עולם הסייבר הוא עולם דינאמי, המתפתח ומשתנה במהירות מסחררת. מבצעי מתקפות סייבר התפתחו והשתכללו משמעותית בשנים האחרונות. מתקפות סייבר כבר אינן נחלתם של גורמים אנרכיסטיים, אלא מתקפות ממומנות ומאורגנות שמטרתן רתימת יכולות אסטרטגיות, הגנתיות והתקפיות, לצרכים כלכליים ופיננסיים ואף להשגת יכולות מלחמתיות מתקדמות. המציאות הנוכחית משתנה בכל רגע. התמודדות מול סכנות הרשת מחייבת מעקב צמוד אחר הפיתוחים הטכנולוגיים והמגמות השונות.
לפני עשרים שנה היה קשה לכולנו לדמיין את הבנקאות האינטרנטית כערוץ מועדף ואמין לניהול עסקים בנקאיים. עשרים שנה מאוחר יותר, קשה באותה מידה לדמיין כיצד הבנק הקמעונאי יכול לשרוד יום אחד אם האינטרנט או שירותי בנקאות דיגיטלית אינם פועלים כראוי. האנושות כולה עברה לשימוש במרחב הסייבר. לא עוד מסמכים, קלסרים ענקיים ועבודת תיוק אינסופית.
הונג קונג אמנם חוותה עד כה מעט מאוד מקרים של התקפות סייבר רציניות אך בשל היותה המרכז הפיננסי של אסיה ואחד המובילים בעולם, אין היא יכולה להרשות לעצמה להיות שאננה. ואכן, בסקר שנעשה לפני מספר חודשים על ידי חברת הטלקום Telstra, נמצע כי כמעט 15% מהחברות בהונג קונג חוו התקפת סייבר בשנה האחרונה ולכן גם הונג קונג נמצאה בין המקומות המובילים בהשקעה באבטחת טכנולוגיות מידע. גם הגופים הממשלתיים החליטו לנקוט בצעדים לחיזוק החוסן של הגופים הפיננסיים בהונג קונג ולפני כשנה הודיעה הרשות המוניטרית של הונג קונג (HKMA) על השקת “היוזמה לביצור סייבר” (Cyber Fortification Initiative) שמטרתה לשפר את החוסן הקיברנטי של מוסדות מורשים בהונג קונג (Authorized Institutions). היוזמה כוללת שלושה מרכיבים: 1) מערכת לבחינת החוסן הקיברנטי – מסגרת לבנקים להערכת פרופיל הסיכון שלהם ולקביעת רמת ההגנה הנדרשת 2) תוכנית פיתוח מקצועי – תוכנית הכשרה והסמכה כדי להגדיל את מספר אנשי האבטחה הקיברנטי 3) פלטפורמת שיתוף מודיעין על איומי סייבר בקרב בנקים.
בשל הצורך העולה בשוק והפוטנציאל עבור חברות ישראליות, הנספחות הכלכלית בשיתוף עם מכון הייצוא אירחה לאחרונה משלחת של 7 חברות סייבר ישראליות שהגיעו במסגרת רודשואו לקוריאה והונג קונג. האירוע החל במפגש בוקר שכלל סקירות מקצועיות, האחד ממומחה סייבר מהסקטור הפרטי והשני מגוף ממשלתי המפקח על הגופים הפיננסיים. בהמשך נפתח האירוע למוזמנים, בהם נציגי בנקים, חברות ביטוח, חברות תשתיות, רשות שדות התעופה, חברות תעופה, נציגי ממשלה, משטרה, מפיצים ומשקיעים. החברות הישראליות העבירו פרזנטציות לכלל המשתתפים ולאחר מכן התקיימו כ-60 פגישות מתואמות מראש בין הצדדים. האירוע היווה פלטפורמה ייחודית לחברות הישראליות להיפגש עם שחקנים מרכזיים ולנסות לאתר שותפים אסטרטגיים ו/או לקוחות פוטנציאליים.
ההיענות מצד כלל הגורמים, הממשלתיים והפרטיים בהונג קונג להגיע למפגש ולהיחשף לפעילות החברות הישראליות המחישה עד כמה ישראל נחשבת למעצמת סייבר. לא בכדי, חממות פיתוח חדשניות צצות בה כפטריות אחרי הגשם. בעשור האחרון צברה תעשיית הסייבר מעמד של אחד מעמודי התווך של ההייטק הישראלי והובילה לעשרות אקזיטים בשווי של מיליארדי דולרים. תעשיית הסייבר הישראלית ביצירתיות פורצת הדרך שלה מחזקת את ישראל כאומת ה”סטארט אפ ניישן”.
הנספחות הכלכלית תמשיך לפעול ולקדם את החברות הישראליות בתחום הסייבר ותארגן מפגשים עסקיים נוספים גם ב 2018.
חברות נוספות המעוניינות להגיע להונג קונג מוזמנות לפנות לצוות הנספחות אשר נמצא לרשותכם ויסייע בחיפוש אחר שותפים פוטנציאלים, לקוחות, מפיצים, משקיעים ועוד.
לפרטים נוספים אנא שלחו מייל לכתובת: hongkong@israeltrade.gov.il