סין היא אחת המדינות עם שיעור האתאיסטים הגבוה בעולם, כשקרוב ל50% מהאוכלוסייה בסין מגדירים עצמם כחסרי דת. דווקא היעדר הדת מאפשרת לסינים לאמץ חגים ומועדים בסגנון הייחודי לסין, ואם בעבר הקשר החזק ביותר של סין לחג המולד התמצה בכך שרוב הקישוטים לחג היו מיוצרים פה. היום, גם אם חג המולד איננו חג רשמי בסין, יותר ויותר סינים, בעיקר צעירים, מציינים את החג.
ציון החג לא נובע מחיבור עמוק לנצרות או להולדת ישו אלא מתקשר היטב לנטייה של הסינים לאמץ מאפיינים מחזוריים של חגים ומועדים ולתרגמם לכדי לחווית life style וקניות מסוגננת- חלק מהמועדים שהסינים מקפידים לציין בעלי שורשים סינים וחלקם כמו חג המולד מושאלים מהמערב, וכך כל שנה בסדר קבוע כל מוקדי הקניות – החנויות, הקניונים, ואפליקציות הסחר המקוון מתקשטים באווירה הנכונה ומתזמנים את הסיילים בהתאם. shopping עם תוכן, אם תרצו.

למרות ההשפעה המערבית בציון חגים נוצריים, לסינים דרכים משלהם לחגוג, וחג המולד בסין אינו מצוין כחוויה ביתית משפחתית וקהילתית כפי שחוגגים בעולם המערבי וכפי שמיוצג היטב בסרטים והסדרות האמריקניות.
הסינים הצעירים יבלו בערב החג עם חברים במסעדה, קולנוע, בר קריוקי או פארק שעשועים ובדומה לvalentine’s day חלקם יקנו מתנות לבני.ות הזוג.

החנויות, הקניונים, ומקומות הבילוי לובשים חג יוצרים חגיגה שלמה של אורות, ומבצעים.
בערים הגדולות, כל בניין שמכבד את עצמו יקושט ברוח החג, וישמיע שירי חג במחזוריות בכניסה ובמעליות, סנטה קלאוס מופיע כמעט בכל פינה בליווי כלי נגינה, לרוב סקסופון .

המתנה המקובלת ביותר לחג המולד היא תפוחים. מחירי התפוחים מאמירים עד כדי הכפלת מחירם סביב החג והם נעטפים בעטיפה יוקרתית וחגיגית כmerchandise לכל דבר. לעיתים על התפוחים גם נחרטים קישוטים ברכות וציורים.
לסקסופון לא מצאתי הסבר בעוד שהקשר לתפוחים הוא משחק מילים. בסינית תפוח הוא פינגגואו 苹果 pingguo, בעוד שערב חג המולד הוא פינגאן יה – pingan ye 平安夜 – בתרגום מילולי “ערב השלום” .
הסינים אוהבים את משחק המילים הזה ואף הגדילו להמציא לתפוחי חג המולד שם ייחודי: 平安果 פינגאן גואו pingan guo בתרגום מילולי- תפוחי השלום. בשנים האחרונות מנהג התפוחים הורחב ונהוג לתת תפוחים איכותיים כמתנה גם במועדים אחרים.
כמובן שגם אתרי הסחר המקוון והאפליקציות מצטרפים לאווירת החג בגימיקים משלהם כש-WeChat מאפשרים להוסיף לתמונת הפרופיל מצנפת אדומה ובTaobao סנטה בכבודו ובעצמו מתקשר בשיחת וידאו למי שמקיש בשורת החיפוש “אני רוצה מתנה לחג המולד”.
נכון להיום, אין היתר לייצא תפוחים מישראל לסין אבל בייצוא מוצרי צריכה אחרים כדאי להכיר את המועדים שהסינים מציינים והופכים לחגיגות קניות ולתזמן נכון את החדירה לשוק והקמפיינים לקידום המוצרים.
קצת מאווירת החג – התמונות באדיבות אתר TravelChina :
יש לכם מוצר מעניין? רוצים לבדוק מתי זה הזמן הנכון להכנס לשוק ומה הדרך האפקטיבית להגיע לקהל הלקוחות הרלבנטי? פנו אלינו – הנספחות הכלכלית בשנגחאי