חברות שמספקות פתרונות לשדות תעופה? הצטרפו לפרויקט שממריא עכשיו!

חברות ישראליות שיש להן ניסיון בעבודה עם שדות תעופה בינלאומיים ומעוניינות להציע את הטכנולוגיות, המוצרים ו\או השירותים שלהן לשדה תעופה חדש שנבנה בסין – אנחנו מחפשים אתכן! הביקוש לטיסות בסין הולך גובר; התשתיות של המדינה מתפתחות במהרה כאשר הממשל וחברות התעופה מנסים להגדיל את ההיצע; אחד מהכלים להגדיל את היצע הטיסות הוא להגדיל את מספר וגודל שדות התעופה; שדה התעופה הבינלאומי Tianfu בצ’נגדו הוא אחד מפרוייקטי הדגל לצורך השגת מטרה זו ואנו פועלים כדי לשלב בו חברות ישראליות.

גם הטיסה שלכם נדחתה? מקור: https://us.fotolia.com

פרוייקטי ענק לשדרוג תשתיות אוויריות

אם יצא לכם לחוות טיסה פנימית בסין, כנראה שחוויתם גם המתנה ממושכת מהמתוכנן עקב עיכובים או ביטולי טיסות. אם התמזל מזלכם ההמתנה הייתה עוד בשדה והצלחתם להעביר את הזמן בבית קפה. אם לא – כנראה שביליתם זמן רב (אפילו שעות ארוכות) במושב במטוס בהמתנה לאישור ההמראה. ואתם לא היחידים. הביקוש לשימוש בתחבורה אווירית בסין הולך וגובר, והתשתיות הקיימות במדינה לא מצליחות להשיג את קצב צמיחת הענף.

הבעיה בתשתיות זוהתה כחמורה לפני כעשור. בשנת 2009 כ-80% מהטיסות בסין יצאו בזמן שנקבע להן, ומאז חלה הדרדרות משמעותית בנתון זה. ביוני 2016 רשות התעופה האזרחית הסינית פרסמה כי שיעור הטיסות שיוצאות באיחור עומד על כ-32%, כשהממוצע לאיחור לטיסה הוא 21 דקות.

ישנן מספר סיבות מרכזיות לעיכובים בטיסות בסין. חלקם נובעים ממזג אוויר לא נוח או רמות זיהום גבוהות שלא מאפשרות למטוסים להמריא ולנחות. אבל, ישנה בסין גם בעיה בתשתית התעופה. הממשל וחברות התעופה הסיניות פועלים במספר מישורים כדי לענות על הביקוש. ראשית, חברות התעופה הסיניות מבצעות רכישה מאסיבית של מטוסים. תוך כדי כך מתנהל פרויקט לפיתוח מטוסי נוסעים מתוצרת מקומית, שצפויים לצאת לשוק בשנים הקרובות. שנית, כדי להתמודד עם המחסור בטייסים סינים מוכשרים, הסינים שוכרים את שירותיהם של טייסים זרים, אותם הם מושכים באמצעות משכורות נדיבות ביחס לשוק. אפילו סוכנות התעופה והחלל האמריקאית (NASA) דווחה כי היא נקראה לנסות ולבחון יחד עם הסינים כיצד ניתן לשפר את מערכות ניהול התעופה האזרחית במדינה. לבסוף, כדי להתמודד עם הביקושים הגוברים ועם המטוסים המתווספים למערך התעופה האזרחית הסיני, מתבצעים בכל רחבי המדינה פרוייקטי ענק לבניית שדות תעופה חדשים והרחבת שדות תעופה קיימים. ובכל זאת, לא עושה רושם שהבעיה תיפתר בקרוב שכן הצפי של הרשויות הסיניות הוא שהיקף השימוש בתחבורה אווירית יגדל פי ארבע בשני העשורים הקרובים.

שדה התעופה של צ’נגדו

אחד מהפרויקטים המובילים מבחינת הממשל הסיני בהקשר זה הוא בניית שדה תעופה בינלאומי חדש בעיר צ’נגדו.

העיר צ’נגדו, בירת פרובינציית סיצ’ואן שבדרום-מערב סין, ממוקמת במקום הרביעי בסין מבחינת מספר הנוסעים והמטען האווירי שעוברים דרכה בשנה. עד לסוף שנת 2016 נפתחו בעיר 175 קווי תעופה פנימיים ו-100 קווי תעופה בינלאומיים שמחברים את העיר לשאר סין ולעולם. על מרכזיותה של צ’נגדו בסין, ראו כתבתנו כאן.

עם השלמת פרויקט הקמת שדה התעופה Tianfu החדש (צפי: שנת 2020), צ’נגדו צפויה להיות העיר השלישית בסין בעלת שני שדות תעופה בינלאומיים, אחרי בייג’ינג ושנגחאי. השדה יוקם במרחק של 50 ק”מ ממרכז העיר בהשקעה כוללת של כ-71.86 מיליארד יואן סיני  (כ-10.8 מיליארד דולר), ויחובר לעיר עצמה ברכבת תחתית, רכבת מהירה וכבישים מהירים. בשלב הראשון ייבנו בו שלושה מסלולים שיהיו מסוגלים לטפל ב-320,000 טיסות בשנה, ב-40 מיליון נוסעים וב-700,000 טון של סחורות. מספרים אלו דומים ליכולת של שדה התעופה הקיים בעיר, Shuangliu, ויאפשרו בעצם להכפיל את הקיבולת של העיר. בטווח הזמן הארוך, שדה התעופה Tianfu יוכל להתרחב עד ל-6 מסלולים וכך יוכל לקלוט 90 מיליון נוסעים וכשני מיליון טון מטען בשנה.

הפרויקט החל במאי 2017 והנספחות המסחרית-כלכלית בצ’נגדו פועלת כדי לבחון אפשרות לשילוב חברות ישראליות בו. בימים אלה עומלת הנספחות, בשילוב מכון היצוא הישראלי, בבניית קטלוג שיוצג למנהלי פרויקט שדה התעופה Tianfu. אנו שמים דגש על פרויקט זה כפיילוט שיוכל להתרחב בהמשך לפרויקטים דומים בסין. אם אתם חברה ישראלית שמציעה טכנולוגיות, מוצרים ו\או שירותים בתחומי התעופה, הלוגיסטיקה, ההנדסה, הבנייה הירוקה ו\או בטחון המולדת (HLS), אם יש לכם ניסיון בהשתלבות בפרויקטים עם שדות תעופה בעולם, ואם אתם מעוניינים לבחון כניסה או התרחבות בשוק הסיני, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר במייל: Chengdu@israeltrade.gov.il.

צור קשר עם:

יאיר אלבין

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל