יצא לדרך הקול הקורא הראשון לשיתופי פעולה במו”פ תעשייתי לחברות מישראל ומפרובינציית סיצ’ואן בסין. שיתופי הפעולה המחקריים יכולים להתקיים בכל ענף שהוא, בדגש על: אנרגיה, קלינטק, ICT ואלקטרוניקה, ייצור מתקדם, קהילות חכמות, ביוטכנולוגיה וציוד רפואי, ננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים, וכן מיכון חקלאי. קול קורא זה יתמוך גם בפרוייקטים העוסקים בהתאמת מוצרים קיימים לשוק הסיני על-ידי שדרוגים טכנולוגיים.
המועד האחרון להגשת טופס דו-לאומי ומכתב כוונות חתום הינו 26.5.2018, המועד האחרון להגשת בקשת התמיכה המלאה הינו 26.6.2018.
אנו מזמינים חברות המעוניינות לקיים מו”פ משותף עם חברות מסיצ’ואן או בסיוע לאיתור שותפים לתהליך כזה להגיש את הטפסים הדרושים, כפי שמפורט כאן.

מהו הסכם דו-לאומי וכיצד הוא תורם למדינת ישראל?
במסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל לסין, קיים מערך הסכמים ותוכניות דו-לאומיות במו”פ תעשייתי לתמיכה בפרוייקטי מו”פ שנועדו לפיתוח מוצרים, שירותים ותהליכים תעשייתיים המאופיינים ברמה טכנולוגית גבוהה.
ההסכמים מנוהלים בשיתוף פעולה עם משרד המדע והטכנולוגיה הסיני, ומתקיימים במתכונות הבאות:
ברמה הפדראלית – עם הפרובינציות Zhejiang, Guangdong, Shandong, Jiangsu, ועכשיו גם עם Sichuan
ברמה המוניציפלית – בערים Shanghai, Shenzhen ובאזורים מיוחדים כגון: Hong Kong SAR, Taiwan.
ההסכם הדו-לאומי הינו הפלטפורמה המאפשרת את הפעלתה של תכנית דו לאומית. מעבר לתמיכה בפרויקטים משותפים התוכנית תסייע באיתור שותפים לפרוייקטי מו”פ בשתי המדינות, פעילויות B2B, נטוורקינג ועוד. הסכם זה משקף את מגמת הידוק היחסים שתי המדינות ואת החשיבות שמייחסת ישראל לפוטנציאל הגלום באזור מערב סין הנהנה מאחוזי הצמיחה הגבוהים במדינה.
קול קורא זה הינו תחילת היישום של הסכם המו”פ בין מדינת ישראל לפרובינציה בדרום-מערב סין, שנחתם עם פרובינציית סיצ’ואן בחודש יולי 2016 ואושרר בשנת 2017.

אוקיי, ואם אני לא רוצה להיות שפן ניסיון?
בשנים 2009-2017 הוגשו 301 פרויקטים דו לאומיים בשת”פ סין (נתון זה כולל פרויקטים בשנה ראשונה שניה ושלישית כולל פרויקטים במסלול התאמת מוצר לשוק הסיני). 74 פרויקטים נמצאים בסטטוסים שונים של ביצוע או סיום פרויקט. סך המענקים שאושרו על-ידי רשות החדשנות עמדו על למעלה מ-40 מיליון ש”ח.
איך זה עובד, ומי מיישם את ההסכם בפועל?
הבקשות לפרוייקטי המו”פ מוגשות לוועדה המשותפת לשתי המדינות, אשר בוחנת את הפרוייקט ומאשרת אותו הדדית. כל מדינה תומכת בפרויקטים שאושרו הדדית על פי הנהלים והכללים הנהוגים בה. בישראל, מדובר ב”מענק הצלחה”, כלומר שבמקרה בו הפרוייקט מגיע למסחור – ייגבו תמלוגים עד לגובה החזר המענק מכל הכנסה הנובעת מהקניין הרוחני החדש. בסין יינתן מענק לחברות הסיניות.
הגופים האמונים על יישום ההסכם הם רשות החדשנות בישראל, ומשרד המדע והטכנולוגיה של פרובינציית סיצ’ואן.

אז איך נרשמים?
נכנסים לקישור כאן להורדת טפסים וקבלת מידע נוסף.
חברות ישראליות המעוניינות לבחון הזדמנויות עסקיות בתחומן, מוזמנות לפנות אלינו כאן.
נכתב ע”י אביב דורון, קצין סחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ’נגדו.