולה בינלאומי ברשות החדשנות.