משלחת רכב ראשונה לסין התקיימה בשנגחאי ובייג’ינג

17 חברות ישראליות מתחום הרכב קיימו סדרת מפגשים עסקיים עם גורמים מקבלי החלטות בתעשיית הרכב הסינית. המפגשים התקיימו במתכונת של ‘סמינרים עסקיים’ בשנחאי ובבייג’ינג וכללו ביקורים במטות של יצרניות הרכב Geely, BAIC וחטיבת הרכב של ענקית האינטרנט Baidu

ב-2016, סך מכירות הרכבים צמחו בסין ב-13.9%, מה שממצב את סין כבעלת תעשיית הרכב הגדולה בעולם. אף על פי גודלה, בראייה ארוכת טווח פוטנציאל הצמיחה עדיין גדול.

במקביל למגמה העולמית, גם בסין יותר ויותר רכבים יצוידו בטכנולוגיות מתקדמות אשר ישפרו את בטיחות הנוסעים וישפרו באופן מובהק את איכות ושווי הרכב. לדוגמא, מערכות הבלימה האוטומטית ושאר מערכות הבטיחות שמפותחות כיום (מערכות עזר לנהיגה) יהפכו לחלק בלתי נפרד מתעשיית הרכב. היצע הרכבים המכילים טכנולוגיות מתקדמות אלו ואחרות יגרמו לצרכנים המקומיים להתמקד יותר ברכבים מתקדמים ולזנוח את הרכבים הסטנדרטיים והפשוטים.

בישראל כיום ישנן יותר מ-500 חברות פעילות בתחום הרכב ובתחומים נלווים, החל ממובילאיי ועד לסטארטפים בתחילת דרכם. האקו-סיסטם הייחודי הקיים בארץ הכולל תרבות יזמית מפותחת, קשרים קרובים לאקדמיה ותמיכה ממשלתית כבר הובילו להגעתם ארצה של יצרניות רכב ויצרניות משנה מובילות כגון דאימלר, ג’נרל מוטורס ובוש.

נכון ל-2016 הייצוא הישראלי של חברות הרכב עמד על כ-1.2 מיליארד דולר כאשר רק כ-10% ליעדים באסיה-פאסיפיק. בעקבות המגמות וההזדמנויות הרבות ובהמשך למאמצי הנספחות לעזור לחברות ישראליות לפרוץ לשוק הרכב הסיני, הנספחויות הכלכליות בבייג’ינג ושנגחאי, יחד עם מכון היצוא ארגנו את רוד שואו הרכב הראשון בסין.

בין החברות הישראליות שלקחו חלק במשלחת; חברת Arilou, המפתחת מוצרי סייבר סיקיוריטי להגנה על מערכות הרכב השונות, חברת Arkal, חברת פלסטיק ייחודית המתמחה בפתרונות לתעשיית הרכב, חברת BWV, חברה ייחודית שפיתחה מצלמה עבור רכבים ללא נהג המסוגלת לספק תמונה ברורה עם בהירות אחידה לאורך של 250 מ’ ללא תלות במזג אוויר קיצוני ועוד.

החברות הישראליות קיימו למעלה מ-300 פגישות עם גורמים בכירים מיצרני רכב מובילים כגון SAIC, BAIC, Geely, Volvo, BYD, NIO וספקי משנה מובילים כגון   DELPHI, BOSCH.

חברות אלה מחפשות לאחרונה טכנולוגיות אשר ימקמו אותן ראשונות במרוץ הגלובלי לפיתוח טכנולוגיות לנהיגה אוטונומית.

אנו רואים צמא בתעשייה המקומית לטכנולוגיות בתחום מערכות בידור מתקדמות, טכנולוגיות המשפרות את קישוריות הרכבים לסביבה ולרכבים אחרים, סייבר, וטכנולוגיות הקשורות לאנרגיה מתחדשת. אנחנו מאמינים שלסטארטאפים הישראלים יש יתרון משמעותי בתחומים הללו. בהטמעת טכנולוגיות ישראליות כגון Machine vision, סנסורים, אבטחת סייבר, יצרני הרכב בסין יוכלו להשיג יתרונות משמעותיים. אנו מקווים שהיוזמה תהפוך למסורת שנתית שתשמש קרש קפיצה לחברות ישראליות בסין.

צור קשר עם:

עינת לב

ליצירת קשר לחצו >>

אהבתם? שתפו

שתפו בפייסבוק
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין
שתפו במייל